Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*

Руският президент вини Анкара, че подкрепя тероризма
Обновена: 24 ное 2015 17:16 | 24 ное 2015 15:35,
439
Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*
Снимка: архив Reuters

Катастрофата на руския Су-24 в Сирия е удар в гърба, нанесен от подкрепящите тероризма, заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II, провеждаща се в Сочи, предаде Интерфакс.

"Това събитие излиза извън рамките на обичайната борба с тероризма. Разбира се, нашите военни водят героична борба с терора, не жалейки себе си, не жалейки своя живот. Но днешната загуба е свързана с удар, който ни нанесоха в гърба помагащите на тероризма", заяви Путин.

Още по темата

"Нашият самолет е свален над територията на Сирия с ракета "въздух-въздух" от турски самолет F-16. Паднал е на територията на Сирия на 4 километра от границата с Турция. Намирал се е във въздуха на височина 6 хиляди метра, на отдалеченост един километър от турската територия. При всички случаи нашите пилоти и нашият самолет никак не са застрашавали Турция", категоричен е Путин.

"Това трагично събитие ще има сериозни последствия за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли с Турция не просто като с близък съсед, а като с приятелска страна. Не знам на кого бе нужно това, което се случи днес, във всеки случай – не на нас", посочи руският държавен глава.

"Вместо да установи незабавно необходимия контакт с нас, турската страна се обърна към своите партньори в НАТО, за да обсъдят ситуацията, сякаш ние сме свалили техен самолет, а не те наш", посочи още Путин.

Турция е нанесла удар по руския самолет, въпреки, че Русия е сключила със САЩ споразумение за предупреждаване при такива инциденти, посочи Путин.

"Сега и удари в гърба получаваме, удари по нашите самолети, които се борят с тероризма. И при това ние сме подписали споразумение с американските партньори, относно предупреждаване за инциденти във въздуха. Турция, както е известно, е в редицата на тези, които са обявили, че воюват с тероризма в състава на американската коалиция", заяви Путин.

*"На територията на Турция има много петрол от находищата, намиращи се под контрола на "Ислямска държава", допълни още Путин. "Ние отдавна сме забелязали факта, че на територията на Турция има голямо количество петрол и петролни продукти от завладените територии. От тук и голямата парична подкрепа за групировките“, заяви Путин.

Той подчерта, че сваленият Су-24 е изпълняал директна задача по борба с "Ислямска държава", нанасяйки превантивни удари по терористите.

"Те са провеждали операция по борба с ИД в Северна Латакия, това е планинска част, където са съсредоточени екстремисти, предимно с произход от Русия. В този смисъл те са изпълнявали своя директна задача за превантивни удари по терористите, които във всяка секунда, по всяко време могат да се върнат в Руси", подчерта руския президент.

"Аз разбирам, че всяка държава има свои регионални интереси, ние винаги се отнасяме с уважение към тях. Но ние никога няма да търпим да се извършват такива престъпления, както днес. И разбира се, ние разчитаме на това, че международната общност все пак ще намери в себе си сили, за да се сплоти в борбата с общото зло. В тази връзка, разчитаме на активното участие в региона в тази борба“, добави руският президент.

*Информацията е актуална към 15:54 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** защо не идеш да живееш в азиатската бензиностанция ,защо си още тук . Защо докато близо век ни умайвате колко е вилка русия вие и децата ви се на запад върнахте и есе на западни стоки се радвахте
245
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 352Много си ***.
244
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusia ne e sama Az s sum tqh
243
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хеййй путинофилии, разбрахте ли накрая, че Русия никой не я бръсне за слива!?Регионален играч от класа на Иран и Пакистан, който може да плаши само Чечня и Молдова.
242
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е велика страна а Путин велик политик и държавник. А ние къде сме в тази картинка?
241
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите само ще лаятпутин е гол како да стори нема копейки как да стане с таратаики може само деца и женшини убиеттои ще плати за крим друзия не се надъхвайте само с бля бля
240
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те точно това е най-хубавото номер 345, а силите изобщо не са изравнени , ако имат поне малко мозък в главата руските офицери и наистина обичат Русия, тази нощ *** трябва да да последва съдбата на Павел I.
239
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти каде видя русия да воюва с ислямска държава ,някой въобще видял ли е такова нещо . *** как може да воюваш със самия себе си
238
8
 
4
 
! Отговори
Урок №1..ха,ха,хаааа преди 8 години
С НАТО И ТУРЦИЯ ....МАЙТАП НА ГОЛО ДУ""Е , НЕ ВЪРВИ....!!!Понял..??!!!!"НАГЛОСТТА"------никога не е признак на "Голямо самочувствие"!/...най-много да ти изпържат дирника.../
237
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа молете се да не става най лошото , проблема е че Русия вече не е същата сила, която беше през СССР, силите са изравнени вече, още повече НАТО са сила със толкова много държави. БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ
236
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо "турецкий паток" май отнесоха турската ***. А дарагой Владимир Владимирович може искрено да каже ЧАЛАМБА
235
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ли гледай ти скоро ще почнат да падат турски самолети тук таме
234
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво толкова турция си проси война с Иран и Сирия докато Русия си воюва с ИДИЛ ами да му е честито на оня козарин.
233
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм мразил Турция и турците. Днес всичките ми приятели разбраха защо!
232
23
 
5
 
! Отговори
Striker преди 8 години
"Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!" - Тс, бъркаш се, хипофизно джудже! Напълно логичното сваляне на мужикистанския самолет е х.й в г.за!:))) А хелиокоптерът беше бонус:) Пак минавайте на ръба на НАТО пък после ревете.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/24/putin-katastrofata-sys-samoleta-ni-e-udar-v-gyrba.284345#comment-newest
231
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самолет ,че и свален хеликоптер.Вова тази работа така няма да я остави.Тия дни ще паднат ислямски самолети.
230
4
 
19
 
! Отговори
От Сирия преди 8 години
До Анонимен 323. "и да нямаш руски туристи".... Какви туристи? Русия ще трябва да унищожи всичко, което се движи от Турция към Сирия (самолети, коли, танкери, гориво камиони и друго) . Спрете кървавия бизнес на Ердоган! Това ще бъде вярно.
229
2
 
28
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Говорейки за ИД, мисля че е ясно: Русия е част от решението, Турция е част от проблема.
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 331едва ли ако бяха убити 200 българина а не феанцузина при атентат на джихадисти щяха да вдигат толкова шум !
227
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изкл глупаво от страна на Турция. Последств ще са за години напред!