Отговорните за сваления Су-24 трябва да бъдат наказани!

Сергей Наришкин се срещна с външния министър на Сирия
25 ное 2015 16:38,
20
Отговорните за сваления Су-24 трябва да бъдат наказани!
Снимка: архив Reuters

Лицата, отговорни за нападението над руския самолет Су-24 в Сирия, трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред, заяви днес председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Ние разглеждаме тази акция като престъпление и като подпомагане на терористите, и за това престъпление има отговорни лица и те трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред", посочи Наришкин по време на среща със сирийския външен министър Уалид Муалем.

Изтребители F-16 на военновъздушните сили на Турция вчера свалиха руски бомбардировач Су-24, който според Анкара е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Според руското министерство на отбраната самолетът се е намирал изключително на сирийска територия и "нарушение на турското въздушно пространство не е имало".

"Това, което извършиха турските власти по отношение на руския самолет, съвсем не отразява настроенията на турския народ, с който отдавна имаме приятелски и партньорски отношения", каза още Наришкин.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция е достатъчно далече, може не една а няколко атомни бомби да се пускат спокойно..."Пръц!
12
2
 
3
 
! Отговори
stanimir преди 8 години
До АнонименПрави ли ти впечатление че получаваш само минуси. Да ти го преведа на по-разбираем за теб език - това означава че никой не споделя *** ти мнение .
11
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 10Експерте в Балтика е толкова тясно че няма как да не се навлезе във въздушното пространство на някоя страна а и трябва да се вземе предвид че от там минават едни от маршрутите на гражданската авиация което още повече усложнява ситуацията.Военните самолети не летят с включен транспондер освен при ОФИЦИАЛНО прелитане към друга държава това е факт за всички страни. Ще ходя да бомбя ИД и ще включа транспондера за да знае всеки в обсег 500км кой съм аз и какво ще правя???
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само през 2015 г. руски военни самолети нарушаваха въздушното пространство на Финландия, на Швеция, на балтийските държави, бомбардировачи Ту 95 се появиха над Ламанша без летателен план, един МИГ 31 (също без летателен план) едва не се сблъска с норвежки изтребител. Турското въздушно пространство на няколко пъти бе нарушавано, въпреки предурпежденията.Путин отдавна си го просеше и си го получи. Жалко за пилота, но в Русия открай време кой ти брои войниците за хора? да си спомним "Курск".
9
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Отговорен е този на най-горе, който е дал разрешение. Значи някой голям началник в НАТО или Белия дом, нещо такова трябва да се търси за наказанието. Не знам как такова наказание може да се осъществи по съдебен ред.
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖИВ МАЙТАП!!!Президентът е готов да обяви война на Русия, а Министърът на отбраната на Ислямска държава!!!
7
5
 
34
 
! Отговори
агент преди 8 години
Тия където са го свалили и тия които са заповядали да си стягат багажа за Алах няма да ги оставят спец частите ще им гостуват
6
24
 
14
 
! Отговори
Акъл преди 8 години
Тези които искат да бомбардират Турция с атомна бомба, май забравят къде живеят....
5
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ATOMNA BOMBA--VAPROSA E RESHEN--KAKVO CAKA PUTIN?
4
32
 
8
 
! Отговори
аро преди 8 години
Русия ще нападне Турция,най вероятно ще изпоузва и атомно оръжие за да покаже на запада че не блъфира.Ще го препише на терористите.Това е едниствения начин да не загуби тази война и да не бъде изолирана.Путин няма друг ход.Освен ако Китайците не се намесят.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Много си ***. Трай си. Не демонстрирай неграмотността си пред всички.
2
3
 
15
 
! Отговори
лол преди 8 години
Нюквай!
1
47
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми който го прати там (в Кремъл) - накажете него бре !