Ръководството на Турция прекрачи границите!

Лавров: Анкара рискува да се окаже в тежка ситуация в региона!
Обновена: 27 ное 2015 17:25 | 27 ное 2015 17:22, Елка Василева
104
Ръководството на Турция прекрачи границите!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Турция рискува да се окаже в тежка ситуация в региона, а ръководството на тази страна прекрачи границите на допустимото, заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със сирийския си колега Уалид Муалем, предаде ТАСС.

"Смятам, че турското ръководство прекрачи границите на допустимото и рискува да постави Турция в тежка ситуация и от гледна точна на дългосрочните национални интереси, и от гледна точка на положението в региона", подчерта руският дипломат.

Още по темата

Той изрази пред Муалем искрената признателност на Москва за това, че сирийската армия е спасила единия от двамата пилоти на сваления от турската авиация руски боен самолет.

"Не мисля, че сега имаме основание да говорим подробно за оценките ни на турската провокация срещу нашия самолет, отбеляза министърът. Нашите оценки бяха изложени по най-подробния начин преди всичко от руския президент Владимир Путин", припомни Лавров.

За преговорите за намиране на изход от сирийската криза Лавров каза, че Русия ще настоява този политически процес да обхваща всички представители на сирийското общество и в рамките на него сирийците да определят сами своето бъдеще.

Сирийският външен министър Уалид Муалем каза, че атаката на Турция срещу руския самолет е безпрецедентен акт на агресия, предаде ТАСС.

Муалем изрази съболезнованията на Сирия към близките на убития руски пилот, както и на убития член на екипажа на руския хеликоптер, участвал в издирването на екипажа на руския изтребител-бомбардировач.

Муалем изрази съгласие с изказаната от руския президент Владимир Путин оценка, че подобни действия (свалянето на самолета) са удар в гърба.

Ние в продължение на пет години говорим, че Турция помага на терористите по идеологически причини и всеки ден в продължение на пет години ни нанася удар в гърбау каза Муалем.

Той заяви, че благодарение на руските въздушнокосмически сили сирийската армия е постигнала значителни успехи на терен в Сирия.

За кратко време руските сили успяха да постигнат 100 пъти повече, отколкото коалицията под ръководството на САЩ. Единственият резултат от действията на тази коалиция между впрочем беше разпространението в нашата страна на групировката "Ислямска държава", каза Муалем.

Той добави, че използва повода на срещата с Лавров, за да благодари на Путин за усилията в борбата с тероризма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
20
 
1
 
! Отговори
ха преди 8 години
рашките пак са дънкали водка до припадък
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крокодила Гена е прав. Американците като идват в Европа и се оплакват, че много злонамерени били местните с тях. Вярно е , че и западноевропейците ги ненавиждат вече. САЩ не са това която бяха. Няма я свободата, американската мечта, новият живот...само капан за балъци е това, компроматна игра и политически манипулации. Липсата на морал рано или късно убива. Нещо като римската империя. Няма вечни колоси на глинени крака
36
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е върха на падението, руснаците паднаха толкова ниско да се съюзяват със сирийците и иранците и суданците и с индианците от Южна Америка... А турците им го вкараха отзад , сега Путин ходи разкрачен и за това лавров говори пред камерите
35
14
 
0
 
! Отговори
чегевара преди 8 години
в кремъл 90% са евреи и повечето са американски агенти
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дъщеря му от кумова срама я прибраха временно от сащ в москва едва преди 1 година
33
1
 
2
 
! Отговори
джона преди 8 години
До чегевараоще един откачалник
32
1
 
9
 
! Отговори
Хамбасадата преди 8 години
Чебурашкин е щат при нас. Нека се изкаже човечеца, че семейство храни, $ чака ...
31
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 31Чебурашка, ТВОЮ МАТЬ, каква опозиция в Сирия те гони като Опозицията в Сирия от две години вече е слята с Ислямска държава???
30
11
 
1
 
! Отговори
чегевара преди 8 години
33лавров е етнически юдей по майчина и бащина линия и е американски агент.задачата му е да провали русия като първо я вкара в тежки конфликти с жестоки разходи и изолация от другите държави. такива агенти имаше и в бившия ссср, в поалитбюро, които го вкараха в афганистаян
29
0
 
9
 
! Отговори
джона преди 8 години
До Чебурашкаи са против Саудитска Арабия, Катар, ти обичаш ли ги тези страни? Там много обичат отворковци като теб
28
1
 
17
 
! Отговори
Крокодил Гена преди 8 години
А краварите са на път съвсем да се самоизолират и капсулират! Идете във Франция, Германия , Италия и т.н. и попитайте местните колко и как по-точно ще ги обичат!Това не е било никога през последните поне 50 години!!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си остроумен Чебурашка. Само, че днес всички медии знаят, че всяка новина, в която присъства Путин се продава като топъл хляб. Хората по цял свят гледат с респект и надежда към Путин. Рейтинга му и в чужбина става все по-висок. Путин води политика, която печели позитивната нагласа на обществата на страните, въпреки враждебността на държавите им. Нали правиш разлика между държава, народ, страна...
26
0
 
5
 
! Отговори
джона преди 8 години
Чебурашка,горските *** на ффи да те оп ъ нат на задна прашка
25
1
 
14
 
! Отговори
До Чубурашка преди 8 години
Добре бе отворко 300 кв км ,триста ,но са ги освободили.А за няколко години коалицията от 60 държави ,начело с твоя работодател САЩ колко освободиха.Ааааа, те всъщност не освободиха нищо ,а ИД така се разрастна ,че стигна чак до Париж
24
0
 
5
 
! Отговори
доган преди 8 години
Няма да се размине нез да са свалени турски самолети.а ердоган да внимава повече с електората че го виждам върху плаващо листо
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чебурашка, кажи защо лежа в затвора ? В ЦСЗ имаше един известен затворник с такъв прякор. Беше съден за педофилия.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия и слава на Путин!!!!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До чегевараЧе той Путин също работи за запада, унищожава Русия по добре от всички заедно
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъщерята на Лавров е родена в САЩ, но живее в Москва. Стига с провокации. Лавров е бил представител на СССР в ООН. Човекът си е много на място. Жалко че в БГ нямаме един Лавров, а само недоразумения.
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧебурашкаНе е вярно, побратимяване се с нови братски народи, *** от судан, chълми от Сирия и иран, но загубиха 50 милионна християнска Украйна и Куба също, видяхте ли Русия не може да бъде изолирана, все ще се намери някой от утайката на света