Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия

Давутоглу обаче предупреди, че повторни инциденти не са изключени
Обновена: 29 ное 2015 11:46 | 29 ное 2015 11:42,
391
Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия
Снимка: архив Reuters

Тялото на пилота на руския Су-24 е доставено в Турция и ще бъде предадено на Русия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Още по темата

Православни свещеници са извършили необходимите религиозни обреди над тялото, каза Давутоглу на пресконференция в Анкара, преди да замине за Брюксел за среща с лидерите на ЕС по въпросите на миграцията.

Давутоглу заяви, че докато в Сирия действат различни коалиции с различни цели, подобни инциденти като свалянето на руския самолет могат да се случват, независимо от размяната на информация и координацията.

Говорителят на руското посолство в Анкара Игор Митяков потвърди за ТАСС, че тялото на пилота Олег Пешков ще бъде предадено днес на руските дипломати. Той каза, че тялото ще бъде превозено със самолет от окръг Хатай в Анкара и ще бъде съпроводено от военния атаеше на посолството. На летището в Анкара тялото ще бъде посрещнато от посланика, съобщи БТА.

Във вторник руски самолет Су-24 се разби в Сирия. Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че самолетът е свален с ракета "въздух-въздух" от турски Ф-16 над сирийска теритирия и е паднал в Сирия на 4 километра от границата с Турция.

Инцидентът разпали напрежение между Русия и Турция и предизвика остри реакции и от двете страни.

Русия предприе икономически мерки срещу Турция, а президентът Владимир Путин забрани чартърните полети до Турция. Той нарече свалянето на самолета "удар и гърба". Също така Русия разположи още повече въоръжение в Северна Сирия, близо до границата с Турция.

Турция от своя страна пък заяви, че има право да защитава въздушното си пространство и е предупредила самолета нееднократно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
16
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Ало"Р.а.с.п.у.т.и.н" знаеш ли,попитали Путин дали е правилно да се избиват терористите,защото нека Господ ги накаже.Той отговорил:Да така е.Моята работа е само да им уредя срещата им.Добре,че кривогледите и късогледи предатели като тебе са малко.Като,чета по форумите виждам,че към 90% подкрепят Русия,основната държава която,ще се справи с терористите.Бог да е с нея!А пък вие предатели ще отговаряте и тука и там.
78
8
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат.
77
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, какво става с турската авиация ? От няколко дена не се вижда пукнат турски самолет. Изчезнаха ли тия хора какво се случи ?
76
0
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Kak sa namerili tyaloto na pilota,pri uslovie che "vraga" Islyamska durjava go raztrelya vuv vuzduha??? i pokazaha pilota...dolni fesove..i produljavat da nagleyat...Shte imat resto
75
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Във вторник руски самолет Су-24 се разби в Сирия"- до авторката: вие от Луната ли падате??? Сам ли се разби самолета? Или беше свален? Или чичко Сорос ви плаща?
74
3
 
13
 
! Отговори
до Оруел преди 8 години
Единствените коментиращи, които хвалеха Турция бяха американофилите, които обясняваха как "братска" натовска турция нямало да строи нищо. Аз съм от години в тоя форум, така че не се опитвай да лъжеш.
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюпек, един залп на една С 400 е 80 ракети. Имате 168 броя ф16, даже третия залп няма да е пълен. Нещастници!
72
0
 
18
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Страхът тресе само Ерталибан, който се е наакал до такава степен, че не смее да нарушава и гръцкото въздушно пространство, а го правеше редовно преди сваления самолет.
71
1
 
22
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
Руският пилот е свален над Сирия на 4 км. от границата с турция. Какво прави тялото му в турция?
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турската армия няма и да излезе от казармите си, ще бъде изпепелена там. Всичките турски самолети са само три презарядки на една С 400. Кюпеци, ще ви пална една свещичка, свършени сте!
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите са съюзник и на САЩ, и на Русия... Турция ще го ду*а!!
68
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, тествахте за пореден път Путин. Как са резултатите? Регистрирахте ли колебание, слабост, нещо да го уплашихте? А мечката още разтърква очите си, дори не се е събудила! А ако се ядоса...?!
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин - " Моята задача е да пратя терористите по-бързо да се срещнат с Господ." Това ви чака всички ислямски терорист, вкл. турция и ИДИЛ.
66
7
 
17
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Разпутине, в Донбас терористи няма, въоръжените групировки там могат да бъдат наречени най-много отцепници! Терористите са в Сирия, ако тези в Донбас бяха терористи- в Киев и другите украински големи градове щеше всекидневно да има атентати, а както виждаме- такива няма!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий РаспутинПо глупав коментар не бях чела. Тук става въпрос за борба с ислямския терор който засегна не само Америка, Русия но и Европа. Какво значение има дали исляма се намира в северна Сирия, южна Турция, Австралия или на остров Тамбукту...? Бомбардират там където са ислямските терористи. Като не им харесва на турците да им бомбардират земята, да преместят ислямистите от Турция на северния полюс.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ясно турците,казват на терористие стреляйте, асега върнете тялото
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До знайко, До нова година едва ли, ама ако продължават да се правят много на ербаб турчилята, близките години и това може да стане! Преди години джангалите оплакваха 15хил.д., близките години да не се наложи да оплакват 15млн.!
62
1
 
6
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯТА преди 8 години
"ТОВА ,ЧЕ ТИ ИМАШ ЗАКОННО РЕГИСТРИРАН ПИСТОЛЕТ НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ АЗ НЯМАМ НЕЗАКОНЕН ПИСТОЛЕТ !"Абе момче, стига си ме разсмивал с вицовете си, в момента в който включиш ядрените центрофуги и вече ти загряват врата от шамари. В момента, в който ти видят шахтите и вече ти загряват ***. Това да не ти е тръбата с фунийки, че никой да не забелижи, че я имаш?
61
3
 
15
 
! Отговори
до Распутин преди 8 години
"Представете си, че ЛЕГИТИМНОТО РЪКОВОДСТВО на Украйна в лицето на Порошенко покани Турция на помощ срещу терористите в Донецката и Луганската републики."А ти сега си представи как Мустака няма да прати нито един турски войник в Украйна, защото в момента му сменят пелените в НАТО и му пудрят ***. Турчляка толкова се е наакал, че е прекратил всякакви полети в близост до Сирия и спря да нарушава дори гръцкото въздушно пространство.
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте го дъвкали този случай ! Днес и на децата е ясно, че Турция е ислямска държава помага на исляма и ислямския терор срещу друговерците. Това е от ясно по ясно, но не е ли време да си зададем въпроса, защо християнска Америка другарува с исляма ? Това си е предателство !