Руска тв излъчи погрешка кадри със секретно оръжие

Системата с гриф "секретно" е за торпеда с ядрен заряд
12 ное 2015 08:53, Елка Василева
253
Руска тв излъчи погрешка кадри със секретно оръжие
Снимка: архив, Reuters

Руска телевизия излъчи погрешка кадри със секретна система за торпеда с ядрен заряд, която в момента е в процес на разработване в Русия.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и кадрите след това бяха изтрити" от сайтовете на тези канали, каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Надяваме се, че това няма да се повтори", допълни той.

Два канала на руската държавна телевизия - НТВ и Първи канал - излъчиха вчера кадри, на които се вижда как руски военен разглежда документ с чертежи и описание на нова система за торпеда, наречена "Статус-6".

Торпедата, чието разработване е с гриф "секретно", ще бъдат изстрелвани от подводници с цел радиоактивно замърсяване на обширни зони, които да станат неизползваеми за военни, земеделски или икономически цели за дълъг период от време, се разбира от текста на кадрите.

Заснетото видео е от среща на президента Владимир Путин с високопоставени представители на отбранителния сектор в Сочи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: Русиясекретно оръжие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
8
 
! Отговори
до 57 от славянин преди 8 години
''Демократче'', явно от тази ''самореклама'' на ''руските ***'', на вас ви се боядисват редовно гащите в кафяво!? Което е много хубаво!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са царе в дипломатическите игри. УЖ случайчно попаднали тези чертежи и изпитания пред руска телевизия, кой вярва на това? Просто Путин прави така, че американците още веднъж да напълнят гащите като видят новите им оръжия.
37
2
 
8
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 8 години
Пешко, ''рецесия'' не означава ''край'', много са ти плитки и прави гънките горе! Даже рецесията в случай може да доведе до още по-тясно сътрудничество между въпросните страни! Освен това в рецесия са само Бразилия и Русия - Китай и Индия са в растеж!
36
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гол тумбак чифте пищови - добре го е казал народа !Руснака ходи пиян и гладен, ама прави нови оръжия :)
35
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 49ЕКСПЕРТЕПрави разлика между 1. Уранова ЯДРЕНА БОМБА2. Плутониева ЯДРЕНА БОМБА3. Деутериева ТЕРМОЯДРЕНА БОМБА където ядрената бомба е запалка4. Тритиева ТЕРМОЯДРЕНА БОМБА където ядрената бомба е запалкаОсвен това ядрените бомби са ИМПЛОЗИВНИ и действие с критична маса.Тези с критична маса имат механика и стават само за свободно падащи бомби не за ракетиИмплозивните имат източник на неутрони, Това облъчване многократно повишава скоростта на полуразпад на Уран 235 или Плутония.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТИГА С ГЛУПОСТИ...ЩОМ СА ДОПУСНАТИ ДА СНИМАТ ЗА НЯКОЛКО ТВ ЗНАЧИ ....А КАКВО СТАВА В ЩАТИТЕ ? НЕЩО САМО ЗА РУСИЯ ПИШЕТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО А ЗА ФРЕНДОВЕТЕ КАТО ЗА УМРЕЛИ "ИЛИ НИЩО ИЛИ НИЩО ЛОШО"....ХАХАХАХА
33
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 45"ЕКСПЕРТЕ" "УМНИКО" вземи прочети малко и след това говори. Уран 235 който може да се ползва за ядрени централи и ядрени оръжия е 0.27% от всичкия Уран на земята Уран 238 е 99.71%
32
1
 
10
 
! Отговори
до 47 от славянин преди 8 години
Пешко, а пък атлантическото царство така се е надуло, че като се спука няма да могат да му намерят чарковете!
31
1
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
Боби не те бива за ядрен физик. Плутония се разпада бързо на фона на полуразпада на урана, но все пак периода му на полуразпад е 25 000 години 1000 пъти по-дълго от посоченото от теб време. Проблема на термоядрените бомби не е плутония а трития който се полуразпада за 13 години
30
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 39Знам но знаеш ли че Плутония който се извлича от Уран зависи от Уран 238 на то Уран 235. Плутония се разпада доста бързо една плутониева бомба след 25 години вече е неизползваема.Повторното ползване на ядрено гориво позволява по-ефективно ползване на редкия изотоп Уран 238.
29
17
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
До до БобиАха много са напред руснаците! Те и храна втора употреба ще започнат да използват скоро!
28
4
 
3
 
! Отговори
Телескопа преди 8 години
Злите янки са под робството на чуждоземна раса. Тази раса иска да избие до крак човешката раса, биип и след това да създаде в Световния океан свое обиталище, би- биип.Контролираните руски кадри имат за цел, биуууп, да предупредят тези агресивни инопланетяни, бибибиииип, че няма да им мине номерът, брррр! Ако няма да има живот за хората, бибибип, няма да има живот и за извънземните, биуп. Слава на товарищ Путин, бибиууууп!
27
2
 
20
 
! Отговори
зорге преди 8 години
Руснаците са си взели поука от ВСВ и спазват принципа, за да има МИР готви се за война.
26
1
 
19
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Това е леко показно за тези които се самозабравят. Кой ще ти вика ТВ на секретни обеки и разработки. :) Системата е във фаза финал, а демото го има в интернет. :)Как беше, coming soon... :)
25
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ПешкоТурския Паток нещата си вървят бавно бавно нито правителството бърза нито рашките натискат ще се ползва при следващ спор като разменна монета. Рашките имат още един много сериозен ход или паток или да докараме още 50 самолета в Сирия :-) Турция все още се надява да се закучи работата в Сирия но Китай и РФ особено след атентата няма да позволят да не се стигне до изкореняване на ИД. Ислямисти и в Китай почнаха да правят проблеми.Иран се присъедини към БРИКС
24
3
 
2
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До ПешкоТурския поток вече работи бе! Течат запитвания и в двете посоки между Турция и Русия! ;)
23
1
 
18
 
! Отговори
до Боби преди 8 години
Мислех че знаеш, но руснаците вече имат технология за повторно използване на отработеното ядрено гориво. Затова и прибират горивото в техни хранилища за регенерация. В това отношение те са на светлинни години пред другите производители.
22
6
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
Алоо, *** бомборазбирачи, я да се хващате на работа, стига сте драскали простотии по форумите! Ще измрете от мързел още преди да ви хвърлят бомбите!
21
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Нашите журналисти дори не знаят за какво се говори в статията и са я превели едно към кесим.Торпедо било - пфу не е торпедо а ползва технологията на ракетоторпедата. вместо 500кг микро торпедо ракетата ще носи *** бомба. Рано или късно ще свърши урана годен за бомби в света. След това ще има тонове уран който не става за централи или бомби с който може да се замърсява или "Мръсни Бомби". Рашките още от сега разработват технологии.
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка, ама друг път. Чиста демонстрация към САЩ да се кротват докато е време...