Над 140 са жертвите на терористичния акт в Париж

Атаките са извършени на шест различни места във френската столица
Обновена: 14 ное 2015 03:47 | 14 ное 2015 03:28,
63

Броят на жертвите от терористичните атаки в Париж надхвърли 140, съобщава Reuters.

По данни на властите във френската столица, около 100 души са убити в заложническата драма в концертната зала "Батаклан", а други 40 са загинали на различни места в и около града при нападения на джихадисти. 

Още по темата

Все още се изяснява пълният мащаб на трагедията, която френският президент Франсоа Оланд определи като "безпрецедентна терористична атака".

"Това е война срещу нас. Ще се бием заедно", призова в Twitter бившият френски премиер Франсоа Фийон.

Междувременно парижкия прокурор обяви, че терористичните атаки във френската столица са извършени на шест различни места.

Според предварителните данни, с които разполагат френските власти, в нападенията са участвали най-малко петима терористи, предаде Агенция "Фокус".

Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялата страна и затвори границите.

Около 1500 френски войници са били разгърнати в Париж в началото на терористичните атаки в петък, съобщава AFP, като се позовава на изявление от Елисейския дворец.

"Насрочен е съвет за (националната) сигурност в 9:00 (местно време) в събота. Вече са мобилизирани 1500 войници", се казва още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До дамммНАКЪДЕ СИ СЕГА? ДАЙ прогноза как виждаш ПЕРСПЕКТИВАТА във твоят сектор - въглеводородите, ще ПРОДЪЛЖИ ЛИ ОБЕЗЦЕНЯВАНЕТО ИМ В СВЕТОВЕН мащаб заради новият стар играч на борсата-ИРАН и действията на арабските ***?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7. Тодор Христов Най много са убити в театъра ( Концертна зала )Където терористите са казали на хората да легнат на пода . И някой обясняваше стреляха сякаш сме птици . Той е използвал презареждането на райфъла за да избяга ! Каза че стрелящите са млади , видял е лицето на един 18 -20 годишен. Полицията е пристигнала когато той е бил навън. За сега 2ма от терористите са убити . Отначало нямаха идея колко са убити в концертната зала . За това се започна с26. Сега казват над 120 убити и 5 терор
25
0
 
13
 
! Отговори
оня горе гледа преди 8 години
Според Шарли Ебдо това си е порно трябва ли сега да сме съпричастни с мъката по жертвите или да хихикаме злобно.
24
0
 
20
 
! Отговори
даммм преди 8 години
ТОДОР ХРИСТОВ Тоше и наистина потъваме,човече--с бясна скорост.Аз обикалям цял свят постоянно и виждам огромната разлика--например Европа преди 15 години и Европа сега--на днешно време много отчетливо се вижда пропаста в която лети Европа--и то само да угоди на САЩ...
23
0
 
24
 
! Отговори
лили преди 8 години
Отвориха вратите на Европа, било хуманно! Ето го резултата, а сега е късно да ги изгонят-та те са навсякъде!Германия забърка голяма каша, кой ще я оправя?Яано огромни печлби се въртят, и най-странното, няма протести! Как затвориха устата на националистите, къде е Люпен, къде са обикновенните хора?Европа, събуди се!
22
2
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ЗА тези хора - РУСИЯ Е ОТСТОЙ, НЕЩО АРХАИЧНО НО КАКТО СА ПРЕДВИЛИ доста отдавна пророците ИДВА ЗЛАТНОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ НА РУСИЯ ВЪВ КОЕТО ТЯ ЩЕ КОМАНДВА СВЕТЪТ!
21
1
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До дамммНЕ МОЖЕМ ДА ИМ СЕ СЪРДИМ, нали точно ТОВА ИМ Е РАБОТАТА- ДА СМЕ ЕДИННИ И ПОТЪНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЪС ЕВРОТИТАНИКА- ,,ЕС-НАТО''!
20
0
 
10
 
! Отговори
даммм преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Дамммм...доста "демократични" станаха напоследък нашите "свободни медии"...И най-жалкото е,че все повече електронни издания банят постоянно-още повече,ако дадеш някакво по-различно инфо,контриращо сегашната политическа линия...
19
1
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До даммм ЗДРАВЕЙ, просто НЯМАШЕ ИНТЕРЕСНИ новини А И МЕ ЦЕНЗУРИРАТ И НАКАЗВАТ РЕДОВНО- ТИПИЧНО ПО ДЕРМОКРАТИЧЕСКИ!
18
1
 
