Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи

"При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?"
1 дек 2015 07:00,
112
Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще подаде оставка, ако се потвърдят твърденията, че неговата страна е купувала петрол от "Ислямска държава", съобщи ТАСС.

"Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?", заяви Ердоган пред медиите в Париж.

Още по темата
Така президентът на Турция отвърна на обвиненията на руския държавен глава, че Турция е замесена в контрабанда на петрол от контролираните от "Ислямска държава" райони в Сирия, която осигурява финансиране на терористите. Путин хвърли ръкавицата на Ердоган снощи в Париж.

"Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това", заяви Ердоган и добави, че неговата страна се бори с контрабандата на петрол.

Той обясни, че Анкара не очаква прекъсване на отношенията с Москва. "Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. Ще видим какво ще предприемат те и тогава ще действаме и ние", добави турският президент.

Ердоган припомни, че тялото на загиналия руски пилот Олег Пешков е било доставено в Турция благодарение на усилията на турски власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.