Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе

Майката на бомбаджийката твърди, че мозъкът на дъщеря ѝ е бил промит
Обновена: 24 ное 2015 09:54 | 20 ное 2015 15:30,
155
Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе
Снимка: Twitter

Приятели и близки на първата жена камикадзе в Европа Хасна Аитбулахен я описват като купонджийка, която пуши, пие, ходи по мъже, пише "The Daily Telegraph".  Но всичко това се преобръща в последните месеци, когато тя се радикализирала.

Хасна Аитбулахен се взриви пред очите на полицията по време на акцията в парижкото предградие Сен Дени. Тогава френската полиция в продължение на 7 часа проведе акция срещу заподозрени за участие в атентатите в Париж.

Още по темата

26-годишната Хасна бе наречена "русата бомбаджийка" в западните медии, въпреки многото снимки, на които ясно си личи, че е тъмнокоса. Тя е братовчедка на "мозъка" на операцията в Париж - Абделхамид Абауд, за когото полицията потвърди, че е убит при спецакцията.

Приятели на Хасна разказват, че тя имала репутация на купонджийка. Вечно пиела и пушела, често сменяла мъжете, с които излизала. Но след като Франция забрани бурките на публични места, Хасна показала "тъмната си страна" и дори спряла да ходи на работа.

Пред Франс прес братът на Хасна - Юсуф, разказва, че тя се обърнала към радикалния ислям преди 6 месеца.

"Тя беше нестабилна, живееше в свой собствен балон. Нямаше особен интерес към изучаването на религията, дори не съм я виждал да отваря Корана", обяснява той. Юсуф също така твърди, че тя започнала да носи хиджаб преди около месец. В неговите спомени била втренчена в телефона си, постоянно проверявала Facebook акаунта си, както и съобщенията си.

"Казах ѝ да спре с всичко това, но тя не ме слушаше, игнорира всичките ми опити да и дам съвет. Тя ми казваше, че не съм неин баща или съпруг, затова трябва да я оставя намира",  обяснява той.

"Промили са мозъка ѝ!", категорична е майката на Хасна.

Семейството на Аитбулахен пристига във Франция през 1973 година и се заселва в парижкото предградие Клиши ла Гарен, където Хасна се ражда през 1989 година. Когато тя е още дете, родителите ѝ се разделят и тя е отгледана от приемни семейства. Макар че майка ѝ също живее в Париж, Хасна рядко я е посещавала.

Приятелите ѝ обаче твърдят, че тя е останала близка с баща си и често го посещавала в Кройцвалд, Лотарингия. Дори живяла два месеца с него, където също показала парти-страната си.

Неини познати от този период също разказват, че Хасна обичала купоните, партитата, алкохола, цигарите. "На баща ѝ не му пука, той е готин", разказва Матиус Жак, познат на Хасна.

"Тя беше нормална, носеше западни дрехи, никога не носеше хиджаб", разказва той. "Никога не говореше за новини, или Палестина, или нещо друго".

В стари снимки на Хасна тя наистина не носи хиджаб, дори се разпространява снимка, на която е във ваната с тежък грим... но не и с хиджаб.

Свидетели на акцията в Сен Дени разказват пред Le Parisenne, че в секундите преди да се взриви, Хасна е крещяла: "Помогнете ми!". Във видео, разпространено от френския TFI се чува как полицаите крещят на Хасна с въпрос: "Кой е приятелят ти?". Тя им отговаря: "Той не е мой приятел!".

Според властите това е бил трик на Хасна да принуди полицаите да се приближат към нея, а след това тя е щяла да взриви жилетката си. По информация на разузнаването Хасна е била лидер на четвърта терористична клетка и е планирала атентат срещу международното летище Шарл де Гол, или срещу търговски център. Тя е била заподозряна не само за терористична дейност, но и за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арапски верек.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после арестуваха Цв Цв
15
1
 
6
 
! Отговори
до 29 от хахахахаха преди 8 години
До АнонименОтиват горе и стават не потящи се девици за обслужване на мъжете бе.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата статия се разбира, че тя се "радикализирала" щото французите били забранили бурките. Глупости на търкалета! Надрусали са я и са я взривили. Или е била в делириум от пиячката, до такава степен, че сама не е разбрала какво и се е случило. Кой знае обаче кой я е манипулирал за да се стигне до там. Дали пък не е някой от "бедните" "бежанци" да е поел командването. Нещо много едновременно взеха да стават нещата.
13
1
 
4
 
! Отговори
аож преди 8 години
Ако сте гледали МЕНТАЛИСТИ ,как правят от лабилни хора - зомбита!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
самооубиха я
11
0
 
9
 
! Отговори
Горан преди 8 години
20-ти коментар ме накара да се замисля... ами, ако тази не се е самовзривила, а копчето е натиснал братовчед, и? Тогава и думите и: Помогнете ми! Придобиват смисъл, но не вложения от френските власти...
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахахахахаюНещо което не се споменава, е че корана твърдо отрича наркотиците, дори повече от алкохола, а всичките радикалисти са заклети дрогари. И ми е интересно на тая какви девици ще и дадат след смъртта
9
4
 
21
 
! Отговори
ху* преди 8 години
Ммм добро парче вместо да се еб* тя се гръмнала
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има голяма вероятност повечето камикадзета да са програмирани преди това.
7
1
 
23
 
! Отговори
Льольо преди 8 години
Крайно време е дописниците да спрат да повтарят/копират глупости без да мислят.Между "камикадзе" и "шахид" има огромна разлика. Ограмотете се! Темата ще бъде важна в в Европа в следващите десетилетия.Такива като тази куха лейка са много удобни- израсли са в Европа, никога не са придобили перспектива за развитие, прости са и са натрупали много грехове според ислямската религия. Повечето шахиди, никога не натискат копчето сами- взривяват ги от разстояние техните "ръководители".
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може брат и или някое от приятелчетата и да и е сложило бомби и да я е гръмнал с дистанционно.Кво да правиш особености от многолик ЕУ..
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лъжат , тази снимка е от вчера хахах
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя е братовчетка на "мозъка" на операцията в Париж" - Добре де, няма ли грамотни журналисти в този сайт?
3
5
 
4
 
! Отговори
75 преди 8 години
Всичко се вързва.Когато една жена е я еб*ът,тя става злобна и гадна.Така е навсякъде по света.Докато си е имала гаджета не е имало проблем.Като е останала на сухо,целият свят и е станал крив и е започнала да си го изкарва на другите.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"кЪтегорична е майката на Хасна" кЪтегорична?
1
1
 
38
 
! Отговори
Бах преди 8 години
По описанията трябваше да прилича на Шарапова , пък тая се оказа черна мамба :))