Телефон на терорист от Париж: Ок, ние сме готови!

Някои от яростните нападатели може да са били дрогирани
Обновена: 18 ное 2015 07:03 | 18 ное 2015 07:00, Петя Славова
17
Телефон на терорист от Париж: Ок, ние сме готови!
Снимка: архив, Reuters

Френската полиция е открила мобилен телефон, използван от един от терористите в Париж, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс. В телефона имало съобщение: "ОК, ние сме готови".

Откриха и хотелски стаи, и апартаменти, вероятно използвани от атентаторите, които са участвали в кървавите нападения във френската столица в петък, пише британското издание "Индипендънт".

Салах Абдесалам, който е издирван от властите в цяла Европа, е използвал кредитната си карта, за да наеме две стаи в хотел в Алфортвил, предградие на Париж, дни преди нападенията.

Предполага се, че най-малко двама негови съучастници или атентатори са пристигнали два дни преди нападенията в хотела , който обаче не е снабден с охранителни камери.

Според френското издание "Le Point", което е получило достъп до стаи 311 и 312, в тях е имало спринцовки и шишета, остатъци от пица, а матраците на леглата са били преобърнати.

Спринцовките могат да потвърдят предположенията, че някои от нападателите са били дрогирани по време на атаките. Някои от оцелелите съобщават, че стрелците са се държали "като зомбита", въпреки че все още полицията не е обявила резултати от съдебните анализи.

Съобщенията за откритите хотелски стаи се появиха, след като по-рано беше съобщено, че е намерен апартамент, който е бил използван от поне един от атентаторите, пише БТА.

Според друго френско издание - "Le Figaro", GPS данни от автомобил, който е бил използван от нападателите, са отвели полицията до апартамент под наем в друго предградие на Париж, където известно време е прекарал Ибрахим Абдеслам – брат на Салах. На мястото властите са открили смартфони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: парижатентатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се самовзривят,много им пука,че са оставили спринцовки и телефони.Полицията ще открие само жените от семейството,а те ще се правят,че нищо не знаят,ще реват и ще се тръшкат,за невинните си синове.А цяла Европа ще им вярва и ще ги съжалява ,ще ги храни и обгрижва и така до следващия път.Нещата са прости,за новодошлите - екстрадиция,за тези,които са там второ поколение - постоянно наблюдение.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставил си телефона, пазарувал с кредитна карта. Дотук виждам пълно аматьорство, а уж били изключително добре подготвени. Освен ако тези разкрития не са поредната партенка на френската полиция.
3
13
 
4
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Япония няма забрана на ислямаимат и подолства дори в индонезияа и терориста си е терорист наемник като джони
2
9
 
27
 
! Отговори
... преди 8 години
Само да кажа, че в Япония исляма е забранен със закон и хора с такава религия рядко получават разрешение да влизат в страната.
1
5
 
58
 
! Отговори
българина преди 8 години
дрън дрън, исляма е основан от бандита Мохамад, в началото се описват личните му подвизи като главорез. библията с това ли започва? Христос е умрял заради греховте на хората, а Мохамад е трепал лично хора заради религията. мюсюлманите са лицемери