Франция трябва да се готви за нови атентати!

Премиерът Манюел Валс: Дълго ще живеем с тази заплаха
Обновена: 16 ное 2015 10:24 | 16 ное 2015 09:30, Елка Василева
57
Франция трябва да се готви за нови атентати!

Франция трябва да се подготви за нови атентати, които може да бъдат извършени и в други европейски страни, в близките дни и седмици, заяви днес в интервю за радио Ер Те Ел френският премиер Манюел Валс, съобщи Франс прес.

"Ние знаем, че има операции, които се подготвяха и които още се подготвят, не само срещу Франция, но и срещу други европейски страни", посочи премиерът без повече подробности.

Валс изтъкна, че френските разузнавателни служби са предотвратили няколко нападения от началото на лятото, предаде Ройтерс.

"Ние дълго ще живеем с тази заплаха", "трябва да се подготвим за това", заяви Валс, според когото атентатите в Париж са били "организирани, обмислени и планирани от територията на Сирия". Той отбеляза, че епицентърът на борбата срещу "Ислямска държава" "не е в Сирия, а предимно в Ирак", предаде ДПА.

Премиерът съобщи също, че френската полиция е извършила над 150 обиска на домове на предполагаеми ислямисти в цяла Франция след петъчните атентати в Париж. В Лион са били заловени оръжия, включително гранатомет, няколко пистолета, автомат "Калашников" и бронежилетки. Арестувани са петима души, според източник, близък до разследването, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние използваме правните рамки на режима на извънредно положение, за да разпитваме хората, участващи в радикалното ислямистко движение и всички онези, които проповядват ненавист към републиката", заяви Манюел Валс, цитиран от Ройтерс.

При терористичните актове в Париж на 13 ноември, извършени на шест места в града, загинаха 132 души, над 300 души са ранени, десетки от които са в критично състояние. Франция и Белгия извършват разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хааааааа преди 8 години
АМИ , ДА......ОТ МОСКВА ГО ПОТВЪРДИХА!!!!Ще има още много атентати в Париж.В МОСКВА --НЕ!!
27
0
 
4
 
! Отговори
angus преди 8 години
Прочетете в интернет писмото на Aлберт Пайк до Джузепе Мацини
26
2
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Радвам се че все повече се заговаря за последване примера на Япония и забраняването на религията Ислям.Мисля че до 10 г тези секта ще бъде извън закона в Европа.Ясно се вижда че терориста може да бъде всякакъв ,Французин ,Англичанин ,Американец,Българин или Турчин.Единственото общо между тях е Исляма .Това е корена на злото и трябва да бъде изкоренен!!!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атентатите в Европа ще станат ежедневие и европейците ще свикнат защото са бавноразвиващи общности,самите хора от западната цивилизация са бавноразвиващи хора,тези хора не могат да мислят самостоятелно,те нямат пулс,нерв,те не могат да отреагират.Ако един такъв атентат стане в България или Сърбия гарантирам ви трудно ще се намери после жив арабин ,ще се мете с тях но западняците те ,те са ***.Оланд трябваше да бъде пометен
24
1
 
7
 
! Отговори
ист преди 8 години
Европа не трябва да се готви за нови атентати. Трябва да ги предотврати. Има радикален ислям -има проблем. Няма радикални ислямисти, няма проблем. Нали се досещате.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват защото могат, ако не могат няма да идват...Сега не могат да идват, могат само ако си платят, който не може да плати получава куршум в главата под някой мост.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41Тогава се стреляше повече по тези които излизаха, а в Близкия изток и Азия си живееха в техните си държави и никога не са се впускали масово към Европа. А стрелянето на месо няма да ги спре, те си носят по 2500 евро и те са по силни от куршумите. Сга се стреля на месо само ако който няма пари да плати - тогава получава курщум в тила.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германски колонии:1) Златен бряг в Гана2) Аргуин в Мавритания3) Видах в Того4) Занзибар5) Руанда6) Бурунди7) Витуленд в Кения8) Триъгълник Кионга в Мозамбик9) Част от Намибия10) Част от Ботсвана11) Част от Камерун12) Германска Нова Гвинея13) Архипелаг Бисмарк14) Германски Соломонови острови15) Науру16) Германска Самоаи др
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 32, разбира се, че Германия е имала колонии
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам как само за няколко дни успяха да ви промият мисленето и вече мнозинството сте за да влизаме във война. Скоро ще се съгласите и половината от бюджета да отива за оръжия и бомби вместо за образование и наука.
18
1
 
5
 
! Отговори
Канибал преди 8 години
Нащу племи с радост и готовност приемаме имигранти от целиот свет! Заповядайти добре сте ни дошли милинки и сладички имигранти. Координатите ни са Папуа Нова Гвинея. Обичаме ви и ви очакваме с нетърпение ;))))
17
0
 
9
 
! Отговори
? преди 8 години
мен не ме пускат пиян в клуб, а те влезли с калашник ? КАК ?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казано просто гответе се да ви трепат !
15
1
 
4
 
! Отговори
Ч преди 8 години
така така, добре се справят с това да държат населението в страх и омраза, само така ще могат да направят буквално каквото си поискат със света ! Разбере че истинската заплаха не са ИД , те са просто инструмент, да постигнат гнусните си цели!
14
0
 
4
 
! Отговори
А ФРАНКОФОНИТЕ преди 8 години
да се бръкнат по лев /ЛИЧНИ ПАРИ/ и да дарят. Не само да лицемерят и да дават интервюта от парижките улици пазарувайки от бутиците.
13
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
оставка и съд за оланд и меркел заедно с краварите докато са на власт ще иматерор бежанците обратно в пустинята
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гответе се в пьк аз ще си наготвя един шашльк за водката та да пийна за кеф докато ви гледам сейра под градус
11
3
 
3
 
! Отговори
тото преди 8 години
Реално Сиднито е прав
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-лесно се управлява чрез страх. Преди 2000 г. в Рим така е паднала демокрацията. Историята учи, че никой не се учи от историята...
9
3
 
16
 
! Отговори
рон преди 8 години
Продължавайте с толерантността.Продължавайте след всеки атентат да пеете Марсилезата и така да "побеждавате".Продължавайте да приемате мюсюлмани в страната си и да си вярвате,че ще ги интегрирате.Продължавайте да отхвърляте християнските ценности и да налагате неморалността,* ,извратеността като ценност на вашето общество! Както написа един по-долу-каквото посее човек-това ще и да пожъне.А това го пише в Библията! Единственото оръжие,което може да победи исляма е христовото учение!