Турция да затвори "дупките" по границата си със Сирия!

Обама смята, че Анкара може да направи повече в борбата срещу ИД
74
Турция да затвори "дупките" по границата си със Сирия!
Снимка: БТА

Турция трябва съществено да разшири усилията си в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава" и да въведе ред по границата си със Сирия, през която продължават да се прехвърлят чуждестранни бойци и стоки за терористите.

Още по темата
Това заяви президентът на САЩ Барак Обама на пресконференция днес в Париж след участието си в конференцията на ООН по въпросите на климата, предаде агенция ТАСС.

"На границата между Сирия и Турция, както и преди, съществуват участъци от няколко километра, които се използват за преминаване на чуждестранни бойци и за доставки на стоки", каза Обама, цитиран от ТАСС.

"Турската армия може да направи много повече от своята страна на границата", подчерта американският президент и допълни, че според него президентът Ердоган "също разбира това".

Обама каза, че е обсъдил тези въпроси с турския лидер на срещата им в Париж и се надява на промяна.

Президентът на САЩ отбеляза, че Турция се сблъсква с голям наплив на бежанци от Сирия и други държави, и поради тази причина "държи границите си отворени". Барак Обама смята, че тази позиция заслужава уважение и подкрепа, но въпреки това "на границата трябва да бъде въведен ред".

По-рано Обама призова за намаляване на напрежението между Турция и Русия след свалянето на руския военен самолет от Турция, предаде Асошиейтед прес.

Обама заяви, че Турция е съюзник в НАТО и има правото да се защити. Той посочи, че САЩ са заинтересовани от засилването на военните отношения с Турция.

Обама подчерта, че групировката "Ислямска държава" е общ враг и призова Турция и Русия да се съсредоточат върху този общ враг. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Крайни време е ЕС да се съюзи с Русия срещу ислямските наглеци, начело с Турция. САЩ се оказаха гадове, които не ги е еня нито за терористите (щом не ги касае пряко), нито за нашествието на мюсюлманите е Европа.
23
0
 
5
 
! Отговори
шивач преди 8 години
*** нЕма страшно дупките ще им ги затворят не ами ще им ги закърпят даже ,ама после що ще чинят не знам.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само приятелска препоръка
21
0
 
30
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Турция беше вече въвела по границата със Сирия реда който и трябва: от Ислямска държава - евтин нефт, а от Турция - хора и оръжие. Но намесата на Русия им обърка сметките. Ако зависеше от Обама, щяха да си продължават да имитират борба с тероризма и да си въртят далаверата колкото си искат.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - доброто решение за Турция е да направят границата си със дистанционно управление и да изпратят на Путин,Обама,ПКК и ЕС по едно дистанционно.Натискаш копчето и границите се отварят и затварят,иначе няма как да угоди на всички свои "приятели".
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста *** изявления от зоопарка. Безсмислени, просто така, ни в кли, ни в ръкав!
18
0
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тоя църния най-добре да си затвори дупката, която му служи за уста, че мирише много лошо!
17
0
 
14
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
Всъщност новия енергиен министър на Турция Берат Албайрак е зет на президента Ердоган, а не негов тъст. Объркал съм роднинските връзки на турските управляващи.
16
0
 
5
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Западноевропеец"WTF???"И от какво си толкова озадачен??Не можеш да четеш или не знаеш какво е чекист!!Ама не е каквото си знаеш бе:)))))))ЧК- от руски извънредна комисия!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обамата прави мъдра политика де.Има иновация.
14
0
 
5
 
! Отговори
облъчен преди 8 години
Абе ,толкова ли не можа да се вкара един агент сред тези мюсюлмански психопати,да им изтипосва координатите на военните.Да не цитирам дебелите книги защото има много помия в тях...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега си трая като котенце в кошничка, а сега така предпенсионно реши да размахваш пръст на Турция само 1-2 месеца преди изборите, след което нищо няма да зависи от теб. Голям смях.
12
0
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Избери си сам нямате голяма разлика от един инкубатор сте.
11
0
 
2
 
! Отговори
до някакъв европеец преди 8 години
Нали знаеш с кой си лика прилика ръсите едни и същи тъпни.
10
0
 
7
 
! Отговори
da преди 8 години
Може, ама не искат, защото Обама така е казал. И Европа и Турция се командват от САЩ. До кога бе Европа. Какво печелите като ги слушате??? Крайно време е да се формулират облагите, заради които се решава да се съсипе Европа.
9
1
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 8 преди 8 години
Много правилно си разбрал. При това, Обама се изказва крайно предпазливо и дипломатично, по системата - бий самара, да се сеща магарето. ИД няма как да съществува, ако не е "турския плацдарм", през който преминават крадения нефт, антики, роби и каквато се не сетите контрабанда от окупираните от ИД територии. Ердоган, чрез сина си взима съответните тлъсти проценти, а неговия тъст е министър на енергетиката. Познайте как се отразява контрабандния нефт на символични цени на икономиката на Турция?
8
0
 
6
 
! Отговори
456 преди 8 години
До ЗападноевропеецЧекистите бяха в Русия,тука е България! Ама ти май си или на изток или на запад ,но никога тук в България!
7
10
 
5
 
! Отговори
Тончик Харитончик преди 8 години
Турция да затвори дупките на Русия.Оопс, май вече ги затвори :)
6
0
 
9
 
! Отговори
До западналоевропеец преди 8 години
Какво обичаш "западно" бе ? НИЩО ВЕЧЕ НЯМА ЗАПАДНО! Горкият Леонардо да Винчи сигурно се обръща в гроба, като гледа тая триполова маса, дето употребява само китайски стоки и слуша и гледа прогнила холивудска боза и лежи на лаврите на великите възрожденски умове. А твоя "запад" след няколко години ще е "изток"!!!! Ще те видим какво ще "величаеш" тогава???
5
0
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До ЗападноевропеецПродължаваш упорито да доказваш колко си "умен".