Европа е заложник на ритания между САЩ и Русия

Първан Симеонов: Източна Европа има по-ясен план от Запада
29 ное 2015 18:33, Екип на Bulgaria On Air
25
Европа е заложник на ритания между САЩ и Русия
Първан Симеонов. Снимка: Bulgaria On Air

Европа е заложник на ритания между САЩ и Русия, коментира политологът Първан Симеонов в предаването "Q&A" на телевизия Bulgaria On Air с водещ Клара Маринова по повод политиката на ЕС относно водещите геополитическите събития от последните месеци.

"Парадоксално е, че източноевропейските държави имат по-ясен план от Запада", коментира Симеонов. "Дори имат право да изискват и да поставят условия. Атентатът в Париж наистина ни раздели на ние и те, но подсили европейската ни идентичност", допълни експертът.

По думите на доц. Георги Чанков "в Брюксел са парализирани от либералната философия под формата на политическа коректност". "Не може да се излезе от щампата на толерантност към всичко. Брюксел няма готов сценарий за справяне с проблемите", заяви още той.

Българската позиция

Като "доста по–балканска политика, политика на снишаване и опит "да е добре с всички" демонстрира премиерът Бойко Борисов, смята Първан Симеонов. Той допълни, че подобна позиция "явно работи, защото оставаме стабилни на място, където има проблем" и обобщи: "Борисовата политика е по - хитра“.

"Както всички лидери в ЕС, Плевнелиев има за задача да подхранва русофобията. Той говори, че Източна Европа е застрашена, а Западните медии го раздуват" коментира на свой ред политологът Чавдар Найденов.

Според доц. Чанков целта може да бъде обобщена по следния начин: "Да търсим помощ от НАТО срещу Русия. Докато НАТО е важна за САЩ, ще съществува и ще му се измислят задачи.“

Събеседниците в предаването Q&A от 28 ноември коментираха още и събитията около сваления руски самолет при нарушаване на турското въздушно пространство.

По думите на доц. Чанков случилото се е "зле пресметнат риск на Ердоган". Той посочи още, че има поет "ангажимент в ООН за унищожаване на ИД, а сега Турция се оказва пречка пред премахването й".

Според политолога Чавдар Найденов свалянето на руския самолет "беше личен сюрприз" на Ердоган, демонстративен като плесник. По думите му случаят е разкрил "тясната връзка на Турция с терористите“.

Политологът Първан Симеонов очерта промените, които са настъпили след инцидента. По думите му като резултат "Русия стана по-приемлива, Саудитска Арабия и Катар станаха по–неприемливи”. Според него „ако се вживеем във война на цивилизациите, ще обслужим сценария на терористите“.

Още новини от България и света четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ помага на ЕС за да го направи слаб , за да може да просъществува балона( САЩ). ,,Разделяй и владей"
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казано е много точно.Докато НАТО съществува заради политиката на САЩ,и то с двойна цел.Иначе то трябва да се разпусне като Варшавския съюз.А ролята на Плевнелиев е да подържа тази подкрепа за НАТО.Това го виждат и негови застъпници и съветници.И те семейства хранят.Ненапразно Левски е предаден.Днес по елегантно.
17
2
 
3
 
! Отговори
мария преди 8 години
Според доц. Чанков целта може да бъде обобщена по следния начин: "Да търсим помощ от НАТО срещу Русия. Докато НАТО е важна за САЩ, ще съществува и ще му се измислят задачи.Погрешен извод! Членството на Бг. в НАТО и защитата "срещу Русия" не би трябвало /няма такъв научен принцип в преподаването на МО/ да е функция на националния на САЩ и тяхното членство в НАТО! Вижте Турция с много по-голям ВП-ресурс от нашия Я СРИТАХА по кокалчетата!
16
3
 
17
 
! Отговори
Павлина преди 8 години
Луцифер,ти подкован рогат дявол,ще дойде и това време скоро ,когато ще разбереш истината,че Русия е Слънцето ,а САЩ Сатаната тази страна която незнае турско робство,която води само войни и нито една с победа и това е примислено така че само да се печели от кръвта на загиналите т.е да печели и да живее от войните по света.Ако това не е сатанинско какво е?Тази държава САЩ подкрепя друга по коварна и зла Турция,погледни физиономията на Давутаглу мазна и ехидна,изнудвачи с цената на всичко
15
2
 
