Поток от мигранти на германо-австрийската граница

Двете страни наложиха строг контрол на 5-те гранични пункта
Обновена: 31 окт 2015 21:29 | 31 окт 2015 21:08, Анисия Иванова
72
Поток от мигранти на германо-австрийската граница
Снимка: БТА

Притокът на мигранти на германско-австрийската граници изобщо не намалява, след като двете страни се споразумяха да наложат по-строг контрол на пет гранични пункта, предаде ДПА.

Близо 1000 души чакаха на граничните пунктове Вегшайд и Зимбах да бъдат превозени до центрове в Германия. В пограничния район вчера пристигнаха над 5500 мигранти.

Германско-австрийската граница е последният етап от пътуването на много бежанци, използващи така наречения балкански маршрут, за да избягат от бедност и военни конфликти в Близкия изток.

Германия и Австрия сключиха споразумение, което влезе в сила от днес. С него двете страни определиха, че предаването и проверката на прииждащите хора, ще става само на пет гранични пункта, определени от Берлин и Виена:

Вегшайд, Нойхаус, Зимбах, Фрайласинг и Лауфен. Всички те са в германската провинция Бавария.
От австрийската страна на тези пунктове са издигнати устойчиви на зимни условия палатки с капацитет за около 1000 души.

Германските власти планират да увеличат броя на автобусите, които се използват за превоза на мигрантите до центровете за спешен прием и настаняване.

Новосъздадените гранични пунктове за мигрантите ще освободят силно натоварения пункт Пасау-Ахлайтен, през който снощи автомобилите вече можеха да преминават нормално. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
6
 
! Отговори
Jas преди 8 години
До до 15: в Западна Германия има аналог на Пегида, нарича се "Алтернатива за Германия" и е по-умерена и неагресивна организация, но целите ѝ са си +- същите, спирани на ислямизацията
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия за 80 години два пъти съсипа Европа.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 61Не бих искал да съм жител на това селце.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На местните власти в малко село на границата между бившите Източна и Западна Германия, наброяващо 102 жители и малко повече крави, е съобщено през октомври с имейл, че трябва да приемат 1000 бежанци.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 54ТОВА Е СЕРИОЗНО НЕ САМО ЗА САЩ НО И ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО..ВЯРНО А КЪДЕ СИ ГО ЧЕЛ?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 54В кой сайт го пише за вулкана Йелоустоун?Това е много сериозно. Този вулкан изригва веднъж на 60000 години с ограмна разрушителна сила, в пъти по-голямая от силата на вулкана разрушил минойската цивилизация и останал в библията като всемирния потоп.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
43
0
 
42
 
! Отговори
никой преди 8 години
Няма граници,разбиха политическите системи,няма държави,няма национална идентичност...Има само роби и общ враг световната мафия!!!
42
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа беше предадена от заговор
41
3
 
34
 
! Отговори
Разпад преди 8 години
Разбиха държавата България. След време ще остане само ТЕРИТОРИЯ която ще бъде приопщена към друга страна, жал ми е за наще деца и евентоално внуци ако изопщо имаме. Държава без национална сигорност не държава.....Разбиха МВР с техните уж реформи ,който били към по добро по техните думи, унищожиха армията.Те мазното *** Горанчовото финансиче мекеренце гадно,Бачва -Бачварова която си няма ама хал хабер от сигурност а и от друго нещаснища, и накрая великия гуру дебелата Тиква Буда предателя гад.
40
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ватикана щели да я местят някъде в Латинска Америка. Все слухове бяха но гледам ,Папата , все по често и за дълго посещава латиноамериканците. Според версията на Ватикана , християнството в Европа вече не съществува.
39
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потърсете в ю-туб за протестите на сумалийците и за парада на черните знамена в Германия. Ще видите каква медийна завеса са ви сложили в България. В Швеция от няколко седмици скандират, че искат безплатни къщи за семейства от по 12-18 човека, мисюлмански училища за децата, докарване на роднините им за сметака на Швеция и повече помощи и те скандират като, че са на война. А в Германия преди няколко дена направиха парад на черните знамена, като потози начин показаха, че са постигнали целта си.
38
0
 
42
 
! Отговори
РАД преди 8 години
Абе тез на снимката като ги гледам, всички са високо-специализирани и образовани хора с по няколко висши образования, 4-5 езика и т.н.Значи само лекари, инженери, космонавти виждам тука :)
37
0
 
13
 
! Отговори
baihui преди 8 години
na mesto da hlen4ite dignete se i gi ozkolete, ovtse strahlivi !Wall Street-skite evrei lihvari unishtojiha belata rasa v zapadna evropa i Amerika !60% ot belite sa startsi, nikoi ne gleda detsa zashtoto gnusnite evrei okradaha vsi4ko i zarobiha vsi4ki s lihvarstvo - dori jivotnite kato sa v kletka ne rajdat malki !sega Wall Street-skite evrei lihvari vi organiziraha taia "bejanska" valna - novi robi im trebvat !
36
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
38- Когато номадите и варварите започнат да искат унищожаването на Цвингера и Земпер опера, защото във Фонтана на къпещите се нимфи и в Операта има статуи и фрески на голи жени и мъже- тогава меркел ще разбере разликата между българите, които не се приемат добре в германия, и въпросните "присвоени" номади....Да видим- как с едни обяснения дори на африкански или арабски, ще се заличат цивилизационни разлики от 10 века- 1000 години. Малко й е на меркел!
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 38-Какви хора си присвои меркел? Неграмотни арабски пастири и африкански номади, живеещи още в 10и век? Как работи на съвременна машина такъв човек? Европа е това, което е сега, защото достигна 21 век. Тези хора не знаят немски език- как ще разбират какво точно трябва да работят? Да не мислите, че хоп- за 1 нощ- по метода на Силва, ще научат немски език? Това да не са ви българите,м? Меркел да си ги държи, само да не идват в България!
34
0
 
38
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
"Кеф,кеф,кеф... Направо се пръскам от кеф." Е що се пръскаш от кеф?!?!?! В България има медийно затъмнение, но ако четеш чужди медии в момента се сондира идеята да се въведат допълнителни данъци, с които да се издържат тези опуртюнисти, т.е. аз и ти ще плащаме живота на тези ... С мизерините си заплатки ние ще ги субсидираме те да живиеят както те си намерят за добре в Западна Европа, дори и ти да не плащаш данъци стотици хиляди български граждани плащат и тези пари ще отиват за тях...
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеф,кеф,кеф... Направо се пръскам от кеф.
32
0
 
15
 
! Отговори
baihui преди 8 години
da sa i 4estiti novite maimuni na onaia izkukurigala izto4no germanska babi4ka, koito prodade Germania na Wall Street-skite evrei-lihvarisega da po4va da gi u4i na evrogeiski tsennosti
31
48
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да създадеш един човек на 18 години , е нужно много. Първо трябва да го родиш , после да го отгледаш , обучиш , възпташ. Труден и дълъг период. Днес Европа си присвоява стотици хиляди млади хора с едни замах. Големите работи изискват смели решения. Меркел не е чак толкова проста.