Европейският съюз одобри "Турски поток"

Подкрепата на ЕС ще превърне Турция в газов хъб на Европа
21 ное 2015 22:44,
514
Европейският съюз одобри "Турски поток"
Снимка: Булфото

Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, свързани с Турция. Между тях на първо място бил “Турски поток", свързващ руския и турския черноморски бряг, към който Брюксел досега се отнасяше резервирано, пишат турски медии, цитирани от "24 часа".

Подкрепата на ЕС идвала основно поради обстоятелството, че “Турски поток” се обвързва с газопровода “Тесла”, който ще бъде продължение на “Турски поток” и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия.

На срещата на Г-20 в Анталия президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин се договориха да продължат преговорите за “Турски поток”. Предвижда се отложените споразумения да бъдат подписани при визита на Ердоган в Москва на 15 декември.

В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод ТАНАП между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода “Тесла”. А също и на Транскаспийския газопровод, който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция.

Подкрепата на ЕС ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
11
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Американците ни го наденаха с "Мариците"! Канадците- със златото! Други разни западняци с енергоразпределението и повечето родни ***, като стане някакъв проблем в България, първите думи им са- "Трябва държавата да се намеси, да се ангажира да помогне"! Един въпрос към родните ***- То реално има ли държава на територията , наречена България, ползваща се с "привилегиите" на американска колония, последните 15-20 години?
218
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкооооо, спиш ли?
217
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали уж европейската комисия се занимава с тероризмът. Кога намериха време набързо да врътнат този панайр? Да не е част от замисъла за справяне с тероризма?
216
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До S, Какви са толкова издънките на Путин, че не ми стана ясно? Ще се издъни единствено може би, ако "клекне" на турците за строеж на Турски поток по техите условия! А това, че не играе по свирката на САЩ, може да се разглежда като издънка само от родните американофилчета, страдащи от стокхолмски синдром!
215
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейският съюз за пореден път доказа, че не им пука за благото на България. За пореден път нашата страна беше принудена да загуби милиарди, и те бяха дадени на Гърция..... Лоша политика, продажни политици, лошо управление.
214
10
 
2
 
! Отговори
S преди 8 години
След толкова издънки Путин даже нема да го копат, а ше го фърлат на кучетата.
213
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко велик политик си!Дали не завиждаш сега на турците гърците, ти си строй газови връзки и магистрали, хората ще пренасят и купуват евтин газ
212
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега както казваше чичовото -духайте супата.Защо няма пречкиза турски поток а *** политици.Защото сте подлезурковци и играете по гайдата на големия си брат оттатък океана.Къде бяха българските интереси и къде сега са турските.*** президент ,тиква мин председател.,класна в парламента е това е ***.
211
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потокът няма да минава на 100км от руските военни бази в окупиран Крим.Путин сам изплаши птичето и то отлетя.Потокът ще минава на 100 км от Кемп Бондстийл и на 100км от София.
210
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв "Турски поток" няма да има. Най-много да стига до Турция. И то когато Ердоган изцеди докрай Путин да му даде газта кажи-речи без пари. Инак през Турция и Гърция за Австрия е пълно безумие. Никаква икономическа изгода и никой няма да вложи пари в подобна идиотщина. Още повече, че Путин започна преговори с Украйна за продължаване на транзита след 2018 г.Все едно "Южен поток" през Южна Африка. Тъкмо е член на БРИКС.
209
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия винаги ще ни смята за роби и няма да си плаща както е редно.Но не могат да се държат така с Турция и затова ще са коректни с тях.Не си мислете, че сме много важни или силни.
208
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продайниците на бг гласуваите за тиах прости балгари наивни
207
0
 
14
 
! Отговори
абе мани преди 8 години
не бе ,човек то е ясно,че сме с ЕС ама защо по нашите национални телевизии не продумват и дума по този повод...в това е въпроса бе,човеч...лъжат ни пак...най-безогледно ни лъжат и ни пробутват Богдана Карадочева сабахлем ,сякаш не ми е втръснало да я гледам
206
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия се натискат тръбите да минават през тях - ЕК е ОДОБРИЛА проекта ТЕСЛА , като продължение на ТП. Другари болшевики с русофобско самосъзнание, заклеймете веднагически въпросните рубладжийски държави и им отворете очите за загубите, които ще понесат!И се потупайте гордо по гърдите с викове - ЕС, ЕС!
205
18
 
7
 
! Отговори
мирише ми на преди 8 години
варени yшанки. И да плюете и да не плюете, България е в ЕС и НАТО, а Русия е азиатска ***.
204
1
 
3
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
..Bulgariya ima potencial...choveshki..i materialni resursi...Imame more...planini....istoriya!! ..Stiga sme se bichuvali...gledame v chujdoto...! Vseki bulgarin ima skrit talant...ubeden sam!!
203
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСАЩ нямат пряк интерес от създаването или спирането на АЕЦ БеленеПрекият интерес се нарича ТЕЦ Марица 1 и 3 , а за франсетата си прав.
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 297 Aluuu!Mnogo tochno i pravilno napisano! Sled 30god... Moje i neftenite kladenci da presahnat!!!
201
1
 
16
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До Алооуу,Така е, ама не е така! Тръбата през България щеше да струва около 3 млрд.евро., които, от които трябваше ние да дадем 50+1%, за да притежаваме дефакто тръбата! С триста милиона от транзит годишно, сам си направи сметката за колко години щяхме да излезем на печалба! Той Боко тегли 16 милиарда за текущи разходи, вас американофилчетата от 3 милиарда ви е страх!
200
6
 
4
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 347 - що се отнася до гей политиците - все пак си прави сметка на думите - някой от нас все още помнят как Брежнев се целуваше по устата с всички другари :)))))) Снимки в интернет има колтото щеш - биха правили чест на всеки гей-парад :))))