Германски депутат приюти бежанци в дома си

Политикът обаче не би дал подслон на хора от Балканите
Обновена: 26 окт 2015 19:22 | 26 окт 2015 19:22,
98
Германски депутат приюти бежанци в дома си
Снимка: bgonair.bg

Бихте ли приютили бежанци в дома си? Германският депутат Мартин Патцелт вече го е сторил - от месец при него живеят двама младежи от Еритрея.
 
Той е на 68 години, баща на пет деца, бивш кмет на Франкфурт на Одер и настоящ депутат в Бундестага. Християндемократът Мартин Патцелт привлече медийния интерес със своето необичайно гостоприемство - от един месец семейството му дели къщата си с 19-годишния Хабен и 24-годишния Авед от Еритрея.

Депутатът им помага при изучаването на немски език и вече е успял да им намери стажантски места в една местна фирма. Хабен и Авед далеч не са първите чуждестранни гости в дома на семейство Патцелт.

"Ние посрещаме чужденци откакто се помня. При нас са живели хора от Казахстан, от Гана, а с някои от тях поддържаме контакт и до днес. Преди известно време бяхме приютили и две бежанки от Нигерия, а от месец насам делим къщата си с Хабен и Авед", разказва депутатът.

Още преди година Мартин Патцелт призова германците, които разполагат със свободни помещения в домовете си, да помислят дали не биха могли да приютят бежанци. Апелът му обаче не бе посрещнат положително от всички.

"По мой адрес се изговориха какви ли не глупости. Отправени ми бяха дори смъртни заплахи", споделя политикът.

Постепенно обаче все повече германци одобряват идеята на Патцелт.

"Днес заплахите и обидите са по-скоро изключение. Получавам похвали от страшно много хора. Има и такива, които искат да последват примера ми и да подслонят бежанец в своя дом или пък просто да ме подкрепят по някакъв начин. Един човек дори направи дарение в размер на 1 000 евро, които, разбира се, използвах за бежанците", разказва депутатът.

Мартин Патцелт обаче не би подслонил в дома си хора от Балканите.

"Не бива да се дават фалшиви надежди на хора, които нямат право на убежище в Германия. Хората от Балканите идват тук не защото са преследвани или заплашени от репресии и смърт, както примерно сирийците. Гражданите на балканските държави идват в Германия по икономически причини, подгонени от бедността в родните им страни. Да, всеки човек би проявил разбиране за ситуацията им, само че това е в противоречие с германския закон за даване на убежище. Гражданите на демократични страни не могат да искат убежище в Германия. А балканските държави са точно такива", казва депутатът и обяснява, че поради тази причина е против приемането на бежанци по икономически причини.

"Ако започнем да приемаме всички тези хора, страната ни ще се сблъска с огромни проблеми“, посочва Патцелт. И добавя, че в крайна сметка Германия няма как да приюти всички мигранти.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
чудя се преди 8 години
Значи не би приел хора от балканите ,но приема африканци, които нямат нищо общо със Сирия ,нищо общо с военни бежанци.Хм..
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийците са една малка част от бежанците но винаги се цитират. Измежду тези които пристигат с лодки в Италия няма нито един сириец
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** !!! Това са окупатори и нашественици, мързеливи, необразовани, нагли, агресивни !!! КОГА ЩЕ ГИ ЕКСТРАДИРАТ ?!? ДОКОГА ЩЕ ИМА ДИКТАТ НА МАЛЦИНСТВАТА ?!? НАС КОЙ ЩЕ СПАСИ ОТ ТЯХ ?!?
38
2
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Човекът е обърнал резбата на стари години, и за това иска млади африканци в дома си-да са му подръка, или по-точно в .........
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даааа..помагате но не съвсем, нали? Уж приемате всички, но се оказва, че подбирате! А и започнахте да връщате! *** ще дойде тук при нас, къде другаде! И много добре знаете защо всичкия този материал идва при вас, в Швеция, Холандия. Това са мързеливи хора,които ще живеят на гърба ви цял живот- 470 евро е месечната социална помощ в Германия.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da mu se vru6ta na toq!!! Obiknovenite germanci propi6tqha ot emigrantite!
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рядко *** е тоя. Явно не познава картата на Европа за да знае тия от къде идват и кво дирят в родината му. Явно всеки народ си заслужава съдбата. А тяхната е исляма
34
4
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Тоя не знае какъв таралеж си вкарва в гащите.Но може би точно това иска.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има сигурни места в Сирия, в които все още живеят сирийци. Не би им попречило обаче и те да тръгнат за Европа. Така е и с Ирак. Всъщност всеки сириец, иракчанин и еритреец е може да стане бежанец, без значение дали живота му е бил в опасност. Просто няма как да се докаже обратното.
32
0
 
8
 
! Отговори
доган преди 8 години
Тогава да приемат сирия и гана в ЕС защо балканите кой печели от това
31
2
 
17
 
! Отговори
дресьор преди 8 години
Питайте тези които са ги приютили дали са ги опитомили!
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е гей затова. Знае,че ние православните рядко ставаме гейове. Има си демократични и евроатлантически нужди човека. Не ми е обидно,разбирам го. И аз не бих влязъл в дом на еврогерманец.
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Класически толераст, и този е държавен служител, трябва да отстоява интересите на обществото и нацията си...Ух
28
1
 
35
 
! Отговори
GORO преди 8 години
ТЪРСЯТ ГИ ПРОСТИ ДА МОГАТ ДА ГИ КОМАНДВАТ. КОЛОНИАЛИЗМА НИКОГА НЕ Е ПРЕКРАТЯВАН, САМО СИ ПРОМЕНИ ФОРМАТА.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъ тъ тъ *** ,,явно ги има и в Германия,страната ви вече се сблъсква и ще се сблъсква с подобни проблеми
26
2
 
28
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Винаги ще е така ,докато балканските страни не успеят да сформират един вид съюз , който ще се активизира , най вече в екстремни ситуации . Иначе , дори такива добряци като този господин , по най англосаксонски стил ще обиждат културно.
25
0
 
7
 
! Отговори
80 miliona преди 8 години
Dnes Merkel kaza: "Da, te (bejancite) sa mnogo, no nie puk sme 80 miliona".Produljavaite s tazi tolerantnost i zabluda i suvsem skoro vie s Gospodina ot statiata shte se malcinstva v sobstvenite si kvartali i gradove!Dori veche se sluchva.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия демократична държава ли е?А си мисля, че никога не преставала да е нациска, все пак е първа дупка на краварския кавала.
23
4
 
1
 
! Отговори
Brave преди 8 години
До 19:Абу Джафар Мохаммед ибн Муса ал-Хорезми е арабски учен от IX век. Наричат го "бащата на алгебрата".Роден е ок. 780 г. в региона на град Хорезъм, намиращ се днес на територията на Туркменистан и Узбекистан. Умира ок. 840 г. Живее по времето на абасидския халиф Абдул ал-Мамун, който го прави свой министър на образованието. Владетелят го изпраща и на научна експедиция в дн. Афганистан. Ал-Мамун основава в Багдад изветния Дом на мъдростта, където работели учени и преводачи.
22
3
 
12
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
немците направиха Косово държава а там икономика няма, но хората искат да ядът и да живеят ... та хер Патцек, ко ще кажеш по тоя въпрос или просто искахте да видите дали можете да прекроите границите в европа