Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма

Депутатка от Думата смята, че Турция е в прегръдка с тероризма
29 ное 2015 10:16,
270
Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма
Снимка: архив Reuters

Икономическите мерки на Русия спрямо Турция имат за цел и пресичане на финансирането на тероризма, смята председателката на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Думата Ирина Яровая, цитирана от ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа вчера указ за временна забрана от 1 януари 2016 г. да се наемат работници, които са турски граждани. Спира се също така действието на споразумението с Турция за безвизов режим. Въвежда се забрана или ограничение на вноса в Русия на някои видови стоки от Турция (списъкът им ще бъде определен от правителството).

Освен това на туроператорите се препоръчва да не продават ваканционни пакети за Турция. На правителството е поръчано да засили контрола над дейността на турските автопревозвачи на руска територия с оглед гарантиране на сигурността.

"Президентът на Русия предложи мерки за защита на нашата страна от удари в гърба. Това са необходими мерки, защото Турция се намира в прегръдка с тероризма, а ние водим безкомпромисна война с него", посочи Яровая.

"Русия ще преценява и ще реагира адекватно на всички възможни заплахи, идващи от страната, превърнала се в "гнездо на дружбата" с тероризма, и освен това, издигаща помагачеството на терористите в ранг на официална политика", отбеляза депутатката в долната камара на руския парламент.

Яровая напомни, че финансирането на тероризма е международно престъпление. "Затова икономическите санкции на Русия спрямо Турция имат за цел и да се пресече финансирането на тероризма", подчерта тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияТурциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
1
 
! Отговори
49 преди 8 години
влизаш в джобс ру и гледаш.от ляво по региони,от дясно по професии. например професия учител-държавен служител образование висше.търсят се преподаватели по физика математика английски химия,заплати от 15 до 18 000 рубли или 200-250 евро.най евтините квартири в крайни московски предградия са по 20 000 наем-300 евро,търговските вериги,ябълки и домати-3-4 евро,пилешко-3 евро и т.н. това е в москва,по региони заплатите масово са 6-10 000 рубли.средна продължителност на живот 61 год.,за пенсия-60 год
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция = ислямска държава
30
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз си мисля че най-точното заглавие щеше да е - ПУТИН НАЛОЖИ НОВИ САНКЦИИ НА НАРОДА СИ !!!
29
3
 
13
 
! Отговори
срещу руският преди 8 години
До Анонименнарод?? и как точно ще навреди на руснаците ако не почиват в турция и не похапват турски зеленчуци !!!! много е лошо щото се намалява изтичането на валута -)))
28
1
 
19
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Аз отново ще кажа: стига гледахме в чуждите канчета!Да погледнем тук: Концесия на националния ни аеропорт?- кой и защо?Цени винетки. Контрабандно гориво. Полицаите - какво свършиха след стачката. Бб и Китай-какво от там.Чез за ромския ток.Моля, продължете списъка. Нека се концентрираме в тези неща. По-осезаеми са в момента за нас!
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХахаСредната заплата е 30000р. всеки да си сметне сам.Мой близък каза че средната заплата в Русия и България са вече изравнени,при значително по-високи цени в Русия
26
1
 
1
 
! Отговори
наистина преди 8 години
До Анонименсъм любопитен как са заплатите но в частният сектор ??? колко получават държавните служители не е показно за икономиката защото техните заплати са административно определени . кажи ми колко получава например една продавачка,един шофиор,работник в частна фирма
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците може да са всичко, но не са братоубийци. Терористите ислямисти са техни братя по кръв и по религия. Как искате Турция да се бори с ислямския терор като те самите са ислямисти. Това че са позволили американски бази на територията си не означава че са християни и не закрилят терористите
24
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските санкции са срещу руския народ в крайна сметка.
23
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че Русия не е ли ХАЛИФАТ ??? Там всичко става само и единствено по това което каже ХАЛИФА ПУТИН !? А не си съгласен .... а сбогом ........ като в шериата ....
22
23
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Има ли статия за Русия всяка втора дума на троловете е "оръжие". Оръжие, оръжие и пак оръжие. Няма значение, че народа я кара на картошки и самогон. Няма значение, че един пътнически самолет не могат да направят, нито един автомобил свесен.За други стоки да не говорим-трола веднага ще ми напише, че са ширпотреба:) технологично са 30 г. назад. Ай яжте ракети!
21
1
 
21
 
! Отговори
а бе защо преди 8 години
щатите и ес мълчат по въпроса купува ли турция нефт от терористите и дали ги издържа??? при всичките тези сателити знаят със сигурност играта. но ако не купуват защо щатите не оборват русия??? или уж за демокрация се бият и срещу идил но ги издържат и искат войната и бежанците да продължат да отслабват ес ? защо ес не прави нищо по въпроса!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 31НА СЕВЕР И В МОСКВА -ДА. НО ДРУГАДЕ- ОТ 12000РУБЛИ ДО 22000. АКО БЪДЕМ ЧЕСТНИ...
19
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия стремително се завръща към миналото си - на картошки и сельодка .... ако има !!!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук отдавна не е България, платени ми *** 29, разписал се многократно. От република на СССР се трансформирахме в полигон на НАТО.Аз не виждам положението да се е подобрило от това. Освен, че ще заработите по някой извънреден неделен лев с писания.
17
23
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Каква пародия, какъв парадокс... - народите на Саудитска арабия,емирствата и Кувейт само от един петрол живеят като шейхове, а Русия с петрола си, газта си, златото, диамантите, въглищата, дървесината, водните богатсва и много други... - живеят като роби...
16
28
 
1
 
! Отговори
до странджата преди 8 години
Русия не е приятелска страна,тя води хибридна война и експанзионистична политика спрямо България... - продава ни най-скъпата газ на света и не купува никакви стоки от нас... - с нито една друга държава нямаме толкова отрицателно търговско салдо...През 1996 г. наложиха мита на БГ стоки от 200 до 300% и оттогава лицемерно ни натякват,че нямало наши стоки на руския пазар.После спряха стоките от ЕС,сега от Турция,ще ги видим какво ще ядат.Но ЕС трябва да направи Набуко и да им тредне вратата.
15
0
 
16
 
! Отговори
21, преди 8 години
До Анонимен"Бг прецедента нещо се е снишил и не смее да помисли да плюе по Русия. Е що така??? Да не се е опущил?"Прецедентът толкоз много плямпа, че езикът му изсъхна във ветровитото време и сега си го лекува.
14
0
 
24
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Факти: "...от януари до август т.г. за регистрирани 1306 нарушения на гръцкото въздушно пространство от 101 типа турски военни самолети, като 28 от полетите са били над наземната територия на страната..."Искам да кажа, че докато зяпаме кой- къде- какво, тук, у нас, се вършат пълни безумия. Политиците ни много добре използват ситуацията с разсейването на вниманието и утре ще усъмнем по гол г***з, щото сега гледаме сеира на другите. А то...утре ще сме ние.
13
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе стига с тази Русия бе !!! Не ни интересува никаква Русия !!! Това е все едно всеки ден по 100 пъти да ни осведомявате какво ставало в Пакистан, Индия или Джибути ??? Кой българин го боли какво става там, и какво било реширо тяхното правителство ??? И това по 100 пъти на ден ???