Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия

Давутоглу обаче предупреди, че повторни инциденти не са изключени
Обновена: 29 ное 2015 11:46 | 29 ное 2015 11:42,
391
Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия
Снимка: архив Reuters

Тялото на пилота на руския Су-24 е доставено в Турция и ще бъде предадено на Русия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Още по темата

Православни свещеници са извършили необходимите религиозни обреди над тялото, каза Давутоглу на пресконференция в Анкара, преди да замине за Брюксел за среща с лидерите на ЕС по въпросите на миграцията.

Давутоглу заяви, че докато в Сирия действат различни коалиции с различни цели, подобни инциденти като свалянето на руския самолет могат да се случват, независимо от размяната на информация и координацията.

Говорителят на руското посолство в Анкара Игор Митяков потвърди за ТАСС, че тялото на пилота Олег Пешков ще бъде предадено днес на руските дипломати. Той каза, че тялото ще бъде превозено със самолет от окръг Хатай в Анкара и ще бъде съпроводено от военния атаеше на посолството. На летището в Анкара тялото ще бъде посрещнато от посланика, съобщи БТА.

Във вторник руски самолет Су-24 се разби в Сирия. Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че самолетът е свален с ракета "въздух-въздух" от турски Ф-16 над сирийска теритирия и е паднал в Сирия на 4 километра от границата с Турция.

Инцидентът разпали напрежение между Русия и Турция и предизвика остри реакции и от двете страни.

Русия предприе икономически мерки срещу Турция, а президентът Владимир Путин забрани чартърните полети до Турция. Той нарече свалянето на самолета "удар и гърба". Също така Русия разположи още повече въоръжение в Северна Сирия, близо до границата с Турция.

Турция от своя страна пък заяви, че има право да защитава въздушното си пространство и е предупредила самолета нееднократно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
3
 
! Отговори
do 197 преди 8 години
До Анонименv momenta na granicata letqt rekordno broy f-16 predi malko go kazaha po turskite ***
98
1
 
3
 
! Отговори
dsa преди 8 години
turciq prashta tankove na siriyskata granica i f-16 skoro se zapochva may
97
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го съжалиш Ердоган, ако не бяха убитите и ранени при инцидента! Явно планът е бил да се удари самолетът така, че пилотите да бъдат пленени на турска територия. И ся кво? Отидоха им печалбите от сирийския нефт, изобличени са за подкрепата на ИД, изсилиха се и с убийството на кюрдския адвокат, изгубиха руските, пък и др.туристи,извиниха се едва когато им наредиха отгоре и т.н. Да, ама Путин не прощава, аркадашлъ!
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византия е наложила християнството по Българските земи а по време на Борис първи вече славянския език , това означава че преди това е нямало християни и славянски език по Българските земи
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИди живей тогава при османските турци-европейци. Ние не ги искаме в Европа, защото не принадлежат към нея. Магарето ако ще в царски палати 2000 години да живее, пак си остава магаре.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антите днес може да се окаже зе това са така наречените Дасикане Рома-българизирани роми християни , така или иначе все нещо ново се доказва
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Р.Т.Да бе наистина : В очите на слепите потурнашки съседи турция си навири о.с.рания ***. На всички останали просто си го предложи ( ***)..То и окраинските *** много рахатясаха като си навириха бандеровския г.ъз.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм нито русофил нито туркофил а тука е пълно с български продажни душици но когато хитлер напафа руснаците има най силната и добре въоръжена армия а накрая бива наврян в *** ***.та тъка някой казва че руската армия била такава унакава ;) оф мноо сте прости
91
0
 
11
 
! Отговори
Ха сега де! преди 8 години
И как така ТУРЦИТЕ ще предават на Русия тялото на руския пилот, убит подло, против всички международни спогодби на СИРИЙСКА територия, след като е катапултирал? Значи са имали топла връзка с "братята", както ги нарече Ердоган, от терористичната групировка / забранена уж в Турция/ "Сивите вълци"?Те са убийците, доказано от кадрите, на които дори не си крият лицата! Абе голяма тъпотия!
90
4
 
3
 
! Отговори
до: 177 преди 8 години
Кой ти каза че имаш нещо общо с траките , християнството е наложено насила от Византия по тези земи тоест сегашна България. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да отговоря на всички , които по-долу размишляват над въпроса :Защо турция връща тялото , след като било в Сирия ? Отговорът е : Понеже го убиха потурнаци и турци и същите тези брадати демократи ИМАХА УЛТИМАТУМ да върнат тялото и да не се гаврят с него , понеже ще бъде заличено и семето им даже.Дали не за се п.*** брадатите герои ? Много бързо намериха начин чрез поддръжника си в лицето на турция.Много добре знаят брадатите от района ,че от няколко дена нама свободни девици горе.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе я кажете кой Побългари Ромите в България , по кое време точно се е случило
87
0
 
7
 
! Отговори
бобо преди 8 години
А как се е озовало тялото в Турция.
86
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османските турци са Европейци защото са живяли цели 485 години в Европа а Руснаци са си Азиатци и нямат нищо общо с Европа
85
2
 
13
 
! Отговори
До Истината преди 8 години
Да така ,ние сме древен и Велик народ.Да у нас има навярно достс по-малко Славянска кръв.Да погледнем историята:поради стечения на обстоятелствата:разпокъсано феодално общество,чумата избила 1/3 от населението,големи земетресения разрушили много крепости,сме паднали под Турско робство.До този момент сме били доста напред в развитието си пред Западна Европа.За тези почти 500г сме изостанали много.Освобождава ни Русия.И сега тя избива терористи.Защо да не сме с нея?
84
0
 
2
 
! Отговори
до: 166 преди 8 години
Стига си играл ролята на православен българин при положение че си Дасикане Рома-българизиран ром , ходи най-добре си празнуваш Банго Василий не заномавай хората с ромски работи
83
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки. Всичко останало са някакви хипотези. Няма факти в подкрепа на другите теории. Защо толкова малко се говори за съкровището от Наги Сент-Миклош? То е българско и категорично има тюркски черти. Върху него има тюркски образи, номадски конници. Има една спекула че символиката на слънцето и луната в съкровището е персийска. Там обаче няма слънце и луна, а звезда и полумесец. Те представляват доислямска тюркска символика. Има по времето на хан Омуртаг.
82
3
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Братушки, атом трябва. Атомът ще излекува турските болести. Не се бавете, аргасвайте !
81
8
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще сваляте самолети, ама когато падне таванът на лятното кино. Вас ви няма изобщо в небето и повече няма да ви има. Ще си стоите затворени в анадола и ще квичите колко лошо ви бият руснаците. Руснаците идват, носете си вазелин, че ще ви свирят д.у.п.етата като жътварски стомни.