Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе

Майката на бомбаджийката твърди, че мозъкът на дъщеря ѝ е бил промит
Обновена: 24 ное 2015 09:54 | 20 ное 2015 15:30,
155
Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе
Снимка: Twitter

Приятели и близки на първата жена камикадзе в Европа Хасна Аитбулахен я описват като купонджийка, която пуши, пие, ходи по мъже, пише "The Daily Telegraph".  Но всичко това се преобръща в последните месеци, когато тя се радикализирала.

Хасна Аитбулахен се взриви пред очите на полицията по време на акцията в парижкото предградие Сен Дени. Тогава френската полиция в продължение на 7 часа проведе акция срещу заподозрени за участие в атентатите в Париж.

Още по темата

26-годишната Хасна бе наречена "русата бомбаджийка" в западните медии, въпреки многото снимки, на които ясно си личи, че е тъмнокоса. Тя е братовчедка на "мозъка" на операцията в Париж - Абделхамид Абауд, за когото полицията потвърди, че е убит при спецакцията.

Приятели на Хасна разказват, че тя имала репутация на купонджийка. Вечно пиела и пушела, често сменяла мъжете, с които излизала. Но след като Франция забрани бурките на публични места, Хасна показала "тъмната си страна" и дори спряла да ходи на работа.

Пред Франс прес братът на Хасна - Юсуф, разказва, че тя се обърнала към радикалния ислям преди 6 месеца.

"Тя беше нестабилна, живееше в свой собствен балон. Нямаше особен интерес към изучаването на религията, дори не съм я виждал да отваря Корана", обяснява той. Юсуф също така твърди, че тя започнала да носи хиджаб преди около месец. В неговите спомени била втренчена в телефона си, постоянно проверявала Facebook акаунта си, както и съобщенията си.

"Казах ѝ да спре с всичко това, но тя не ме слушаше, игнорира всичките ми опити да и дам съвет. Тя ми казваше, че не съм неин баща или съпруг, затова трябва да я оставя намира",  обяснява той.

"Промили са мозъка ѝ!", категорична е майката на Хасна.

Семейството на Аитбулахен пристига във Франция през 1973 година и се заселва в парижкото предградие Клиши ла Гарен, където Хасна се ражда през 1989 година. Когато тя е още дете, родителите ѝ се разделят и тя е отгледана от приемни семейства. Макар че майка ѝ също живее в Париж, Хасна рядко я е посещавала.

Приятелите ѝ обаче твърдят, че тя е останала близка с баща си и често го посещавала в Кройцвалд, Лотарингия. Дори живяла два месеца с него, където също показала парти-страната си.

Неини познати от този период също разказват, че Хасна обичала купоните, партитата, алкохола, цигарите. "На баща ѝ не му пука, той е готин", разказва Матиус Жак, познат на Хасна.

"Тя беше нормална, носеше западни дрехи, никога не носеше хиджаб", разказва той. "Никога не говореше за новини, или Палестина, или нещо друго".

В стари снимки на Хасна тя наистина не носи хиджаб, дори се разпространява снимка, на която е във ваната с тежък грим... но не и с хиджаб.

Свидетели на акцията в Сен Дени разказват пред Le Parisenne, че в секундите преди да се взриви, Хасна е крещяла: "Помогнете ми!". Във видео, разпространено от френския TFI се чува как полицаите крещят на Хасна с въпрос: "Кой е приятелят ти?". Тя им отговаря: "Той не е мой приятел!".

