Мигранти замеряха с камъни македонската полиция

Униформените навлязоха на гръцка територия
28 ное 2015 16:18, Анисия Иванова
69
Мигранти замеряха с камъни македонската полиция
Снимка: БТА

Македонски полицаи навлязоха на гръцка територия, след като около 250 мигранти започнаха да ги замерят с камъни, предаде Асошиейтед прес.

Полицията употреби шокови гранати срещу мигрантите. Напрежението възникна от гръцката страна на границата, когато един от мигрантите, на които Македония забрани да влязат на нейна територия, получи жестоки изгаряния от високоволтов кабел. Мъжът се качил на покрива на вагон и се допрял до висящия отгоре кабел. Пострадалият е откаран веднага в линейка на Червения кръст.

Останалите мигранти започнали да скандират лозунги, а някои от тях крещяли "Аллах акбар" /Аллах е велик/.
Македонската армия започна днес да издига телена ограда на границата с Гърция, за да предотврати нелегалното й преминаване от мигранти. Говорителят на правителството Александър Георгиев съобщи, че целта на оградата е "да насочи притока на хора към контролираните пунктове с цел да бъдат регистрирани и третирани хуманно".

"Искаме да подчертаем, че тази граница ще остане отворена. Ще позволим преминаването на хора, които идват от обхванати от война райони, както правехме досега", уточни Георгиев.

Според гръцката полиция около 800 мигранти са блокирани от гръцката страна на границата при влошаващи се атмосферни условия, след като Македония отказа да приема граждани на страни, които не са във война. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
70
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Политиката на Ердоган и банда ИД е за вкарване на Троянския кон в Европа пълен с обучени терористи. Целта е в бъдеще чрез атентати,разходи по правоохранни органи,помощи и саботажи, Европа да бъде сведена до икономическа криза и да се съобразява с мераците на Турция.
4
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей, тва Европа ще се срине от лицемерие.
3
7
 
41
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
до 1: Ние да не би да се справяме ?
2
2
 
73
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Да се стреля на месо
1
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е ако великите македоноиди, наследници на Александрот Македонски не могат да се справят със стотина мигранти, значи цяла европа го е закъсала