Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!

Владимир Путин: Няма да им се размине само с доматите
Обновена: 3 дек 2015 13:05 | 3 дек 2015 12:30, Елка Василева
428
Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Турция ще съжалява "многократно" за това, че е свалила руския бомбардировач близо до сирийско-турската граница, заяви руският президент Владимир Путин, като добави, че Москва няма да игнорира "подпомагането на терористи" от Анкара, предаде Ройтерс.

Вероятно само Аллах знае защо направиха това, може би Аллах е решил да накаже властите в Турция, лишавайки ги от разсъдък, каза руският президент в годишното си послание към двете камари на руския парламент .

Путин обвини Анкара, че подкрепя терористите, но смята турския народ за приятелски.

"Знаем кой в Турция си пълни джобовете и позволява на терористите да извличат печалба", каза руският президент. „Турският народ обаче е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция имаме много отдавнашни и надеждни приятели. Подчертавам, че ние не слагаме знак за равенство между тях и частта от днешната управляваща върхушка, която нови пряка отговорност за смъртта на нашите военнослужещи в Сирия", каза руският лидер.

Още по темата

Путин подчерта, че Русия не се готви и няма да дрънка с оръжие. Той заяви, че Русия няма да използва сила в отговор на атаката на турските ВВС срещу руския Су-24, но и няма да се спре само с икономическите ограничителни мерки.

"Не се готвим и няма да дрънкаме с оръжие. Но ако някой си мисли, че, извършвайки подло военно престъпление, убийство на наши хора, ще им се размине само с доматите или някакви ограничения в строителния и други отрасли, то те дълбоко се заблуждават", допълни Путин.

Ние още веднъж ще напомним за това, което те направиха и те още много пъти ще съжаляват за направеното. Ние знаем какво трябва да направим, каза руският лидер.

В забележка, ясно насочена към Запада, Путин изтъкна, че страните "не трябва да прилагат двойни стандарти за тероризма" или да използват терористични групи за собствените си нужди.

Путин изрази увереност, че е невъзможно силите на една единствена страна да победят. Той посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

Заплахата от тероризма нараства. Все още не е решен проблемът в Афганистан. Ситуацията в тази страна е тревожна и не вдъхва оптимизъм. А неотдавна устойчиви и между другото доста благополучни страни от Близкия изток и Северна Африка - Ирак, Либия и Сирия - се превърнаха в зона на хаос и на анархия, от които идва заплахата за целия свят, каза руският президент.

Путин подчерта, че борбата с тероризма е борба за свобода, правда и справедливост, за живота на хората и за бъдещето на цялата цивилизация. Русия знае какво е агресията на международния тероризъм, отбеляза нейният президент и посочи, че в средата на 90-те години на миналия век страната му и гражданите й са преживели тежки терористични атаки. Необходими бяха близо почти 10 години, за да се пречупи гръбнакът на престъпниците, обърна внимание Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че е необходим единен международен фронт в борбата с тероризма.

Трябва да забравим за всички спорове и разногласия и да създадем един мощен юмрук, един общ антитерористичен фронт, който да действа на основата на международното право и под егидата на ООН, призова той.

Путин каза, че онези, които са забъркали кашата в Близкия изток, са открили пътя за терористите.

Както е известно, "някои искаха да сменят неугодни за тях режими и грубо да наложат своите правила", отбеляза руският президент. В резултат на това какво стана? Забъркаха каша, разрушиха държавността, насъскаха хората едни срещу други, а после просто, както се казва у нас в Русия, си измиха ръцете и проправиха пътя за радикалите, екстремистите и терористите, констатира Путин.

Путин започна тазгодишното си послание към руския парламент с едноминутно мълчание в памет на руските военни, загинали в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега ердоган ако си държи на думата трява да си подаде оставката
16
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО МЪЖКИ!!! И РАЗГРАНИЧИ НАРОДА НА ТУРЦИЯ ОТ ДАЛАВЕРИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО ТАМ...А ЕРДОГАН ПОНЕ ДА БЕШЕ ИЗКАЗАЛ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДНИНИТЕ НА ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ -ПРОСТО ОТ ЧОВЕШКА ГЛЕДНА ТОЧКА...ТЕ МАЙ И НЕ ГО ОБИЧАТ ТАМ МНОГО- ТО СИ ПРОЛИЧА И ЗА КВО...
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИванАми заставай. Всеки е свободен да застава на страната на която сам си избере. А това на коя страна ще стои България се решава от "началниците" посолството!
14
2
 
16
 
! Отговори
до номер 11 преди 8 години
я кажи кои са другите велики лидери ?
13
42
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
Браво другарю Путин -сега един союз с др.Ким(нали сте си самодостатъчни) и лозунги!!!Той световният империализъм си го премести от това изказване в другия крачол.м-дааа!
12
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори в тези трудни моменти, не забравя за турския народ, който ще понесе цената на санкциите, заради диктатора си.
11
7
 
45
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ахахахаааааааа "Няма да им се размине само с доматите" ахахаа СЛАВА НА ПУТИН СЛАВА НА РУСИЯ СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ !
10
9
 
70
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Сега е момента да застанем на страната на Русия.
9
82
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какви топки има Путин, но упорито продължава да копае гроба на Русия. Въпрос на време, Запада за никъде не бърза, а часовника тик-така.
8
53
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великите лидери, каквото това фроидистко джудже не е, знаят "двете страни на медала" когато се вкарват в "големите филми".
7
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция започна да замита следите от нефтената далавера с ИД. Но не знаят какво още знае Путин и той утре ще ги изненада неприятно.
6
4
 
31
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 3Бухухухух, маааа ква смешка, мааааа коклко си остроумен... Сигурно си най-умният в семейството...
5
7
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа го обича а не като нашите "управляващи"-обичани само от социологическите агенции.
4
9
 
106
 
! Отговори
.... преди 8 години
Путин има топки, за разлика от останалите !
3
94
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лили путин
2
12
 
115
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъжавник, който милее за народа си! Дълбок поклон!
1
15
 
119
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Велик МЪЖ !!!