Руската армия бди... и превъзпитава престъпници

Георгиевските ленти – символ на една нова Русия
26 окт 2015 17:30,
82
Руската армия бди... и превъзпитава престъпници
Снимка: архив Reuters

След събитията в Крим, Източна Украйна и Сирия, руската армията се стреми да изгради нова представа за себе си сред руснаците, включително като място, където може да бъдат превъзпитавани престъпници, осъдени за престъпления, несвързани с насилие, пише британският в. "Индипендънт".

Армията сега се описва като "опора на руската идеология", а в руския парламент е внесен законопроект, в който армията се представя от автора му Алексей Диденко като "още по-ефикасна институция за превъзпитание от затвора".

Предложението му е "продукт на натиска отгоре за нормализиране на армията и превръщането й в център на руското общество", пише в. "Индипендънт".

"Правителството успя да свърже всяка руска политика с идеята за някаква глобална заплаха срещу нас", цитира се изявлението на Сергей Медведев, професор в московското Висше училище по икономика.

"Оранжево-черната лента на Св. Георги, която стана патриотичен символ в Русия след анексирането на Крим, сега е символът на една нова Русия", подчертава професорът, цитиран от изданието.

Новата гледна точка за армията като популярна институция, която е в помощ на семействата, започна да се разпространява след анексирането на Крим и войната в Украйна, подчертава британското издание.

Армията беше представена като сила, закриляща Русия от западните врагове, засилвайки едновременно руския патриотизъм, посочва вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 64Шойгу е бил в МЧП (еквивалент на нашата гражданска защита) много време. Справял се е с какви ли не кризи от полу умрели от глад и студ хора в Сибир до мега пожарите през лятото. Научил се е да организира хората. Министъра на отбраната е административен пост. Началник на Генералния щаб е военна длъжност. Шойгу получи лампазите на Генерал за по-лесно да се разправя с останалите генерали.
39
0
 
5
 
! Отговори
ВСЪЩНОСТ преди 8 години
Статията е мечтата на запада, но вменена на Русия.Горкия комплексиран "запад "!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"сергей шойгу е ПОЖАРНИКАР по военно образование ХА ХА ХА"Що? А нашата тиква не е ли? ХА ХА ХА
37
12
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Тези изтрещяват с всеки измкнал ден все повече
36
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бах мама му ! Сякаш чета за Третия райх на Хитлер. Георгиевска лента - Железен орел. Армията - център на руското общество !?!?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bratushki, u vas bardak s izbori,a vi se zanimavate s rossiyiska armiya.Zabrovite ROSSIYA,krayi,nikto v Rossiya ne se interesuva ot vashe /pardon tapo i predatelsko/ mnenie.Spoko ,imate problemi,reshavayite ix,kstati :kolko byuleteni s Putin?,dayite informaciya.
34
32
 
5
 
! Отговори
янев преди 8 години
Тези руснаци са още във феодалния -болшевишки строй! 75 % ежедневно са много пияни, никой не може да се справи с това бедствие в Русия! Армията е на изключително ниско ниво на организация и технологично развитие. Без сериозна модернизация и прогонване на Путиновата банда Русия няма как да се спаси! !!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
епа то по добър войник от престъпника има ли !беказвам че всеки военнен трябва да е престъпник ....социялният профил на престъпника е перфектен за войник !
32
5
 
8
 
! Отговори
за 60--- преди 8 години
САМИЯТ ПИСАТЕЛ --СОЛЖЕНИЦИН , ОПИСВА ТОВА В РОМАНА СИ "ГУЛАГ"----от "затворник в лагера", Го пращат на първа линия на фронта!ЧЕТИ "ГУЛАГ"-------има го в нета!!!!!!!!!!!!!!!
31
4
 
8
 
! Отговори
Не грешиш 60... преди 8 години
Още "Преторианската гвардия" на Рим ---Е БИЛА ОТ ПЛАТЕНИ ГЕРМАНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ...И УБИЙЦИ!Ударните батальони на Ч.Армия на Сталин ---е от "ЩТРАФНИКИ"/..затворници и престъпници/АБСОЛЮТНО ---НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО!!!!!!!
30
1
 
16
 
! Отговори
Остен преди 8 години
До Анонимен Тази практика /за превъзпитаване на престъпници/ съществува в САЩ поне от стотина години,колкото до търговията,е,още Веспасиан /дано не греша/бе възкликнал:"Парите не миришат"!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До САЩ Е Враг... но:Така е .... вика САЩ и преговаря "общи действия"... и накрая да правят каквото си решат !А САЩ само да се оплакват кат недоеб...на гимназистка ..
28
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дойдат да превъзпитат Сидеров и много други к****** за да си отдъхне българския народ
27
27
 
8
 
! Отговори
САЩ Е Враг... но: преди 8 години
Руската доктрина е:Да вика САЩ и да преговаря за "общи действия" ---като види на Зор .....
26
4
 
27
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Руската доктрина е ясно отпреди 200 години :Русия има само свама вени съюзника: - Армията - Военноморския флотТова е ! Всичко останало относно Руската доктрина е ......западна / руска демагогия !
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51новата Европейска доктрина - обучение още в детската градина ...как се ползват наркотици - 3 месечен курс всяко лято относно толернатността към ***...дерасите
24
12
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Национал социализмът е най висшият стадий на човешкото развитие.
23
2
 
25
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Едни се окачват с лентички , други се "дрогират" по евроатлантическа мода, трети си говорят сами.
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социализъм----и Национал-социализъм!!!Хайде , направете разликата....
21
1
 
38
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
В България тъй като няма вече армия , престъпниците се "превъдпитават" в милионери и милиардери в парламента, президенство и министерски съвет.