Франция трябва да се готви за нови атентати!

Премиерът Манюел Валс: Дълго ще живеем с тази заплаха
Обновена: 16 ное 2015 10:24 | 16 ное 2015 09:30, Елка Василева
57
Франция трябва да се готви за нови атентати!

Франция трябва да се подготви за нови атентати, които може да бъдат извършени и в други европейски страни, в близките дни и седмици, заяви днес в интервю за радио Ер Те Ел френският премиер Манюел Валс, съобщи Франс прес.

"Ние знаем, че има операции, които се подготвяха и които още се подготвят, не само срещу Франция, но и срещу други европейски страни", посочи премиерът без повече подробности.

Валс изтъкна, че френските разузнавателни служби са предотвратили няколко нападения от началото на лятото, предаде Ройтерс.

"Ние дълго ще живеем с тази заплаха", "трябва да се подготвим за това", заяви Валс, според когото атентатите в Париж са били "организирани, обмислени и планирани от територията на Сирия". Той отбеляза, че епицентърът на борбата срещу "Ислямска държава" "не е в Сирия, а предимно в Ирак", предаде ДПА.

Премиерът съобщи също, че френската полиция е извършила над 150 обиска на домове на предполагаеми ислямисти в цяла Франция след петъчните атентати в Париж. В Лион са били заловени оръжия, включително гранатомет, няколко пистолета, автомат "Калашников" и бронежилетки. Арестувани са петима души, според източник, близък до разследването, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние използваме правните рамки на режима на извънредно положение, за да разпитваме хората, участващи в радикалното ислямистко движение и всички онези, които проповядват ненавист към републиката", заяви Манюел Валс, цитиран от Ройтерс.

При терористичните актове в Париж на 13 ноември, извършени на шест места в града, загинаха 132 души, над 300 души са ранени, десетки от които са в критично състояние. Франция и Белгия извършват разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да се готови, но трябва да се готвим всички ние, заради "европейските ценности - в превод: елате ни избийте" които изповядваме..
7
0
 
11
 
! Отговори
G преди 8 години
Закона за сеене и жънане е валиден за всичко.Не може да сееш лоши семена със закони и да очакваш добри плодове.Жалко за хората, които са жертва на политическо безхаберие.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки, че много хора се опитват да изкарат бежанците от Сирия и Меркел виновни се вижда, че всички психопати в Париж бяха родени и израстнали във Франция. #КОЙ ги снабди с промишленни количества автомати, взривове и гранати? #КОЙ подхвърли фълшив сирийски паспорт?
5
0
 
2
 
! Отговори
Sando преди 8 години
Aide pochna se.
4
9
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Не само Франция. Цяла Западна Европа ще гори, защото я напълниха с ислямисти и терористи.Затова ви предупреждавах, че ще дойде ден, когато ние белите хора и християни ще се редим на опашки пред руското посолство за визи, бягайки от Европа.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само франция!? САЩ и Англия да не са по-малко заслужили.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно им каза Путин, да се вдигнат 25% чисти французи и да отидат в Русия. Няма я вече онази Франция на Дюма и Мопасан, сега са само араби и пр. цветнокожи.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много истински коментар...https://youtube/watch?v=L7GAbVhjTSw&feature=youtu.be