Оланд: Станалото между Русия и Турция е много сериозно

Франция следи изкъсо отношенията между двете страни
26 ное 2015 08:25, Петя Славова
27
Оланд: Станалото между Русия и Турция е много сериозно
Снимка: БТА

Франция иска да види деескалация в отношенията между Русия и Турция след инцидента със сваления руски самолет, каза днес френският президент Франсоа Оланд, който прие в Елисейския дворец канцлера на Германия Ангела Меркел, предаде ТАСС.

"Станалото е много сериозен инцидент. Ние сме за деескалация. Необходимо е да се направи всичко възможно колкото може по-скоро да се възстанови диалогът между Русия и Турция", каза Оланд.

На съвместна пресконференция с Меркел Оланд призова Германия да направи повече за борбата срещу "Ислямска държава", предаде ДПА. "Не можем просто да вземаме мерки във Франция, Германия, в Европа. Трябва да насочим усилията си към самия източник". Преди срещата на двамата лидери имаше спекулации, че Меркел може да предложи германски изтребители за кампанията в Ирак и Сирия, но тя не пое конкретни ангажименти на пресконференцията.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че световните сили трябва да работят заедно, за да предотвратят по-нататъшно влошаване на отношенията между Русия и Турция, след като турските сили свалиха руски самолет, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Оланд изрази намерение на утрешната си среща с Владимир Путин в Москва да каже, че всички трябва да се борят с "Ислямска държава".

Утрешното "посещение на Оланд в Русия е много важно за борбата срещу ИД и за продължаването на политическия процес" в Сирия, каза Меркел, цитирана от ТАСС. "Нашият общ враг е тероризмът, нашата обща задача - да действаме решително. Щом ИД не може да бъде убедена, то трябва да бъде победена с военни средства", каза Меркел.

Меркел изрази надежда вчерашното сваляне на руски бомбардировач Су-24 да не се окаже стъпка назад в дипломатическите усилия по урегулиране на ситуацията в Сирия.

Меркел и Оланд положиха тази вечер цветя на Площада на републиката, за да почетат паметта на 130-те жертви на атентатите от 13 ноември, съобщи Франс прес. Този площад, намиращ се до едно от местата на атентатите, се превърна в сборен пункт за парижани още след нападението срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците случиха и на читава опозиция и протестъри, потърсете в нета какво казва Алексей Навални най-големия противника на Путин за случая със сваления самолет.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците се отказват да носят турска конфекция. Путин събува турските ***. Ще ходи гол, но достоен.
18
12
 
1
 
! Отговори
тт преди 8 години
Добра новина-двете малки хитлерчета се хванаха за гушите.Удряй Пу,мачкай Ердо-нормалните хора само печелят...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си *** Саше. Ама ти си знаеш.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радарите на РВД и те бяха изключени. Но и да не бяха, те немогат да виждат американските самолети , защото са американски.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПредложението на Жириновски е да се въоръжат арменците и да ги пуснат като терористи против Турците.- - - -А аз се питам - ЗАЩО НЕ ВЪОРАЖАТ ВАС ОТ РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА И НЕ ВИ ИЗПРАТЯТ КАТО ТЕРОРИСТИ ПРОТИВ ТУРЦИТЕ ????? Това е значително по-добрия вариант за всички !!!
14
0
 
9
 
! Отговори
do13 преди 8 години
Да си против болшевиките не е същото като да си русофоб! Сидеров сипматизира на Русия не на троцкистите.
13
1
 
20
 
! Отговори
браво преди 8 години
Браво на руснаците. Турците е редно да си намерят майстора. Заиграването им със САЩ вече е видимо.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предложението на Жириновски е да се въоръжат арменците и да ги пуснат като терористи против Турците. Защото турците били неблагодарни. Ленин ги бил въоръжил да си напрявят държава. Иначе щели да бъдат под българско.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6Ти бате си такова дърво че просто нямам думи !!! Личи си че си бос във военното дело ! Ама яко ! Нашите радари засичали американските самолети през войната в Югославия ?????Дечко, по време на войната дори Югославските радари бяха изключени !!!! та камо ли нашите !? Ако имаше един включен в района ..... пиши го бегал !!!! Ама на кого ли го казвам ???? Деца ?
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е генетически русофоб. Даже искаше да чучне Альоша в Пловдив. Сега се прави на русофил за да види кои са русофилите и да ги премахне с един замах, когато дойде часът "Х". Както свети цар Борис. Сега се трупа база данни.
9
1
 
19
 
! Отговори
До КУКЛОВОД преди 8 години
"ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА"Абсолютно! В Руския парламент "Дума" днес са вкарали предложение за закон за Арменския геноцид направен от Османската Империя - който го отрича да подлежи на наказание. Както е на запад с холокоста.Арменците ще си върнат земите като стой та гледай! Това за разлика от българите, които може и да ги загубят от много акъл. Това ми напомна за Сидеров, този лош русофил, вкарахте ли го в затвор вече? Нали той беше най-виновният от всички там в БГ?
8
1
 
17
 
! Отговори
На сниката горе преди 8 години
Оная кукувица Меркел какво гледа на горе ? Аллах ли чака да и слезне ??? .... щото тя до като го чака от горе, той вече и дойде пеша през границите ....
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция подкрепя световният тероризъм!
6
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станалото между две фашистки държави, какво толкова! Въпросът е да не го пренесат навън.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станалото не само е сериозно но и няма връщане назад.Изхода е изгонване на турчаците от НАТО.Но след като знаем че американците няма да се съгласят то ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВОЙНА.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че е. Стрелба по самолет е последната мярка след един куп други действия. ФАЩ като се объркаха и удариха къща в Горна баня с ракета ние що не свалихме самолета. Да не се мислите, че не е засечен от нашите радари. Не си мислете, че това е бил единствения гаф с пресичане на границата ни.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оланд: Станалото между Русия и Турция е много сериозноАбе айде стига бе ! Побърка ни с вашите вътрешни проблеми - терористи, мерористи, не знам си какво, като че ли други са ти ги докарали у вас, сега пък това било "много сериозно" ???
2
6
 
53
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА НА ТРИ ПАРЧЕТА....ЗА НЕОБМИСЛЕНАТА СИ ДЪРЗОСТ И НАГЛОСТ.ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ КОЙТО НАНЕСЕ ПО РУСИЯ,КАТО ПОКАЗА ЧЕ Е С ИДИЛ.
1
3
 
51
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Няма връщане назад, успех на умерените бойци за независимост на Кюрдистан ;)