Турция свалила Су-то в подкрепа на тюркмените

Русия няма да остави този проблем, прогнозира ген. Кирил Цветков
Обновена: 26 ное 2015 15:32 | 26 ное 2015 15:23,
36
Турция свалила Су-то в подкрепа на тюркмените
Снимка: Reuters

Със свалянето на турския самолет Турция може и да е показала по-активна подкрепа към тюркмените срещу руските удари и затова да е превишила правомощията си. Това мнение изрази ген. Кирил Цветков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му постоянно има нарушения на въздушните граници, а и Турция има определени интереси в този район и ги защитава.

"Аз мисля, че Турция нарочно е тръгнала, за да докаже своята решимост да не допуска повече нарушения на въздушното пространство и е посегнала, за да свали самолета", добави ген. Цветков.

Според него притеснително е, че когато един самолет или изтребител излети и изпълнява задача, той се управлява и от централата на НАТО.

"Когато нашите самолети летят и руски изтребители нарушат въздушното ни пространство или когато са близо до него, те се управляват от централата на НАТО. Ако обаче турските самолети не са били управлявани от НАТО и турците са виновни за свалянето на самолета, може да има много по-сериозни последствия", поясни ген. Цветков.

Русия няма да остави просто така този проблем, защото това се превръща в бизнес и Турция знае какво ще загуби от една търговска война, както я обяви президентът Путин, прогнозира ген. Цветков.

"Ние какво можем да загубим? Нас ни интересува повече геополитиката, а не какво ще изгубим. От доста отдавна губим - още откакто започнаха събитията в Украйна и със спирането на газовите доставки", уточни той.

Българските газови находища могат да стигнат за три месеца, отбеляза експертът. По думите му всички са притеснени.

"Колкото и уверено да се говори от управляващите и политиците, че газта ще стигне за зимата, едно такова спиране ще окаже влияние. Русия заплашва, че ще спре и строителството на атомните централи. За нас е добре да ги спре, защото ние произвеждаме достатъчно ток и ще можем да продаваме на Турция. Не трябва да се радваме обаче", добави ген. Цветков.

Според него целият регион на Балканите не е бил толкова опасен, непредвидим и с толкова рискове за националната сигурност, както е в момента.

Хората са изплашени, защото напоследък всичко е свързано с политиката и геополитиката, обясни още ген. Цветков.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря ти,Ердогане,че направи тази идиотска фатална грешка,закопа страната си,и най-вече-най-голямото унижение за нас-родено на 1.12.2014г-антибългарския турски поток,който да ни заобикаля отдалече,като че сме чумави и наказани.И който ти го закла,няма го,браво...Заради дебелосер...Дупетати ни плюят по цял свят-дори и от запад,з-то и там мразят предателите.
24
0
 
2
 
! Отговори
бандеровец преди 8 години
До До 16След като в Крим сте недоволни от управлението в Киев през последните 23 години, защо не дойдохте на Майдана заедно да свлим корумпираното проруско правителство.
23
2
 
2
 
! Отговори
ердоган преди 8 години
Да жидее Новотюркмения. Смърт на Дамаската хунта.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убит е туркоманският генерал Рашид Багдаш, координирал операцията по унищожаването на руския Су-24, съобщи News-front.info
21
2
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Какъв украински бе ведоумък? ПОДАРЕН ПРЕЗ 1954г! И какво направихте от него? *** и сметище. Руснаците ще има много години да го оправят! А сега и без ток оставихте "своите хора"!!!! Хи-хи...хората там се смеят, а, викат това е нищо, през времето на онази откачалка Тимошенковица, сме стояли без ток и по две седмици!!! ЗАЩОТО СА РУСНАЦИ И НЕ СА СЕ ПОДЧИНИЛИ И ОНЕЗИ *** СА ИЗДЕВАТЕЛСТВАЛИ НАД ХОРАТА! ГАД!
20
1
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Тюркмените от ИДИЛ ли ?!?! Тези който които убиха Руския пилот ли ?!?! Е сега и тюркмените и тюрквоманите ще видят кон боб яде ли !
19
1
 
11
 
! Отговори
тюркмени преди 8 години
То и тука в тоя сайт е пълно с тюркмени
18
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От три ,четири години слушаме как Русия "на тия ще им разкаже играта" " ония ще го отнесат" и т.н. заплахи от всякакво естество.И в същото време виждаме че най много го "отнася" обикновенния руснак.Това са тези руснаци които загинаха в Украйна,тези кото бяха на самолета от Египет,тези които сега загинаха в Сирия.А руските олигарси те са си добре те в Русия не живеят.
17
2
 
35
 
! Отговори
Близък Изток преди 8 години
Сирийски командоси и тези на Хизбуллах са направили на пух и прах турски командоси, които са искали да отвлекат катапултиралия руски пилот при навлизане в зона, контролирана от Фронта ан-Нусра, подкрепяна от Турция, с други думи това са съюзниците на НАТО и САЩ от ал-Каида
16
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 16 Грешка 16-сти беше Украинска сега вече не е.
15
2
 
52
 
! Отговори
България преди 8 години
Турция редовно нарушава нашето въздушно пространство, но политиците ни нали са бити *** и затриха нарочно българската армия... Няма кой да ни защити!! Ако си мислите, че чичо Сам ще избере България пред Турция, сте най-големите наивници!
14
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
krim e ukrainska !
13
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете с глупостите за "Умерени" и не знам си каква съпротива, видяхме ги какви са ***.И би трябвало всички да се замислите, ако политиката на Турция е такава към тяхно малцинство в Сирия защо да е различна за такова у нас при евентуален конфликт.Колкото по сурово бъдат наказани за тези си действия сега толкова по спокоен ще бъда аз за бъдещето на България.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пейчева, прочети първото изречения на статията, която си преписала с грешки ! И да преписвате не можете....
11
1
 
10
 
! Отговори
бай преди 8 години
До Анонимен до 4 явно правиш разлика между тигрова и бяла акула - но нали се сещаш, че за малките рибки си е все акула понеже е по нагоре в хранителната верига
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите да почерпят, шансовете им да имат държава рязко се увеличиха.ЕР- МеР .. доган и цялата *** направиха голяма грешка.
9
4
 
43
 
! Отговори
man преди 8 години
Благодаря на Ердоган, че ни показа как трябва да се държи една цивилизована страна, когато тяха територия е нападната.А сега бихте ли се изнесли от Кипър, част от Европейският съюз, който сте незаконно окупирали?
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския премиер каза че предопредили руския самолет многократноНа другия ден каза че не разбрале че самолета е рускиДнес има изказване че ако някой нарушава въздушното им пространснво ще действат по същия начинКой крив кой прав времето ще покаже
7
3
 
40
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
"""""Хората са изплашени, защото напоследък всичко е свързано с политиката и геополитиката, обясни още ген. Цветков"""""".......ще ревете за Бай Тошо..ще реветеееее....Стигнахте дотам,че да ви е страх да излезете на улицата--щото поканените от Меркел *** ще ви очистят......
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не подкрепя никой - гледа си интереса, но този път трябваше да си притраят, че им избомбиха ефтиния нефт, а те настъпаха котето. И сега ще си понесат последствията. Явно са действали през главата на НАТО, и затова на срещата с НАТО, Ердоган го навяха и насяха, та после посмекчи тонът.