Над 140 са жертвите на терористичния акт в Париж

Атаките са извършени на шест различни места във френската столица
Обновена: 14 ное 2015 03:47 | 14 ное 2015 03:28,
63

Броят на жертвите от терористичните атаки в Париж надхвърли 140, съобщава Reuters.

По данни на властите във френската столица, около 100 души са убити в заложническата драма в концертната зала "Батаклан", а други 40 са загинали на различни места в и около града при нападения на джихадисти. 

Още по темата

Все още се изяснява пълният мащаб на трагедията, която френският президент Франсоа Оланд определи като "безпрецедентна терористична атака".

"Това е война срещу нас. Ще се бием заедно", призова в Twitter бившият френски премиер Франсоа Фийон.

Междувременно парижкия прокурор обяви, че терористичните атаки във френската столица са извършени на шест различни места.

Според предварителните данни, с които разполагат френските власти, в нападенията са участвали най-малко петима терористи, предаде Агенция "Фокус".

Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялата страна и затвори границите.

Около 1500 френски войници са били разгърнати в Париж в началото на терористичните атаки в петък, съобщава AFP, като се позовава на изявление от Елисейския дворец.

"Насрочен е съвет за (националната) сигурност в 9:00 (местно време) в събота. Вече са мобилизирани 1500 войници", се казва още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
лек ПРОПУСК В БЪРЗАНЕТО- РАЗСТРЕЛВАНИ СА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА РЕСТОРАНТИТЕ ВЪВ ШЕСТ КВАРТАЛА НА ПАРИЖ А НЕ ВЪВ 6 РЕСТОРАНТА, ИЗВИНЯВАМ СЕ- МОЙ ПРОПУСК!
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво ви става?????? Защо всеки втори коментар е за ПОРНО или за ШАРЛИ ЕБДО?????? Някакви платени *** ли сте, какви сте?????
5
0
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До: ,,Някакъв тук *** твърдеше че са 41 само....''О някоиА По НЯКОИ чужди форуми ТВЪРДЯТ ЧЕ жертвите са ДОСТИГНАЛИ 300 ДУШИ това от техните местни медии! ЗНАМ СЪС сигурност че са нападнати 6 ресторанта + стадион където са се взривили два самоубийца атентатори!
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я сега да видим френските драскачи с каква карикатура ще излязат
3
12
 
12
 
! Отговори
Мохамед преди 8 години
140 французи не струват живота и на един български войник. Не изпитвам никакви симпатии към тази деградирала и африканизирана нация. Хак да им е като са дупе и *** с американците и евреите!
2
4
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
МНОГО закъснявате ,,Днес.бг''! АЗ ТАЗИ информация я ПУБЛИКУВАХ ОТ РУСКИЯТ ИЗТОЧНИК- ,,НТВ'' преди повече от ЧАС! ДА ВИ ВИДЯ сега КОГА ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ДРУГО много интересно от събитията ставащи във ФРАНЦИЯ тази вечер- ЗАПАЛЕН Е ПАЛАТКОВ ЛАГЕР ЗА БЕЖАНЦИ В КАЛЕ СЪЩО ИМА ЖЕРТВИ И ТАМ МАКАР И ВТОРО И ТРЕТОСОРТНИ СПОРЕД ЗАПАДНЯЦИТЕ но по всичко изглежда че МЕСТНИТЕ АБОРИГЕНИ КОНТРААТАКУВАТ ТЕЗИ КОИТО ТЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ СЪС ТЕРОРИСТИТЕ!
1
5
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
"Това е война срещу нас. Ще се бием заедно", призова в Twitter бившият френски премиер Франсоа Фийон."Ще се биете викаш вече заедно с братушките срещу тия *** в Сирия, а? Дойде ви акъла у тиквата!БравУ!