Според властите това е бил трик на Хасна да принуди полицаите да се приближат към нея, а след това тя е щяла да взриви жилетката си. По информация на разузнаването Хасна е била лидер на четвърта терористична клетка и е планирала атентат срещу международното летище Шарл де Гол, или срещу търговски център. Тя е била заподозряна не само за терористична дейност, но и за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
На калпава ракета космоса й пречи?
56
8
 
12
 
! Отговори
ДЪРТ ПРЪЧ преди 8 години
Охооо...да ми падне както е в тая вана, да я разпоря с големия салам!!! Ще я тъпча цял ден и пълня!!!
55
7
 
7
 
! Отговори
Ами сега ? преди 8 години
Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.Лука 14:26 Интересно, нали ? За не разбралите, това не е цитат от корана !!!
54
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
***!
53
13
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
До - 84Да, Исус е бил обрязан, но много малко се коментира това и малко християни го знаят .... някак неудобно е :) Потомък по плът на Авраам, прославян в Новия завет, Исус Христос бил обрязан на 8-ия ден от неговото раждане и му дали името Иисус, наречено от ангела (Лука 1:31, 2:21)Още от IV век Обрезание Господне е честван като тържествен Господски празник, с който приключва 8-дневния кръг на Рождественските дни.Та тез които псуват обрязаните всъщност псуват .... Кой ?
52
0
 
0
 
! Отговори
До63 преди 8 години
Много си прав ама и ние се правим на дръж ми капата
51
0
 
16
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Нещо не разбирам: Приятели на Хасна разказват, че тя имала репутация на купонджийка. Вечно пиела и пушела, често сменяла мъжете, с които излизала. Но след като Франция забрани бурките на публични места Хасна показала "тъмната си страна" и дори спряла да ходи на работа.Значи купонджийка пие алкохол, но ходи с бурка и след като и забраняват става лощо... значи мисюлманка да пие да сменя мъже е светлата страна и да ходи през това време с бурка е светлата страна?
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Охх котиоо
49
0
 
2
 
! Отговори
P преди 8 години
Do 69 b Persia/ Iran niama Arabi :)
48
5
 
1
 
! Отговори
янко преди 8 години
най обичам да любя дебеланки като адел,охааааа
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тая мацка е направо бомба!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ние ще доживеем ли да четем грамотно написани текстове." полицай " в множествено числостава полицаИ. Окончанието за мн.ч. в бълг език винаги е -И. т.е не полицаЙте, а полицаите.
45
0
 
1
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Жена!!!Намали оборотите,ше почупиш маникюра!!!Нема да мое ти намериме Мъж!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Ястреб Великилепни преди 8 години
Мерси
43
0
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 64Брачед, живял съм 15 години сред гад.жали! Мога да ти заявя едно: Тия пот.урчени българи са най-лиц..емерното племе на тази земя. Хем казват, че са българи и милеят за Родината си България, хем КОПНЕЯТ до дъното на костите си един ден тук да стане турско- да ни завладее Турция! За тези га.джали Турция е Родината им!Вярвай ми- 15 години съм живял сред тях.Знам им мисленето.Това е м.ръсна с.***! М..ангалите са 5 пъти по-безопасни от тия защото нямат гръб!Тия имат- Турция!
42
0
 
0
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Не си от най лошите...да си ми жив и здрав!!!
41
1
 
4
 
! Отговори
Горан преди 8 години
От времената на кръстоносните походи е съвсем видно, че и християните са били много откачени на тема религия и са убивали в името на бога, обаче това поне е останало в средните векове, докато за исляма, сега са средните векове. Тя нали е и най-младата религия...
40
0
 
0
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 8 години
То злото не умирга лесно ;)
39
0
 
7
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
Какъв западен свят бе момче!?! Арабския свят не е ли имал империи? Ти за Персия чувал ли си? За Османската империя чувал ли си? Владеели поробили са много народ. Арабите отдавна са се ояли и никога земя не са давали. Запада е върнал земите на поробените, всички колонии на Европа са върнати доброволно на поробените. Турция не е дала 1 метър без бой. Ето сега 30 милиона кюрди живеят поробени в Турция, но Турция не им връща земята и свободата. Как връща мюсулманин, никога.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От всичко това става ясно, че тази Хасна е изтрещяла, извратена, ку...ва и мечтата й е била да отиде при 77 девствени, на.дървени момци, които да я оп.раскат (модерен лаф напоследък). Такива са всички джихадисти. Затова преди да бъдат убити (ако е възможно) им наврете нещо дебело и грапаво отпред или отзад (в зависимост от модела), за да умре с кеф.