Медведев съзря "престъпни действия" на Анкара

Свалянето на СУ-то може да доведе до отказ от важни проекти
25 ное 2015 10:40,
77
Медведев съзря "престъпни действия" на Анкара
Снимка: архив Reuters

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев нарече "престъпни действия" атаката на турски ВВС срещу руския самолет Су-24 в Сирия, предаде ТАСС.

Министър-председателят коментира събитието пред журналисти в Екатеринбург, където пристигна след обиколка в Югоизточна Азия.

"Безразсъдно престъпните действия на турските власти, свалили руски самолет, предизвикаха три последици", заяви той.

"Първо, опасно се изостриха отношенията между Русия и НАТО, което не може да бъде оправдано с никакви интереси, включително защита на държавните граници. Второ, Турция демонстрира с действията си, че всъщност защитава бойците на "Ислямска държава", заяви руският премиер.

"Нищо чудно, с оглед данните за пряк финансов интерес на някои длъжностни лица от Турция, свързани с доставки на петролни продукти, произвеждани в предприятия на ИД", подчерта още Медведев.

"И трето, подкопани са продължителните добросъседски отношения между Русия и Турция, между другото в икономиката и в хуманитарната сфера", заяви Медведев.

"Трудно ще може да се компенсират тези щети. Директно може да последва отказ от редица съвместни проекти и турските компании да изгубят позициите си на руския пазар", предупреди руският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Ако свалят още един самолет,турците току виж са свалили и двете приятелски настроени към тях джуджета и тогава не дай боже да се яви някой нов Сталин съветските танкове ще тропат по улиците на Константинопол.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия недохранени недораслици кой ги пита бе ? Да си соята в детската градина и по малко да се оплакват, лилипутти дребни
37
6
 
0
 
! Отговори
тнт преди 8 години
До CССРабе умнико, правилата на международното право и правото, което регулира воденето на война се е променило драстично за последните 150 години. Аргументът ти е мега ***. Вземи прочети малко и се образовай преди да пишеш глупости.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли са Великите Сили могат само да бомбардират от горе , що не ги хванат тези Терористи в Сирия или всичко е МАНИПУЛАЦИЯ в крайна сметка Бизнеса с оръжия да върви , далавера да има
35
17
 
2
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Нападенито на Руските войски през 1878 година не е ли Престъпление , в Архивите никъде не пише че са били поканени напротив нападнали са България без предупреждение
34
11
 
1
 
! Отговори
ranger преди 8 години
от 53...по 2 кожи" продавайки ни същата като на твоите ***, газ, на тройна, дори четворна цена!? Нали и тогава бяха православни, като сега, защо ни правеха на маймуни, тези твоите русняци, а??? Тогава се гушкаха именно с ***, нали! Сега си скокнал да се перчиш, червен ***, сега, когато същите тези ***, го на...ха на твоят ***!? С кого ще ни плашиш бе пезевенк, червен, ми твоите русняци са по-турци и от Ердогановите, бре!
33
2
 
4
 
! Отговори
Roko преди 8 години
Най добрите военни експерти и икономически такива са събрани в този форум.
32
3
 
31
 
! Отговори
До 46 и чалмите преди 8 години
Правилната страна е срещу Ислямска държава и главния й крепител Турция, в която ИДИЛ има тренировъчни лагери, снабдява се с оръжие (вкл. и българско чрез американски фирми), Турция купува евтин петрол от главорезите. Всички туркофили тук, нямат ли срам да защитават терористите и наглите турски грозници, които се канят да възстановят Османската империя на българска територия, а убийците от ИДИЛ ще започват световния Халифат от Балканите. Или майкопродавците вече са надянали ***?!
31
2
 
18
 
! Отговори
биров преди 8 години
Европа засега остава най големия губещ в тази война.Оланд искаше примирие,Обама му предложи още война.
30
13
 
5
 
! Отговори
айде :) преди 8 години
Време е за нова студена война - това е най добрия вариант :) всичко ще си дойде на мястото поне ще сме от правилната страна този път... От София с Любов хахахах
29
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия джуджета нямат спиране,поне малко чясто заемат в бункерите
28
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи е по важно рашките да са зле и да влязат във война с турците от колкото да се замислите че при конфликт и ние горим или вече са ви купили билети за заветната земя у америчко. Вече не се чудя защо сме били 500 години под турско робство. Ами явно много се кефите на турската мотика от грешния край
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете какво става с ЮЖЕН ПОТОК ? Да продължаваме да ревем за него или да се радваме че не сме с него ?????
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огъня се разпалва още повече.НА който не му е ясно нека разгледа развоя на събитията от начало. Ролята на БГ е или възраждане или изчезваме като народ и нация.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34И като могат защо досега не са се отказали?
24
3
 
27
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
АМИ УБИЙСТВЕНО ПРАВ. ЖАЛКО ЗА ПИЛОТА !А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО * САМО ОТЛИВА НА РУСКИ ТУРИСТИ ЩЕ ИМ КОСТВА МНОГО......НО ПАРИТЕ И АЛЧНОСТТА СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО....
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не ми казвайте че рашките не знаят, че цяла Турция са суни, такива каквито са ИД, Джихадистите и така наречените бунтовници от сирийската опозиция. Те какво искат Турция да помага на Асад и шиистите? !
22
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция свали руски самолет в сирийското въздушно пространство. Както и да го погледнеш, Турция са виновни и трябва да си понесат последиците.
21
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските военни самолети редовно летят без арзрешение във въздушните пространства на съседните държави - Гърция, Сирия, Ирак, .... и България. За това политиците ни мълчат като н***срани от страх.
20
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ТВОЙТА ГЛАВА ЩЕ ПАДНЕ НЯМА САМО НА ПУТИН!!!!ДВАМЦАТА С ПУТИН СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!!!!!