Асад: Франция преживя това, което става в Сирия

Той поднесе съболезнования пред френски депутати
Обновена: 14 ное 2015 11:17 | 14 ное 2015 11:01, Елка Василева
59
Асад: Франция преживя това, което става в Сирия
Снимка: Reuters

Президентът на Сирия Башар Асад изрази съболезнования пред френски депутати във връзка със серията от терористични актове в Париж, пише РИА Новости. Асад каза, че същото нещо се случва в Сирия вече 5 години.

„Във Франция вчера се случи това, което се случва в Сирия вече пет години“, цитира радио Europe1 думите на Асад на среща с френски депутати в Сирия.

В различни райони на Париж в петък вечерта практически едновременно бяха извършени терористични актове – въоръжени нападения и взривове, при които са загинали най-малко 120 души, над 80 души са в тежко състояние, близо 200 души са в болница.

Над 100 души са убити при взимането на заложници в театър „Батаклан“, десетки станаха жертва на терористичните атаки в други райони на Париж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
25
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Не Путин създаде , въоръжавсча и финансира ИД. Путин прочисти Сирия след кратко време ще прочисти и останалите държави от терористите и след това техните спонсори.
18
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия си беше една нормална държава, със стандарт близък до нашия, относително светска... преди САЩ да се заеме с нея и да и внесе демокрация. Сега не прилича на нищо, терористите се навъдиха като в кошер... Всеки може да види в интернет снимки какво е било преди и след американската благородна намеса там.
17
4
 
26
 
! Отговори
Коцето преди 8 години
САЩ и ИДИЛ - врагове на човечеството!
16
8
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Борбата срещу терористите е престъпление срещу човечеството. За това мразя евроатлантическите ценности.
15
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докладът "Цезар" - хиляди непоносими за гледане снимки, чиято автентичност е удостоверена от мнозина експерти и показват труповете на изтезавани и умрели от глад хора в затворите на режима - е свидетелство за системната жестокост на режима на Башар Асад", заяви френският външен министър вчера в Ню Йорк, където участва в сесията на Общото събрание на ООН.
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достоен коментар на достоен човек.Може би това ни е нужно, за да стане ясно, че Кончита вурст не е нашият идеал...Не чувам Баба меркел да кани още бежанци...Какво стана с ценностите и двойните стандарти?Хайде атакувайте ги сега с един гей парад - оръжието на демокрацията....
13
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фотографът бил ужасен от хилядите снимки на изтезавани хора, които е направил между 2011 и 2013 г. в затвори и центрове за мъчения на режима. Той се свързал със сирийската опозиция, която поискала от него да събере възможно най-много такива снимки и организирала извеждането му от Сирия, след като пуснала лъжлива информация, че той е починал.
12
1
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
До АнонименНе обиждай маймуните. Те не убиват хора и се изхранват сами. Тук говорим за ***. А те обикновенно биват изтребвани с химия.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предварителното разследване е започнало на 15 септември и се основава на показанията на бивш фотограф на сирийската военна полиция, избягал от Сирия през 2013 г. Той има 55 000 снимки на тела на хора, починали от мъчения, съобщи френската прокуратура.От съобщението не става ясно кой може да бъде обвинен и дали френски следователи ще пътуват до Сирия, посочва Асошиейтед прес и припомня, че Франция е твърд противник на президента Башар Асад.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция разследва режима на Асад за престъпления срещу човечеството1Франция е започнала наказателно разследване за престъпления срещу човечеството, извършени от режима на сирийския президент Башар Асад в периода 2011-2013 г., съобщи Франс прес. То се води от Централната служба за борба с престъпленията срещу човечеството, геноцидите и военните престъпления.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всъщност Франция воюва в Сирия и против Асад .ИД са толерантни към тези които се бият против Асад....
8
1
 
22
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Дано се опомни Европа ! Няма място за *** , това го доказа !
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атентатът е в навечерието на срещата на Г-20. Защо ли?Няма случайни неща.За съжаление огънят, който едни алчни и безумни *** запалиха, ще го гасим всички ние. И пак с огън.Горките ни деца!
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав Асад, поклон за това, че толкова време удържа на атаки от всички страни. Той видя сметката на "Мюсюлмански братя" в Сирия и това накара САЩ и сателитите им от арабски държави да създадат ИД като заместител.
5
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фона на изказванията на европейските политици--Асад звучи много адекватно...срам и позор са тези евро-политици--срам....
4
2
 
34
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Така е Башар, ама нали знаеш, че е едно когато става в къщата на съседа и съвсем друго, когато се подпали твоята черга.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме кръв и зрелища в ЕС които открито подкрепяха световния фашизъм...
2
1
 
21
 
! Отговори
beks-1 преди 8 години
чудя се тези хора който им продават тези оръжия,дали четат какво става,и не ги ли е страх че може да сполети и техните близки и роднини,за6тото рано или късно се връща.
1
30
 
0
 
! Отговори
Ти преди 8 години
тоя пък защо изобщо се обажда?! ... да изгорите всичките сириици