8
 
! Отговори
даммм преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Тоше,къде се загуби бе...Мислех че вече ти е омръзнало да водиш битка с "демократските ни кратунчовци"....
17
0
 
19
 
! Отговори
ььььььььь преди 8 години
ИСКАМ да видя следващият брой на "Шарли Ебдо"---искам да видя карикатурите им по повод това безумие в Париж...Да разберем всички--журналистите там обслужват ли политическата линия на евроатлантиците--или са просто идио..и.......
16
1
 
21
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 14Викаш, умират хора! А когато в Одеса изгориха 40-50 човека, това не бяха хора!??? Не 200, хиляди ще умрат, преди Европа да разбери, кой е истинският им враг!!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
АКО НЕ ЗНАЕТЕ ПОДРОБНОСТИ ВСЕ ОЩЕ, ВИЖТЕ ТОВА! rusvesna.su/news/1447468358
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да се кефиш на гаврите на Шарли и да ти се размине!
13
0
 
32
 
! Отговори
OFF преди 8 години
И КАКВА СТАНА ТЯ!!!! НАШИЯТ ГРАНИЧАР ЗАСТРЕЛЯ ЕДИН И ЕВРОПА БИЛА ВЪЗМУТЕНА..ВЪЗМУТЕНА ОТ ТОВА КАК СЕ ДЪРЖАЛИ НАШИТЕ МОМЧЕТА С ТИЯ ТАЛИБАНИ КОГАТО ГИ ХВАЩАЛИ - БИЕЛИ ГИ...А ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ДА УБИВАТ...НЯМАМ ДУМИ...ВРЕМЕ Е ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ НИВАТА И ДА СИ Я ЗАГРАДИ КАКТО ТРЯБВА,КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ ИНАЧЕ МАЙКА НИ ЖАЛНА...
12
0
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До:,,Само *** коментират тук.Русия та Русия. Хората измират,вие на Путин се възхищавате.''МЕРСИ ОТ МОЕ И ТЯХНО ИМЕ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА!НО ТИ СИ ЗАДАЙ ВЪПРОСА И СИ ОТГОВОРИ САМ,КОЙ И КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДОТУК А НИЕ ТВЪРДИМ ЧЕ ТОВА ПРОСТО Е САМО НАЧАЛОТО НА КОНФЛИКТА КОЙТО ЩЕ УНИЩОЖИ ДОСЕГАШНАТА ЕВРОПА? ДАЛИ ТЕЗИ ПРИЧИНИ НЕ СЕ КОРЕНЯТ ВЪВ ТЕЗИ ЧИИТО ,,МЪДРИ'' РЕШЕНИЯ ДА ПОДКРЕПЯТ СЪЩИТЕ ТЕРОРИСТИ СРЕЩУ БАШАР АСАД,САДАМ И КАДАФИ НЕ ДОВЕДОХА ТОВА ЦУНАМИ ОТ ПСЕВДОБЕЖАНЦИ В ЕВРОПА?
11
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** коментират тук.Русия та Русия. Хората измират,вие на Путин се възхищавате.
10
3
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ДО: ,,Абе какво ви става?????? Защо всеки втори коментар е за ПОРНО или за ШАРЛИ ЕБДО?????? Някакви платени *** ли сте, какви сте?????''ПРОСТО СМЕ ЗЛОПАМЕТНИ! ЗНАЧИ СПОРЕД ТЕБ НЯМА НИЩО НЕНОРМАЛНО ВЪВ ГАВРИТЕ НА ЖИДОМАСОНСКОТО ПОДКЛАЖДАЩО ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА ЛИГАВО ИЗДАНЕ ,,ШАРЛИ ЕБДО'' ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДРУГИ АТЕНТАТИ И ГАВРИ СЪС СИМВОЛИ И САМИТЕ СЪБИТИЯ, ТАКА ЛИ ДА ТЕ РАЗБИРАМЕ? И ДА ЗНАЕШ АКО БЯХМЕ ПЛАТЕНИ, ДАЙ БОЖЕ ДОСЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ МИЛИОНЕРИ НЯКОИ ОТ ХОРАТА ПИШЕЩИ ТУК НО НЕ СМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабско Садистично порно с елементи на френски карантии!Гарантирано от Шарли!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е порното днес бе страпони. Карикарури няма ли да има.