Путин прави младежко движение - като на пионерите

Организацията трябва да изгражда характер у децата
Обновена: 30 окт 2015 20:03 | 30 окт 2015 18:58, Елка Василева
198
Путин прави младежко движение - като на пионерите
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин разпореди да бъде създадена нова младежка организация, която да "изгражда характер" у децата - решение, което изглежда възкресява пионерското движение от съветската епоха, предаде Франс прес.

С подписания вчера от Путин указ се учредява Руско движение на учениците, което ще помага за "изграждане на характерите въз основа на ценностната система на руското общество", гласи указът, публикуван в интернет.

Руските медии веднага направиха аналогия с пионерското движение от съветско време - организация, основана от Ленин през 1922 г., през която са преминали десетки милиони деца. Децата в Съветския съюз членуваха в пионерската организация, замислена като съветско съответствие на скаутите, която до голяма степен бе подготвителен етап за преминаването им в Комсомола - организация на комунистическата младеж.

Пионерското движение с характерните червени връзки обхващаше децата на възраст от 9 до 14 години. С разпадането на СССР съществуването на организацията беше прекратено.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
По добре е от колкото да се испе....сват и дрогират до припадък по евроатлантически.
9
15
 
0
 
! Отговори
демократ преди 8 години
И Путин е бил възпитаник на подобна организация и сега целия свят му се смее на комплексите..ха..ха Навярно някой ще иска и възстановяване на пионерските лагери по Черно море. Тъкмо гледах и г-н Борисов който отчете че Черно море има вече десетки преработвателни станции и водата която се излива е чиста. По изчисления на Премиера са се изливали 400 000 тона фекалии в Черно море . Според мен защото тези тонове не се изливат вече в Черно море не идват руските теро...пардон туристи. ..ха.ха
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18Ма ти имаш информация за "цял свят"! Въх, как можа да я запаметиш, бе, сигурно и хитлерюгенд са започнали "отдолу"!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Ти някога бил ли си пионерче? Щото аз съм бил и никога не съм чувал тогава за Павлик Морозов. Чух след 10.11.89. Нас ни учеха да подражаваме на Ботев, Левски и Димитров. Последният, ако не знаеш, е набутал в *** г-ъз Херман Гьоринг на процеса в Лайпциг, за което пише английската и американска преса.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анониментака си мислиш ти и аз нямам намерение да те убеждавам в нещо друго
5
1
 
20
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Бяхме юноши,станахме тинейджъри.Бяхме пионери и комсомолци,но не бяхме скаути.Грешка.Гледахме наши си спортове , не гледахме голф, амер.футбол,ръгби. Грешка. Забравихме Илинден,Димитровден,но помним Св.Валентин,Хелоуин и т.н.Иначе,нацията е здрава.Успехи.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пионерите имат много малко общо със скаутите..пионерите са всестранно развиващи се деца а скаутите залагат на оцеляването си при екстремни условия
3
2
 
10
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 8 години
Интересно какво му се случва на американското дете, ако не се запише в скаутите?
2
2
 
15
 
! Отговори
елке пак ли ти преди 8 години
Не мога да разбера медийните с*уги до кога ще гледат в канчето на руснаците щели да възкресяват нещо си тия *** как биха нарекли скаутските организации в краварника там не се ли опитват да възпитават децата в същите тези ценности или там не им викат пионери и за това са различни .
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесна идея...отдавна и беше времето да възкръсне !