16
 
! Отговори
Ватман преди 8 години
Европа доброволно си предоставя територията ,но ще съжалява като се нагнездят скакалците излизане няма.
14
20
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
С интерес наблюдавам червените напъни да се изкара Русия нормална, демократична страна въпреки очевадните нарушения на всички вътрешни и международни правила и закони!? Безплодни и обречени на пълен неуспех! Вече близо 100 (сто) години се пророкува разпадането на САЩ - винаги е съвсем скоро и предстоящо, но не би! САЩ е най МОГЪЩАТА И ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА в света, а червените шамани - прокоби приличат на онази лисица, която ходи след коча с надежда да му паднат мъдете. Давайте си кураж другари
13
2
 
19
 
! Отговори
Mich преди 8 години
Абе не знам дали е заложни на САЩ или Русия ама май потока от бежанци минава през Турция и Турция иска 3 млрд еврака да ги държи на своя територия, иначе ги пуска в Европа и всички държави ще изреват на умряло. Колкото и неприятно да ми звучи, факта е че в момента Европа е зависима от Турция, няма как някой да не е забелязал как им се е вдигнало самочувствието и искат да влязат в лигата на "големите играчи"
12
4
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
похвално че имате мнение по проблема според мен това беше пореден опит на САЩ да продължат с управляемият хаос защото китаиският юан става световна резервна валута без руските ресурси САЩ се разпадат
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Западноевропеец 1 Ало, , задноевропеец! Искаш ли третя световна война? Не чакай го праздно, защото Русия не го иска. Има и много други варианти за справяване с проблемите, нали?
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно ТАЗИ житейска мъдрост писах преди малко в коментар под друга статия оттук че КОГАТО СЕ РИТАТ АТОВЕТЕ МАГАРЕТАТА КАТО НАС ГО ОТНАСЯТ................. Другарю Христов, ... да използваш снимката на Сталин за профилна снимка е СЪЩОТО ако не и по-лошо от това да използваш снимката на Хитлер.Дискусия между нас не може да има, остава единствено надеждата, че скоро си отивате по чисто физиологически причини !Дано !!!
9
1
 
33
 
! Отговори
Киро преди 8 години
Всички играчи се изнервят когато започнат да губят много парички и тогава допускат грешки които често са непростими и разкриват прикритите до тогава детайли, така и с Ердоган, излезе на яве политиката му с ИДИЛ сега вече никой не може да я покрие ........
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Атентат в Париж.наистина ни раздели, но .....той подсили евроГЕЙСКАТА ни идентичност" Честито, , братя-българи, - ако това наистина е вашият избор. Бъдете живи и здрави.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато темите за тази или онази страна са безкрайни,то малко хора гледат голямата картина,а то е как да бъдат използвани според момента различните държави към крайната цел-световно сатанистко правителство под трона на антихриста в Йерусалим,той трябва да влезе там за да измами християнството преди всичко.И завършека е да се изтрие Името на Господа на хората и ангелите Исус Христос като приемат знака на звята,т.е. го признаят за "Господа"за да се завлекат душите им в огненото езеро заедно със сатаната,антихриста и фалшивия пророк.После Исус и събира истинския Израел на Бог-християните от четири
6
3
 
25
 
! Отговори
atakict преди 8 години
MNOGO TOHNO---AMERIKA I TURCIA ZAVLADIAVAT EVROPA POCPEDNIK E GERMANIA CELTA E----PODELBA NA RUCIA NOOOOOOOOOOOOOOOO
5
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ помага на ЕС за да го направи слаб , за да може да просъществува балона( САЩ). ,,Разделяй и владей"
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки който мисли,че знае какво става в Средния изток и последиците за останалия свят трябва да знае две неща за целта-Ционисткия план за Средния изток на Одед Йинон и Универсален ционизъм от Дмитри Радишевски(един цитат.."след неизбежната победа над ислямизма,света ще разбере забраната за считане на всяка една религия ексклузивна"..тогава нямаше ИД)barthsnotes/2007/09/22/radyshevsky-march-to-universal-zionism/
3
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Анализаторите"леко, хитро (според тях) ни вкарват в актуалната руска версия на политическо тълкование!Видите ли, Русия е нужна на светът, понеже въпреки всичко е по европейска от коварната Турция, която пък е под влиянието на лошата Америка!Палячовци, тези които ви вярват, няма нужда от измислени анализи.Те са си бетон, в главите.
2
11
 
74
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
САЩ закопаха Европа като я напълниха с ислямисти и терористи.Мелкел, Оланд и всички останали европейски лидери с изключение на президента на Чехия и Виктор Орбан са слуги на Вашингтон.Еле пък нашите Роско и Боко са направо шутове на американците !
1
68
 
13
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
САЩ помага на Европа, а не я "рита". Раша я "рита".