Абауд все още бил в апартамента в Сен Дени

Петима души са арестувани досега при спецакцията
18 ное 2015 12:52, Елка Василева
22
Абауд все още бил в апартамента в Сен Дени
Снимка: Reuters

Белгиецът Абделхамид Абауд, за когото се смята, че е замислил атентатите в Париж от 13 ноември, не е сред задържаните при полицейската операция днес в Сен Дени, съобщава в. "Монд". Досега бяха арестувани петима души.

Още по темата

Един терорист все още се намира в апартамент в атакуваната от специалните сили сграда в Сен Дени. Нейните обитатели, сред които жени и деца, бяха евакуирани, допълва в. "Фигаро".

Неназован високопоставен полицейски представител каза, че според него Абделхамид Абауд е мъжът, който все още се намира в апартамента, съобщи Асошиейтед прес.

Петима полицаи са били ранени в операцията. Ликвидирани са според различни източници двама или трима терористи, като сред тях е джихадистка, която се самовзриви.

Въпреки че кметът на Сен Дени призова никой да не излиза по улиците на града, журналисти и зяпачи са се струпали в район край периметъра за достъп, обособен от полицията и армията.

Според френското електронно издание "Капитал" операцията е започната, тъй като имало подозрения, че терористите от Сен Дени са смятали да извършат атентат в парижкия бизнес квартал Дефанс.

Френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание по въпросите на сигурността, в което участват членове на кабинета му. Заедно те следят в реално време операцията в Сен Дени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
12 преди 8 години
До "...Два часа тези щурмоваци не могат да рзабият една дървена врата...В "Дневник" пише, че цялата операция е продължила 10 минути.
10
1
 
2
 
! Отговори
АТАКЛАРЪ преди 8 години
Пускайте питбули и ротвайлери. Ох малеее.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два часа тези щурмоваци не могат да рзабият една дървена врата зад която се предполага ,че се крият терористи а на няма и десет метра зад тях журналисти с камери добре разположени снимат духовната храна на публиката,със риск за живота хахахах ей хора тези циркове са за вас
8
0
 
8
 
! Отговори
Бочко Тиквоча преди 8 години
Нямат ли гранатомети да стрелят по скапания апартамент
7
8
 
4
 
! Отговори
- преди 8 години
до 10Не, не мисля, че религията е причината. Мисля, че е защото по принцип мъжете са гадове и страхливци. Смятам, че ако бъдат разчистени от висши държавни позиции скоро в света ще настъпи траен мир.
6
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 7Защото всички мъже-мюсюлмани са гадове! Защото дрогират жените и децата, опасват ги с бомби и ги взривяват! Защото са страхливци!
5
4
 
11
 
! Отговори
Белгиец? преди 8 години
Е как така той е виновен? Не може да бъде, името му е типично за мирен белгийски гражданин...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Циркове за публиката.
3
0
 
10
 
! Отговори
- преди 8 години
Не ми е ясно защо този мозък не се самогръмне или една жена, която се самовзривила тази сутрин там е по-смела от него!?
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, затова Русия все още прилича на току-що завършила втората светивна разрушена страна, а Франция не е точно така...със всяко споменаване на руснаците под всяка статия, само автоголове си вкарвате, спрете се вече..
1
9
 
9
 
! Отговори
до 333 преди 8 години
*** си като руски обущар...Най-лесно могат да го очистят. Та нали ако го хванат жив, могат да изкопчат много информация!