Европейският съюз одобри "Турски поток"

Подкрепата на ЕС ще превърне Турция в газов хъб на Европа
21 ное 2015 22:44,
514
Европейският съюз одобри "Турски поток"
Снимка: Булфото

Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, свързани с Турция. Между тях на първо място бил “Турски поток", свързващ руския и турския черноморски бряг, към който Брюксел досега се отнасяше резервирано, пишат турски медии, цитирани от "24 часа".

Подкрепата на ЕС идвала основно поради обстоятелството, че “Турски поток” се обвързва с газопровода “Тесла”, който ще бъде продължение на “Турски поток” и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия.

На срещата на Г-20 в Анталия президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин се договориха да продължат преговорите за “Турски поток”. Предвижда се отложените споразумения да бъдат подписани при визита на Ердоган в Москва на 15 декември.

В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод ТАНАП между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода “Тесла”. А също и на Транскаспийския газопровод, който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция.

Подкрепата на ЕС ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
3
 
14
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
До Анонимен 373 За какви фирми съм говорел ???Абе вие имате ли представа как работи световната икономика изобщо ??? Това да не би да ви е тъпата България, с премиер - мутра ???? Хайде моля ви се !? Такава пародия на държава в света - НЯМА !!! За какви фирми съм бил говорил ??????????????????
258
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един виц- то си личи, че си продажник
257
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа и Нато, подчертавам Нато, пренебрегнаха българският народ.
256
2
 
4
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
До до Един ВицАбе *** ??? Аз моите ползи съм си си ги взел, и берекета на семето съм си видял ! Първо виж себе си ... пък тогава давай мнение за другите ! *** !
255
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВИ ФИРМИ ТЕ ГОНЯТ ТЕБ БЕ МАЛО......ТУК ГОВОРИМ ЗА СЕРИОЗНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА
254
6
 
12
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
За какво си говорим бе дами и господа ???В Турция по този проект ще работят най-малко 50-60 фирми /да не кажа и по-вече/, които ще са в жестока конкуренция по между си, като всяка ще гледа да свали цените от руснаците и да спечелят ! А у нас ??? Кои са тия 50-60 фирми ??? Кому са известни ? Къде са им традициите ??? Финансовия им капацитет ??? Ние пари за бодлива тел по границата нямаме, вие газопровод искате ????
253
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ ТОВА СЕ РОДИ НА СРЕЩАТА НА Г20, НАТО СИ КАЗА ТЕЖКАТА ДУМА!!!
252
4
 
23
 
! Отговори
мали ииии преди 8 години
До :)))Хайде да не се надценяваме.17-та икономика,ама с американска помощ..Само преди 20 години беше 117.Не са поумняли тутакси.Геополитика и интереси на американците.За тях са важни само Англия,Израел и Турция.Та се сещам за ролята на англосаксите в нашето петвековно робство.....Огън да ги гори!
251
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофобите осребриха и канчетата съм и пълни, а народа български ша духа супата. Хак да му е щом търпи гаврата на евробюрократи и американски мекерета гладен да стои...
250
1
 
6
 
! Отговори
Ангел до резака365 преди 8 години
Ама кажете че спорим с Ислямисти.Това обяснява всичките ви писания.Продължавайте да пишете!!!! Нека и последния "неверник" да ви намрази че прочистването ви от тази планета да стане час по скоро!!!!
249
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 359Оооо неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш - наивник ??? Нима някога си допускал че въшката на Европа /България/ ще бъде предпочетена пред мощна Турция ??? Че ние драги като население не сме дори колкото един Истамбул /16 млн. жители/ ??? Като икономика сме сигурно след Гана и Папуа Нова Гвинея ??? Кои сме ние че да искаме да ни гледат като равни с тях ???? Нима си допускал че има някъде равенство ????Турците правилно са го казали - "Парата прави фукарата" !!!
248
1
 
11
 
! Отговори
чок селям аркадашлар преди 8 години
Зорлем гюзелик олмаз-както казват турците.Чакаха ни руснаците доста време да се назлъндисваме.Хак да ни е сега
247
0
 
8
 
! Отговори
до Един Виц преди 8 години
За теб изгоди никога няма да има в твоя живот .Защото нито може да ги защитаваш ,нито да се бориш за тях,още по малко да ги откриеш.Най -лесното е да кажеш -далавера няма ,май*ната и на тръбата.
246
3
 
5
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
До до Един ВицСвали си розовите очила с които гледаш на тази "държава" !!! Не ме интересува Европа, а нас ! Нашите изгоди ! А такива НЯМА !!! Но виждам че си с ограничено мислене и ще спра де се занимавам с твоите "Научно фантастични истории" !
245
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път ЕС показа среден пръст на РБ, ако е вярно написаното.
244
2
 
9
 
! Отговори
Ангел до 357 преди 8 години
Мисли в детайли.Да приемем че това което си написал е така.Турция няма да печели пари(в което се съмнявам, че са финансови ****оти).Защо тогава и е да строи този газопровод???Явно има други цели!!!Европа да е зависима от тях! Да упражняват някаква власт над Европа.Ако не са парите в основата то това ще да е.Ти били искал да си зависим от една Ислямистка държава с която ако питаш мен до 20г ще е във война с неверниците!!!!
243
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И оше Европа за пореден път доказа, че е пионка на НАТО
242
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един виц тИ МАЙ-НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАШ В КАКВО СЕ КРИЕ НЕДОВОЛСТВОТО1. Европа пренебрегна българските интереси2. България купува много скъп газ от Русия3. Южен поток щеше да постави България на енергийната карта4. България губи много пари.5. Русия има обтегнати отношения с Украйна, където минава нашата тръба6. Европа предпочете Гърция пред България и то заради нейният дълг към Европа7. В момента Турция ще бъде направена енергийна сила и половин европа ще е зависима от това.
241
0
 
17
 
! Отговори
до Един Виц преди 8 години
Ти все едно договорите са пред теб и си направил Финансов разчет на всичко.Айде моляте!!!Дори и на малките деца е ясно че отказваните ни от Южен Поток под натиск на ЕС е в разрез с Икономическите ни интереси!!!Дори и Европейската комисия си призна че трябва да загърбим този интерес в името на цяла Европа.Сега газовия хъб можеше да сме ние не които помни ми думата ще изакат едно голямо *йно накрая!!!!
240
6
 
7
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
До до Един ВицПонеже не съм в час, прегледай ти договорите ни с Руската страна ! И ако имаш малко акъл не може да не забележиш че сме вътре от всякъде !? Но нали ще плащаме ние /т.е. народа/, на кой от управляващите му пука ? Те всички са във фирмите които ще пренасят газта до Европа / т.е. ще печелят от нашето заробване/ ??? Ето за това не гласувам, и съм ЗА разпускане на държавата !!! Това не е държава, а посмешище !!!!