Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста

Между 120 и 160 убити от осмина главорези, вероятно от ИД
Обновена: 14 ное 2015 07:18 | 14 ное 2015 07:15,
231
Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста
Снимка: Reuters

По различни данни между 120 и 160 души са убити, повече от 200 са ранени в Париж и прилежащата му община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие след серията от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица.

Още по темата

Терористите, най-вероятно седем или осем души, са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала "Батаклан", където взе заложници.

Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се игра приятелски мач между Германия и Франция.

Именно там беше началото на кървавата нощ в Париж. Видеокадрите показват реакцията на футболистите. 

Въпреки съобщенията за стрелба и убийства в други части на централен Париж, мачът продължи до края. Франция победи Германия с 2:0. Стадионът беше заключен и никой не бе пуснат да влиза или излиза преди края на срещата.

След мача публиката беше свалена на терена и евакуирана. Видео, заснето от от зрител на излизане, показва как тълпата пее "Марсилезата" в коридора към изхода.


Повече от сто са жертвите от заложническата драма в "Батаклан". Френските специални части щурмуваха залата, при което тримата терористи се самовзривиха, а коланът на четвъртия избухна, след като бе неутрализиран.

В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20 и пристигна на мястото на трагедията.

Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери пък изразиха шока си от събитията и заявиха подкрепа към французите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато излезе номера на шарли ебдо бях дал обещание че когато франсетата пострадат няма да ги сьжалявам ето сдьржах си обещанието
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "от САЩ" Путин нямал мозък според теб. А, според мен, като чета какви мисловни връзки и заключения ражда твоя мозък, стигам до извода, че имаш толкова мозък, колкото да миеш кенефите в САЩ.
104
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смърт за руските фашисти !
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СащНе бой се брато, аз живея , не живееш ти......Един човек си живял, добре живял, правил планове, но един ден се събудил с кашлица. Отишъл на лекар и - рак на белия дроб. Саркома на белия дроб. И се започнало - лекари, професори, изследвания, химиотерапии, опарации - не помага, врачки, екстрасенси - но и самият то разбирал, че всичко било безполезно. И скоро го затворили в дървен сандък и го заровили на два метра под земята, защото този който живял вече за нищи друго не ставал.
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз бях шокиран , когато американските и британските главорези избиваха невинни хора в Ирак , мъчеха хора като животни , изнасилваха , гавреха се , шокиран бях дори вчера , как може смърта на невинни хора в самолет да бъде повод подигравки от едно смешно списание на хомосексуалисти и това да се нарича свобода на словото , днес не съм шокиран , нито изненадан , след падането на границите през последната година за *** и тяхната омраза , събирана с години това беше съвсем логично да се случи.
101
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България требе да се изчисти от русофилите и слугите на кремълския диктатор! Съд за всички русофили и в ареста при Волен Сидеров.
100
7
 
1
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Не бой се брато, аз живея , не живееш ти...
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Сащти украински неонацист, ами *** там
98
1
 
13
 
! Отговори
българина преди 8 години
искате си исляма? ето ви го Меркаел 2014г: исляма е част от Германия, ама се е развилнял във франция, явно който го приеме проблеми няма, това му се вика ислямско робство, наведена главица сабя не я сече:)
97
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На ви ЕС на ви НАТО
96
0
 
16
 
! Отговори
Шарли преди 8 години
Я направете някоя карикатура на взривовете
95
18
 
1
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Въже за всеки поддържащ РФ !
94
0
 
16
 
! Отговори
българина преди 8 години
Ванга каза, че изхонването на мюсюманите от европа ще започен от франция, обаче нещо не им идва акъла, нищо те са 60 млн души има още за трепане докато се събудят
93
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще има съд за русофилските предатели. Започва се от руско-турския националист Сидероглу.
92
0
 
9
 
! Отговори
До от САЩ преди 8 години
Ей голям Г.А.Д си да знаеш,моли се ти да не попаднеш в месомелачката на господарите ти от ФАЩ
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравяме и умерената опозиция
90
14
 
2
 
! Отговори
От Сащ преди 8 години
Няма да се притеснявате само, скоро ще има и в Русия. Тогава ще ви пукна :)И не искам да чувам за невинни руснаци, защото невинни руснаци има само по романите.
89
0
 
14
 
! Отговори
ситоен преди 8 години
До от Сащ Има гадови като теб на този свят,предател
88
0
 
10
 
! Отговори
До от САЩ преди 8 години
Наглиците като тебе помагат на Световните кукловоди да сеят смърт по целият Свят.Наглец на н-та степен и продажник си ти.Откакто Руснаците се намесели започнала голямата бежанска вълна?Ти да не живееш в друг свят бе умнико???Или господарите ти ще ти заповядат да напишеш,че има нещо общо с бомбандирането на тиквите на терористите от Руските самолет и Събитията във Франция.Хайде сега ги изкарайте,че са хора на Асад,тези във Франция.
87
1
 
17
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Саркози -евреин , Оланд - евреин , външния министър каквито са и нашите 100 % са евреи , Шарлитата . най-долната журналистическа еврейска пасмина - резултатите : като анкъл Бенс : всеки път отличен резултат ! Поне да си бяха извлекли поуки от село Коиловци !