Путин прави младежко движение - като на пионерите

Организацията трябва да изгражда характер у децата
Обновена: 30 окт 2015 20:03 | 30 окт 2015 18:58, Елка Василева
198
Путин прави младежко движение - като на пионерите
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин разпореди да бъде създадена нова младежка организация, която да "изгражда характер" у децата - решение, което изглежда възкресява пионерското движение от съветската епоха, предаде Франс прес.

С подписания вчера от Путин указ се учредява Руско движение на учениците, което ще помага за "изграждане на характерите въз основа на ценностната система на руското общество", гласи указът, публикуван в интернет.

Руските медии веднага направиха аналогия с пионерското движение от съветско време - организация, основана от Ленин през 1922 г., през която са преминали десетки милиони деца. Децата в Съветския съюз членуваха в пионерската организация, замислена като съветско съответствие на скаутите, която до голяма степен бе подготвителен етап за преминаването им в Комсомола - организация на комунистическата младеж.

Пионерското движение с характерните червени връзки обхващаше децата на възраст от 9 до 14 години. С разпадането на СССР съществуването на организацията беше прекратено.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Перо Пипера - е? и ти , като се разрови - какво? никъде в Европа не са безчнствали, както бг комунистите - убиици!
29
4
 
1
 
! Отговори
Бон Тон Ма Сон преди 8 години
До Анонимен 51Умрем кога празноглави ръсат акъл и учат народонаселението на това-онова! И ти си помирисвал маон само вечер, като си легнешэсфнепраните чорапи и се завиеш презглава!Да почнеме от "другарю" - другарЬОфпросветителю, масоните се обръщат един към друг с "братко"! От тук нататък си заври проповедите къдетофслънце не изгрява! Нали се сещаш и останалите ти драй фни къде се падат спрямо истината?
28
0
 
5
 
! Отговори
Перо Пипера преди 8 години
До Анонимен 46Я се поразрови да видиш как съдят сътрудничилите с германците във Франция и Норвегия, например!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъди готов. Винаги готов!
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иосиф Виссарионович - *** те си съществуват, викар им "зоната", затвонически колонии! Ходорковски беше в Сегежа - Карелия! за тия дето не искат пионерчета - ама не в Карелия, а там дето е бил Иван Денисович С/Ш/ухов или в Сирия..!?
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е видял от Боко- Герб бебета, Герб деца, Герб младежи, Герб юноши и е решил да използва успешния му опит. Все пак Баце печели избори за 15ти път.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Междувременно скаутите в САЩ продължават да съществуват вече над 100 години и на никой не му дреме.
23
0
 
2
 
! Отговори
за непросветените преди 8 години
който го интересува може да се порови в нета и да намери протоколите от Сион става въпрос за масоните и новия световен ред започнал преди не 100 200 години а много по отдавна, и скаутите и пионерите са копирани от там като структури и организация става въпрос за контрол над масите, психичното промиване на мозъци, световния елит постепенно си изпълнява плана, всички сме роби на шепа хора. нито Путин нито Ленин нито американците са ги измислили тези неща. това е всичко трябва да се контролира....
22
3
 
7
 
! Отговори
доган преди 8 години
Ей това е адмирации иначе къси поли цигари наркотици и кво ли още БРАВО НА ПУТИН
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Я прочети малко:https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Съюзна_контролна_комисия
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RAPORT DADEN RAPORT PRIET.EDNO SI MISLIHME DRUGO STANADRUGNI KATO PIONERITE NIMA DA NAMERITE .DRUGNI PO SVETA DRUGBA NASHA DRUGBA PIONERSKA NA DRUGARIA SI RAKA PODAI.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приоритет за империята на злото е непрекъснато въоръжаване и принадлежащото към него пушечно месо.
18
2
 
5
 
! Отговори
За соросоидите преди 8 години
Путин не можеше да загуби от Обама, тъй като от едната страна беше царят любител на шаха, който прави първия ход след старателно изучаване на своя противник. От другата страна стоеше достатъчно неувереният играч на покер, без нито един ас в ръкава пише Микалесин
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е начина.... хората си знаят интереса...., а у нас учениците бият учителите .... после като станат големи, започват да убиват вече.....ама ние сме си добре, каквооо коментирам и аз ;):)
16
0
 
4
 
! Отговори
Съдия преди 8 години
До Анонимен 28А тогава кого съдиэНародният съд, наблюдаван от Съюзническата комисия в София, съставена от представители на страните-победителки във ВСВ - Англия, САЩ, Франция и СССР?
15
1
 
11
 
! Отговори
25 преди 8 години
Не знам кой му се смее на Путин, но ти си много смешен агент :)
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократИ Путин е бил възпитаник на подобна организация и сега целия свят му се смее на комплексите..ха..хаКак само целиЯ свят, бе, не чуваш ли - и от Марс ми се смеят:)))
13
0
 
12
 
! Отговори
WTF????????????? преди 8 години
И какво лошо има в това? Или предпочитате децата ви да стават наркомани, крадци и ***? В Щатите има BSA с няколко милиона членове. Защо в Русия да няма подобна организация?
12
0
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Да не сте се "надрусали"?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе, не лъжа! Никога в България не се е говорело за Павлик Морозов, или не след 1956 г!!! А ти едва ли си бил пионелче преди 1956, когато умира Сталин и цялата идеологема се променя! Ние учехме за Млада гвардия - съветски ученици-комсомолци, загинали в борбата срещу германския нацизъм и за българските им аналози - Петимата от РМС и Митко Палаузов - детето-партизанин, убито от фашисткия режим в България, воювал на страната на Хитлер през ВСВ!Такива ми ти работи, другарю ментак-пионер