Най-висока степен за заплаха от тероризъм в Брюксел

Гражданите са призовани да избягват гари, летища, търговски обекти
Обновена: 21 ное 2015 08:03 | 21 ное 2015 08:00,
30
Най-висока степен за заплаха от тероризъм в Брюксел
Снимка: БТА

Равнището на терористична заплаха в Брюксел бе повишено до максимална степен днес, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на националния кризисен център.

Организацията за координиране на анализа на заплахата предупреди за непосредствена заплаха. В резултат тревогата е повишена до максималната, четвърта степен.

Мярката бе предприета броени часове, след като на заподозрян, който е бил задържан в Белгия, бяха повдигнати обвинения в тероризъм във връзка с атентатите в Париж преди седмица.

Жителите на Брюксел са призовани да избягват места с висока концентрация на хора като концерти, гари, летища, обществения транспорт и популярните търговски обекти. Те са приканени още да подпомагат контрола над сигурността.

Районът в белгийската столица Моленбек е смятан за задна база на джихадизма в Европа, отбелязва АФП.

Предполагаемият организатор на терористичните атаки в Париж, Абделхамид Абауд, който бе убит в сряда, и двама от техните извършители, братята Брахим и Салах Абдеслам, са родом от там. Брахим се самовзриви при едно от нападенията, а Салах избяга и е в неизвестност.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
14
 
! Отговори
Людмил Желев преди 8 години
До Анонимен 25, анонимни мишки като теб не трябва да бъдат допускани в коментара ! Нещо по темата имаш ли да кажеш или да се изпюлеш и Ти ?! Грознооо ,но нали си анонимен мишок ,какво друго от теб ....нали и затова е в подобно положение България ,понеже е населена с 6 000 000 мишлета. В другите държави малко да ги ощетят,вдигнат цена с центове и са на улицата а тук плюете в коментара на сайт като анонимни за това че друг "бил плюл " Жалки мишоци , жалка държава....следствие и правило ...
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% от българите си изглеждат като бежанци, разплути, мърливи, неграмотни балканци, които плюят по ценности като толерантност и толерантен език, просто защото в бедна България не сме космополити и не сме свикнали да живеем на едно място с целия останал свят. Обикновено коментари произлизащи от подобна ограничена гледна точка са абурдни, жалки и за съжаление злобарски.
22
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментатори като Торнадото трябва да бъдат банвани за подобен език и отношение. Българите не се научихме на култура, само знаем да седим отстрани и да поплюваме...грозноо
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхът е страшна работа ей :). Много лесно се управлява така овче население
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клин клин избива е поговорката и тя е много вярна. Режете им главите и -зпращайте записи на техните семейства и на лидерите им.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно точно. Да се обезглавят. Спазвайте поговорката . Най боли когато те накажат с твоето оръжие
18
2
 
26
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Не милея за Брюксел.Да почват от Меркел.Не човешко е,това,което пиша, но тя и нейното обкръжение предадаха цяла Европа .Те са виновни за многобройните невинни човешки жертви.
17
1
 
28
 
! Отговори
Торнадото преди 8 години
До този който е с никнейм -доган - с какво "нажежава" Нострадамус ? Трепал си дюнери в турските,арабските дюнерджийници смешнико ! Ако беше трепал или каквото и да е нямаше да си сложиш феса с този ник ,разбра ли бе шмотарок от квартал Скарбек в Брюксел ! Такива като теб с едни усти само представящи се за едни а са други .Яж свинско ,пийй и се дрогирай български ром говорещ турски .Виждал съм и турци да го правят и после хайде в джамията да се изчистят
16
1
 
15
 
! Отговори
биров преди 8 години
Значи ако си стоим в къщи може и да приживеем третата световна война.
15
0
 
37
 
! Отговори
Анализатор преди 8 години
Ами няма да е сериозна работата не само в Брюксел ,като са колонизатори и се чудят кой да им свърши работа за която европейците не се наемат.Така са започнали с първите турци които са им копаели тунелите в Белгия ,проблемът е че после не си тръгват ,размножават се и си привикват/изтеглят роднините за разлика от българите и правят по 4-5 деца Белгия ,Германия ,Швейцария ,Швеция...са пълни с араби ,турци. Нали ни пишат за интеграция на ромите , ееее интегрирахте си ги Хахаха
14
21
 
8
 
! Отговори
доган преди 8 години
До нострадамус: извинявай колега но първо българските турци са предимно в квартал скарбек и андерлехт а в андерлехт са предимно роми второ знаеш ли колко от тях обичат арабите и колко от тях спазват законите на исляма всички употребяват алкохол и ядат свинско до скъсване.трето знаеш ли лично аз колко араби съм трепал така че недей нажежава обстановката а това за молонбек си прав че е арабско свърталище никога не ходя там
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чуя НАТО защо ли постоянно го свързвам с ПЕНТАГОНАОткога ПЕНТАГОНЪТ стана Световна Полиция с Военни Мисий
12
11
 
12
 
! Отговори
доган преди 8 години
Аз съм в брюксел и казвам че работата е сериозна
11
0
 
23
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Бежанците и терористите ще разпаднат ЕС! Помнете ми думата.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9.НАТО никога няма да бъде Европейска Армия. Претендират че са в Европа да "защитят " европейски държави поименно ! Но това е организация насочена за война с Русия, Кутай . При терористична ситуация , всяка Държав ще се справя сама ?Само Плевнелиев ли не разбира , че НАТО не е в България да ни защитава от радикалния мюсолмански тероризъм !
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да има сигурност в Евро зоната трябва да се за форми Европейска Армия и Европейска Гранична Полиция То се вижда ясно че НАТО никога няма да бъде Европейска Армия нито Полиция За НАТО врагът е Китай, Русия, Венецуела и Северна Корея или ТЕРОРИЗМЪТ Какво Направи НАТО след Атентатите в Франция нищо Абсолютно НищоВойната срещу Световният ТероризъмКолко мило Оставете Световният Тероризъм на мирахайде по сериозно Нека всяка държава да се заеме с неговото Изкореняване
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще пазят Меркер мемсахиб от народната любов
7
1
 
14
 
! Отговори
?? преди 8 години
Най големите джихадисти - убиици са Брюксел !Кои други големи -... са в Брюксел също !Как се разбират добре и не се нападат взаимно ?
6
0
 
12
 
! Отговори
Без майтап преди 8 години
Преди години на Шенгена за по-кратко му викаха "Зона" и имаше зевзеци, които по аналогията "зона - гулаг" се гъбаркаха с Шенгена. Днес зоната Шенген придоби буквален смисъл.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО БРЮКСЕЛ И НАЗАДКво стана с Шенгена пак ли изтървахме влака