Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма

Депутатка от Думата смята, че Турция е в прегръдка с тероризма
29 ное 2015 10:16,
270
Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма
Снимка: архив Reuters

Икономическите мерки на Русия спрямо Турция имат за цел и пресичане на финансирането на тероризма, смята председателката на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Думата Ирина Яровая, цитирана от ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа вчера указ за временна забрана от 1 януари 2016 г. да се наемат работници, които са турски граждани. Спира се също така действието на споразумението с Турция за безвизов режим. Въвежда се забрана или ограничение на вноса в Русия на някои видови стоки от Турция (списъкът им ще бъде определен от правителството).

Освен това на туроператорите се препоръчва да не продават ваканционни пакети за Турция. На правителството е поръчано да засили контрола над дейността на турските автопревозвачи на руска територия с оглед гарантиране на сигурността.

"Президентът на Русия предложи мерки за защита на нашата страна от удари в гърба. Това са необходими мерки, защото Турция се намира в прегръдка с тероризма, а ние водим безкомпромисна война с него", посочи Яровая.

"Русия ще преценява и ще реагира адекватно на всички възможни заплахи, идващи от страната, превърнала се в "гнездо на дружбата" с тероризма, и освен това, издигаща помагачеството на терористите в ранг на официална политика", отбеляза депутатката в долната камара на руския парламент.

Яровая напомни, че финансирането на тероризма е международно престъпление. "Затова икономическите санкции на Русия спрямо Турция имат за цел и да се пресече финансирането на тероризма", подчерта тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияТурциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
26
 
5
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Турските краставици ще се продават в руските корекоми срещу американски долари.От газ долари няма ,но от турската стока ще се напълни празната хазна на Русия.
11
33
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Трябва да уважаваме и да вярваме на българския Президент... - а той недвусмислено го каза, че Русия не е приятелска страна, че тя води хибридна война и експанзионистична политика спрямо България... - продава ни най-скъпата газ на света и не купува никакви стоки от нас... - с нито една друга държава нямаме толкова отрицателно търговско салдо...
10
7
 
15
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
До факти..............ххаахааахххаха като гледам кои са се съюзили против Русия--направо настръхвам....Че то техните армии дали ще напълнят един стадион бе...Съюзи-маюзи..Щом НАТО се отдръпна от Турция--за да не влиза в конфронтация с Русия--смятай този нов "съюз" каква пародия е......САМО ще ти напомня едно---ШОС.....и всичко друго става безсмислено............
9
7
 
35
 
! Отговори
Нека се знае!!! преди 8 години
Нато е терористична организация!!!! държави като турция българия сащ франция.... са терористични... подкрепят финансово икономически с оръжейни доставки за да свалят Правителсвото на Асад..... Тези държави обявиха война на Демокрацията и Независимоста!!!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 10KAINO VREME E DA BADE POSETENA MAIKA TI OT ALKOHOLIZITE I KLOSHARITE NA KVARTALA.
7
38
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Крайно време е *** да направят своя избор... - Русия или Путин...
6
19
 
6
 
! Отговори
факти преди 8 години
Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) разследва няколко случаи през изминалите месеци, през които на косъм е била избегната катастрофа между пътнически и военни самолети, съобщават БиБиСи и Ройтерс. Агенцията твърди, че става дума за инциденти по границата на въздушното пространство на ЕС. Според информация на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази година руски военни самолети са прехванати около 400 пъти във въздушното пространство около Европа.
5
20
 
6
 
! Отговори
F преди 8 години
Rusnacite sa edno kym edno s makedoncite-nai-veliki, vsichko te sa izobretili, vsichko ot tqh zavisi, te sa nai-veliki i zatova vsichki sa sreshtu tqh....aferim
4
30
 
7
 
! Отговори
факти преди 8 години
Северна Европа се обединява заради Русия. Осем северноевропейски държави постигнаха споразумение за увеличаване на военното сътрудничество помежду си поради засилената активност на руската армия. Министрите на отбраната на Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, балтийските държави и Великобритания. Самолети на НАТО са прехванали повече от сто руски полета тази година.Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) разследва няколко случаи през изминалите месеци, през които на косъм е била избегната катастрофа между пътнически и военни самолети, съобщават БиБиСи и Ройтерс. Агенцията твър
3
28
 
10
 
! Отговори
факти преди 8 години
ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ:Грузия сезира ЕС: Русия нарушава грузинското въздушно пространство. 07.03.20146.10.2015 г. - Втори руски военен самолет наруши въздушното пространство на Турция. 5-10-2015.Турция обвини Русия в нарушение на въздушното пространство. Турските военновъздушни сили вдигнаха под тревога два изтребителя Еф 16 заради руски самолет МИГ-29. Инцидентът е станал миналата събота близо до сирийската граница.Северна Европа се обединява заради Русия. Осем северноевропейски държави постигнаха споразумение за увеличаване на военното сътрудничество помежду си поради засилената активнос
2
50
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо лошо за Русия ...Путин си има много врагове в самата Русия Путин не го харесват в Европа Путин не го харесват в Турция Путин не го харесват и САЩ...Дните му са преброени ....Лошото е че Русия без Путин ще се превърне в Либия 2 ...Чеченците само това чакат .....да се обявът за независими
1
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от тая Русия, аман от техните проблеми !!! Все за войни говори все за оръжия !?