Франция: Въздушните удари в Сирия продължават

Другите страни в ЕС обещават пряка или непряка помощ
26 ное 2015 08:01, Петя Славова
2
Франция: Въздушните удари в Сирия продължават
. Снимка: БТА

Френското Национално събрание одобри продължаването на военната операция в Сирия, предадоха Франс прес и ТАСС.

З подкрепа на решението гласуваха 515 членове от долната камара на парламента, а против бяха само 4. Според френската конституция правителството е длъжно да получи одобрението на парламента за провеждане на военни операции извън пределите на страната за срок, по-дълъг от 4 месеца, пише БТА.

В случая със Сирия правителството реши да постави въпроса на гласуване малко по-рано от отредения от закона срок. Париж се присъедини към въздушните удари по бази на ислямистите в Сирия на 27 септември.

Междувременно стана ясно, че страните членки на ЕС са обещали на Франция пряка или непряка помощ за
военните й операции в чужбина

Двадесет и седемте партньори на Франция в ЕС ще окажат пряка или непряка военна подкрепа на Париж в задграничните му операции. Това съобщи днес пред депутати френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Франс прес.

"Всяка от 27-те страни членки е решила да помогне на Франция, било под формата на пряка подкрепа в Сирия, било под формата на непряка подкрепа за операциите ни в Леванта или под формата на непряка подкрепа на други места, където са ангажирани френските сили", каза той.

До този момент Германия е обявила, че изпраща 650 войници в Мали, а Великобритания предостави за френски изтребители базата си в Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е в коалицията на краварите от 60 страни които от 2 години уж бомбят терористите кои страни влизат.Защото европейските страни сега явно ще оказват подкрепа на Франция.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То обещаното не е като даденото...