Арести! Спецакция в Лондон, хайка в Брюксел

В Белгия са задържани шестима, на Острова трима
21 ное 2015 19:02,
14
Арести! Спецакция в Лондон, хайка в Брюксел
Снимка: Reuters

Полицията на Белгия е задържала шестима младежи при бензиностанция край Брюксел при антитерористична хайка, съобщи ТАСС, като цитира в. "Либр Белжик".

Операцията е била извършена към 15 ч. местно време в района на Берж в провинция Валонски Брабант. В нея са участвали няколко полицейски коли, съпровождани от линейка, които преследвали автомобил с чуждестранни номера.

Твърди се, че заподозреният за парижките атентати Салах Абдеслам често е спирал на тази бензиностанция.

През миналата нощ в белгийската столица беше обявена най-висока степен на терористична заплаха след серия от обиски в квартала Моленбек. Полицията задържа там още един заподозрян за съучастие в атентатите в Париж и откри склад с оръжие.

В същото среме въоръжени полицаи евакуираха оживената улица "Блекфрайърс" в централната част на Лондон и арестуваха трима души, съобщава в "Индипендънт".

Според изданието полицейската операция все още не е приключила. Над района прелитат хеликоптери, а на клиентите и собствениците на магазините се препоръчва да не излизат навън.

Тримата мъже са арестувани в сребристо сив автомобил Бе Ем Ве с белгийски регистрационен номер. Колата била спряла на кръстовище на улица "Блекфрайърс" и улица "Уестминстър бридж".

От кадри, качени в социални медии, се вижда, че в района има също разположени пожарникарски коли.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Бродуей скоро ще се играе пиесата "Ако Брайвик беше еврочиновник".
5
0
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
"Няма да се учудя ако в Европа се появи нов Хитлер и националистически движения."Имаше тука един кандидат, но откакто почна да се крие под масата, загуби популярност. А напоследък е много зает да краде телефоните на студентки от натфиз.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да излезне лелка Бъчварова и да каже колко нелегални имигранти ислямисти има в България?!НА БАС ЧЕ НЕ МОЖЕ ...))) А и никой не може ...)))
3
0
 
14
 
! Отговори
121212 преди 8 години
Няма да се учудя ако в Европа се появи нов Хитлер и националистически движения.
2
1
 
42
 
! Отговори
Номера от селски преди 8 години
След огромния провал на френските служби в Париж, сега всички имитират дейност, за да не изглежда, че нищо не могат да направят. А истината е, че с толкова араби и *** в Западна Европа е невъзможно да се справят. Нищо не може да им помогне, освен да се отрекат официално от толерастките си дрънканици и да почнат масово да мачкат ислямисти.
1
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
среме !?!?!?!?!?!?!?!