Засега: 129 убити, 352-ма ранени в Париж

99 от пострадалите са в критично състояние
30
Засега: 129 убити, 352-ма ранени в Париж
Снимка: БТА

По все още неокончателни данни, в атентатите в Париж са убити 129 души, а 352-ма са ранени, като състоянието на най-малко 99 от тях е критично, съобщи на пресконференция прокурорът на Париж Франсоа Молен, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Нападенията са били извършени от три координирани групи терористи в различни квартали на френската столица. Седем от терористите са убити.

Всичките нападатели са били въоръжени с автомати "Калашников" и взривни устройства, а всичките атентатори самоубийци са носели еднакви пояси с експлозиви.

При нападението във френската концертна зала "Батаклан" терористите са крещели за Сирия и Ирак, каза Молен, който потвърди намирането на сирийски паспорт на едно от местата на нападенията.

Установена е самоличността на един от терористите чрез пръстови отпечатъци. Той е присъствал в базата данни на френските специални служби. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 8 години
Не знам защо почти никой не говори за терористичният атентат в Кения (основна религия е Християнството) където вчера 147 студенти са застреляни в унивеситет от Ал-Шабаб? Войната не е срещу Франция, ЕС, САЩ, Русия, т.н. а срещу всеки, който не си бие главата до припадък в джамията. Религиозни ислямистки училища никнат като гъби по целият свят където на децата от малки им набиват в главите, че "неверниците трябва да се избиват и Аллах ще ги възнагради за това. Всички религиозни училища трябва да се забранят. Те са бомба със закъснител, която почва да избухва вече.
16
0
 
2
 
! Отговори
?????? преди 8 години
Защо когато има тер. актове в други страни, това се приема за нормално, но когато стане във Франция се вдига вой до небесата?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14 анонимен - 200 иракчани и един самолет руснаци си е добра новина, ама чак да си слагам руско знаме?!?!?! Ако кажеш, че трябва - добре!
14
2
 
1
 
! Отговори
james преди 8 години
As si pomislih che stava duma za zhertvite v Syria za 1 den ot USA coalition
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър вечер шарлита! Има и дерайлирал влак на TGV във Франция - 5 жертви и поне 60 ранени. Пътувал за Страсбург. Почвайте с карикатурите, не е като да няма материал.
12
3
 
14
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Наверно Шарли ебдо выпустит карикатуру на погибших французов
11
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е тероризма!А къде беше света да скочи срещу топ терориста Владимир Путин, който и до днес продължава да изпраща терористи в Украйна и да избива невинни хора? Защо света не скочи когато неговите *** свалиха самолета над Украйна?
10
2
 
12
 
! Отговори
666 преди 8 години
Боко основен помагач и извършител на престъпни деяния срещу Българите действа по поръчение на подбудители зад океана.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
beshe petak 13....death metal musik.........
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не засекретят имената на жертвите ,както стана в САЩ? Защото терористите може да отмъстят на роднините на жертвите .В САЩ, с този аргумент засекретиха жертвите .
7
3
 
20
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Да се освободи сега от затвора,онази немска баба,където бе осъдена за подкрепата си към Хитлер!!!Казах!!!
6
4
 
17
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Доктор Москов отивай на помощ , всички са с редовни здравни осигуровки !
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са сега карикатурите? Или може да се шегуваме само, ако жертвите не са французи? Сега не е смешно нали? Господ да прости загиналите и дано оцелеят и се възстановят напълно всички ранени!
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най вероятно убитите ще стигнат 200човека! Жалко за хорато, но дано това да е било за добро! Дано най после ЕС да вдигне ръка срещу американския си господар, и каже НЕ на мръсната външна политика на сащ! Ама на да ли!!
3
3
 
23
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Защо терористи? Може да са били "умерена опозиция"... :)Санкции ще има ли срещу РФ и Китай след случилото се?Роки, бааа Меркел има ли Орден Стара Планина?
2
14
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
Бива! Не е хард, като в Кавказ. Но никой не може да се мери с руските порнстарз...;)
1
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се беше случило тук ..... просто щяха да го прочетат по новините, че нещо някъде е станало с 500 българи и толкоз. Ни сълзи на президента Олан ни свещи и венци ще видим. Та за какво да се кахая за тия дето са 30% резани ислямисти