Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)

Според тях той се е опитвал да достигне територии на Асад
24 ное 2015 15:23,
270
Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)
Снимка: БТА

Член на екипажа на руския изтребител, свален над северен сирийски район, е бил убит във въздуха от стрелба на бунтовници, докато се опитвал да насочи парашута си към територия под контрола на правителството. Това обяви във Facebook говорител на сирийска бунтовническа група, цитиран от ДПА и АП.

Още по темата

"Докато те падаха, те постоянно се опитваха да насочат парашутите си, за да достигнат до територия, контролирана от диктатора Башар Асад", написа говорителят на Десета крайбрежна бригада Джабир Ахмад.

По думите му бойци от картечната рота на бригадата са успели "да го поразят, преди да се измъкне", и трупът му е паднал на "свободна земя". Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около трупа на русокос мъж с окървавено лице.

Не е известна съдбата на втория пилот на руския самолет, съобщава БТА.

Във връзка със случая турското външно министерство е извикало руския шарже д'афер, съобщи турски официален представител, цитиран от Ройтерс.

НАТО пък свиква извънредно заседание в 18 ч. българско време по искане на Турция след свалянето на руския самолет, съобщи Франс прес.

От Кремъл настояха, че не правилно да се говори сега за каквито и да било последствия за руско-турските отношения в резултат на инцидента с руския самолет Су-24, предаде ТАСС.

"Би било неправилно сега да се дават някакви оценки, предположения и да се правят някакви изводи, докато не получим цялата пълна картина", каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Така той отговори на въпрос за перспективите на отношенията между Москва и Анкара.

"Трябва просто да се запасим с търпение, това е много сериозно произшествие, но без да разполагаме с пълна информация, е просто невъзможно да се говори нещо и би било невярно", подчерта говорителят.

Руското министрество на отбраната продължава да твърди, че през цялото време на полета самолетът се е намирал над територията на Сирия. Турция обаче настоява, че е свалила самолета, който многократно бил предупреждаван, че нарушава въздушното й пространство.

Инцидентът е първи случай на сваляне на руски или съветски самолет от страна членка на НАТО от 1950-те години насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bog da gi prosti pilotite Tova e ubistvo ot turzite no ako rusnazite Tova go napravat USA i dr schte reagierst i schte Pluskat Po rudia i putin
121
2
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Турция вместо да се ежи, трябваше да се договори с Русия за такива случаи , за да не се налага да се прави на мъж. Но дори и без такава дпговорка, ако бе умна , Турция можеше само да предупреди или замълчи. Ясно е, че в района има самолети не срещу Турция.
120
4
 
36
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Търската граница която е пресечена е 5км. При скорост от 500км/час това значи 36 секунди. Правете си изводите. Турция току що си подписа присъдата и според мен ескалира третата война. Последните два века са започвали с инвазия в Русия, знете кой спечели накрая.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
blagodaria ,za iztritite komentari.
118
29
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 8 години
"Пък и то голямо геройство-свалили щурмови самолет с изтребител."Пък голямо геройство да биеш с щурмови самолет хора с калашници.На война като на война - руснаците тепърва ще ядат попарата, дето американците я ядоха 10 години.
117
4
 
35
 
! Отговори
ннс преди 8 години
Това изказване е подписването на собствената им смъртна присъда!Който се заял с Русия, не е видял добро!
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция сега да понесе отговорност и да ПОЕМЕ едни дебели последствия!:))))
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тюркмените за свалените су 24 и ми 24 НЕ ЗНАЕХМЕ ЧЕ СА В КОСМОСА
114
7
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция свали самолет удрящ ИДИЛ. На някой още нещо да не му е ясно?
113
45
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Видяхте ли как лъсна лъжата на таварисшч Путин... - уж самолетът бомбардирал ИДИЛ, а пилотите катапултирали при кюрдсите бунтовници...
112
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логиката е проста - Русия води война с терористите, а Турция кого подкрепя в случая?
111
2
 
23
 
! Отговори
Haha преди 8 години
Май ще скоро ще изпукате всички тарамбуки мръсни!
110
29
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Намирам нещо общо между сваленият руски самолет и Волен Сидеров... - и той си мислеше, че може навсякъде да си развява байрака, но като го опандизиха се укроти...
109
6
 
21
 
! Отговори
дрън преди 8 години
ми какво да последва ли-ами сега при най-малкото нарушение от страна на турски самолет на руското пространство ще бъде свалян и то без предупреждение,а те го нарушиха на няколко пъти преди месец-два при некакви учения ако не се лъжа...
108
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tо е ясно че Ердоган подкрепя ИД
107
7
 
42
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Терористите в Сирия ще ядат пердах от баба Меца, но така им се пада. Реално единствените воюващи срещу ИДИЛ са Сирия и Русия. Терористите, които САЩ наричат бунтовници, умерена опозиция и не знам какво си още, воюват срещу сирийската армия, т.е. реално подкрепят ИДИЛ и това не е неочаквано - едни терористи подкрепят други терористи.
106
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, добре са постъпили бунтовниците. Путиту трябва да си знае мястото, след като подкрепя ИД. Това да изпращах хеликоптери и самолети срещу опозицията на диктатора Асад, който не стига че се бият с него, ами реално са единствените които се бият и срещу ИД говори, че ти самият си за ИД, това са фактите. *** както винаги лъже . Досега не съм чул някой от ИД да е свалил негов самолет или хеликоптер
105
2
 
35
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Терористите (а не бунтовници) ще си получат заслуженото, въпреки че САЩ ги снабдяват с оръжие и ги наричат бунтовници. Това са си терористи, които ако успеят да завладеят властта в Сирия, веднага ще се обърнат против САЩ, както винаги се случва. Чак тогава САЩ ще се сетят, че това са си терористи.
104
42
 
6
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Браво на Турция. Така се прави! Щом ти нарушават границата руските мародери-на земята ! НЕМЕДЛЕНО!Много си позволяваха да се бъзикат с всички тези руски агресори .....всичко има край.
103
32
 
3
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
ВЕЧЕ ЩЕ СПЯ ПО-СПОКОЙНО,ЗАЩОТО ВИЖДАМ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ЗАЩИТАВАТ НАШЕТО НЕБЕ,МОГАТ ДА ГО ПРАВЯТ УСПЕШНО!