Разширяването на НАТО ще доведе до ответни действия на Русия

Рано е да се говори за конкретни ответни мерки на Москва
2 дек 2015 15:52, Елка Василева
67
Разширяването на НАТО ще доведе до ответни действия на Русия
Снимка: архив, Reuters

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че продължаващото разширяване на военния съюз НАТО, който покани днес Черна гора да стане негова членка, ще доведе до ответни действия на Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Москва винаги е отбелязвала, че продължаващата експанзия на военната инфраструктура на НАТО на изток, разбира се, не може да не доведе до ответни действия от руска страна за гарантиране на сигурността и поддържане на паритета на интереси", заяви Песков пред журналисти в Москва.

Той обаче добави, че е рано да се говори за конкретни ответни мерки на Москва.

Външните министри на страните членки на НАТО днес официално поканиха Черна гора да започне преговори за членство, които вероятно ще продължат 1,5-2 години. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че членството на Черна гора в НАТО не е насочено против Русия и няма връзка с нея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До **** всяка европейска държава може ако реши да не спазва договорите да си направи ядрено уръжие и съответно да направи Москва на прах ако реши Стига са плашели с тополи върби борчета и букови пейки ((((
38
6
 
1
 
! Отговори
Гаргарин преди 8 години
Oтветни мерки? Ясно. Пак ще молят някой да им се извини и след като пак им се изсмеят ,ще спрат вноса на кламери.Страшилище!
37
2
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Смешен плач на едни провинциалисти от периферията на европейския континент които от 300 години се стремят да се цивилизоват и все не успяват . Уви нещо им пречи и винаги някой външен им пречи, според тях ,а само през последния век са унищожили 52 млн свои граждани.
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скапани руски национал-фашистки империалискическо-милитаристически гадове. Само разпалват надпревара във въоръжаването. Да кажем твърдо нйе, на ракетите Путин-две! Работническата класа не спи! Няма да забравим, няма да простим!?$$$
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Песков бърка Черна гора с Япония, но може един ден и тя да влезе в НАТО !
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия със сигурност ще предприеме ответни действия. Няма да оставят така нещата.Може, например, Думата да приеме декларация! Може Външно министерство да направи пресконференция! Може да се стимулира блог-общността да направи креативни коментари по въпроса.Не се съмнявайте, че Русия ще има ответни действия!
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, това НАТО отрови живота Путинов, ден инощ го преследват кошмари !
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И най-накрая, разбира се, *** последната ракета ще си я завре отзад и ще излети в космоса на път кум Русский мир на Марс. Гледайте старото филмче "Обикновен фашизъм" та да ви светне. От Първи канал, нищо ново няма да има.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Людомирский му треснаха 9 г. по бързата процедура. Ще бачка от панделата. Нищо не пречи Пу да сътвори някой нов Гулаг, за по-висока производителност на труда. Какво ще се получи де, това е друг въпрос. А Армата, някъде коментирах, че ще го ползват за тежки бронетранспортьори и самоходки.
30
1
 
9
 
! Отговори
Карлинов преди 8 години
Здравейте Натовци! КОга ще се разпдане НАТО и ЕС , чакам вече две години откакто орешарски се смени.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано е да се каже, защото няма нов танк. След провала с Армата, тия дни арестуваха главния дизайнер Максим Людомирски с обвинение в национално предателство. Останалите евреи, които бяха главните конструктори във военната и космическа сфера на СССР, отдавна вазираха в Израел. Затова Израел си фърка в Сирия и никакво С300 не го лови.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30 "Руснаци- все някой им пречи"....Същото и на българите- все някой им пречи и ги "притеснява": руснаци, роми, турци, британци, комунисти, евреи, туристи, ЕС, САЩ, марсияни...
27
2
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 8 години
Ко нато ве брат турция ше ни удари спокойно без да пита нато и ко праим
26
0
 
8
 
! Отговори
h2o преди 8 години
До Анонимен 30Има сериозна причина за това. Всеки който се интересува поне от история и знае за какво става въпрос. Русия е водила доста сериозни войни и много добре знаят че при световен конфликт, не се знае как ще се наредят картите. Ако Турция влезне в ЕС, на нейна територия може да се разположат ракети с ядрен заряд, а това е под носа на Русия. До преди няколко години Американците използваха Турция за ракетна площадка. Нашите управници нямат никакъв глас в ЕС.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългария, както и всичкки държави на Балкани, само ТЕРИТОРИЯ за НАТО срещу Русия, и нищо друго! Само зона за консумация и буферна зона. Кротките овци... Съжалявам!
24
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руснаците все някой им пречи и ги "притеснява" и не си задават въпросът ЗАЩО ! Защо почти всички държави от соца им бягат, защо НАТО се разширява, а те не ?!?Има си причина.....не го можете,некадърни сте и нямате идеи за бъдещето ..това е, ама как да си признаят и затова ревът.
23
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
двама се карат третия печели
22
3
 
14
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
В 2015г. НАТО е зловреден пакт на САЩ ,Турция и Ислямска държава на Хюсен Обама и Давуроглу!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да вдигате ракети,самолети вдигнете нещо друго защото проблема със застаряващото население е както в Европа така и в Русия.
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия да си прави съюз с Ким ама нещо и дебелото прасе не ще да чува за нея Факт