Модулът на паметта на черната кутия на Су-24 е повреден

Засега не е ясно обаче кои от записаните данни са изгубени
18 дек 2015 16:30, Елка Василева
46
Модулът на паметта на черната кутия на Су-24 е повреден
Снимка: БТА

Модулът на паметта на черната кутия на сваления от турски изтребител над Сирия руски военен самолет Су-24 е повреден. Това показа предварителният оглед.

Черната кутия бе отворена днес в Москва в присъствието на представители на медиите, на чужди дипломати и експерти, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Засега обаче не е ясно обаче кои от записаните данни са изгубени, отбелязва АП.

Още по темата

Отварянето бе показано в едночасово пряко излъчване по тв канала "Русия 24".

Специалистите използваха отвертки, чук, бормашина и обикновена прахосмукачка.

Заместник-шефът по безопасността на полетите на руската военна авиация Сергей Байнетов каза, че журналистите са станали свидетели на "свeтая светих" при разследването на самолетна катастрофа.

С цел максимална откритост и прозрачност при разследването руските власти поканиха британски, китайски и индийски дипломати да присъстват на отварянето на черната кутия.

Заместник-командващият руските военновъздушни сили генерал-лейтенант Сергей Дронов каза пред журналистите, че Москва е поканила 14 страни да изпратят свои експерти, за да изследват черната кутия на самолета, но само британски и китайски експерти са се съгласили да изследват данните от записващото устройство.

Кутията бе показана на журналистите, при което Дронов обърна внимание, че боята върху винтовете й е непокътната, което показва, че устройството не е било отваряно и се изключва всякаква манипулация. Кутията е в състоянието, в което е била намерена на мястото на падането на самолета, посочи той.

Русия настоява, че информацията от черната кутия ще докаже твърдението на Москва, че бомбардировачът не е нарушавал турското въздушно пространство при трагичния инцидент на 24 ноември. Турция пък твърди, че е свалила руския бомбардировач, след като той за 17 секунди е навлязъл в турското въздушно пространство.

Инцидентът, при който бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителен екип, обтегна традиционно топлите руско-турски отношения, а Москва веднага наложи икономически санкции на Анкара, отбелязва Асошиейтед прес.

Дронов каза, че данните от записващото устройство ще бъдат огласени в понеделник, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: черна кутияРусияСу-24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 21Относно северните варвари и създаването на руската нация.Моите съчувствия към учителката ти по история, ако изобщо си имал такава, де... Явно не й е било лесно на жената :)По-големи глупости е трудно дори и нарочно да се съчинят. Чети, душко... В историята ще откриеш толкоз изненади :)
24
0
 
1
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
Ало , що ми триете коментарите ?Немога ли да питам девиците в рая тях брадатковците как ги консумират , има ли насилие там ? И се опитваш ми се струва да сравняваш изнасилване с арменски геноцид. За арменците нещо няма ли да коментираш? И пиши на кирилица , аман от неграмотници.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DO MUSLIMoje carq da e bil Samuil,tochno ne sum siguren koy beshe
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МюслиMay neznaesh za iznasilvaneto na balgarki ot okupacionnata chervena armiya prez 1944 god,ili i tova ne si chul,porovi se v arhivite tam vsichko pishe
21
7
 
6
 
! Отговори
Ненормалник преди 8 години
Путин стана за смях на целият свят,а може би е изпратил самолета за курбан за да увеличи военната си агресия по този начин, и какво се прави на ударен със лопата ,той много добре знае какво има във кутията още със самолета който е избягал и не е бил свален защото самолетите са два а е свален само единият . Всички трябва да последват примера на Турция , за нарушител бой по тиквата за да му стане ясно ,че така не става. До преди да се свали самолета Ердоган за него беше мъж от висока класа а сега.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснака май взе да увърта, и накрая ще кажат не можем да разберем нищо
19
3
 
3
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
До 21 Еми треперете тогава , руснаците идат . По рано ти писах , каквото търсило такова се обадило. Търсихте проблем , намерихте си го. Но ние няма да ви пазим от северните варвари . Оправяйте се.
18
9
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Нека аз ти обясня за "северните варвари". :)Много е просто - монголците са изнасилвали скандинавки в продължение на около 200 год., в резултат на което възниква нацията, която всички днес знаем като "руска" - респ. държавата Русия. Това са северните варвари.Погледни само Путин - той олицетворява всичко в тази азиатско-скандинавска смесица. Нисък, с монголоидни черти, но синеок. А иначе си е азиатец отвсякъде (както всички руснаци!) - човешкият живот за него нищо не значи... :)
17
4
 
4
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
Най- големите варвари дойдоха от юг по българските земи , *** на Осман , кви византийци кви пет лева те тресат. Ти си точното доказателство , че отричате историята . А геноцида над арменците бил ли е , или това е холивудска продукция ? Я си дай мнението. А девици в рая има ли ? Колко са на брой ?
16
3
 
5
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
До 19Я да обясниш сега на широката публика кои за тия Византийци от които ни пазихте 500 години и кои са тия северни варвари. И пиши на кирилица , на латиница пиши в шекер хабер.
15
9
 
6
 
! Отговори
1997 преди 8 години
Тия пияндурници и това ли немогат да произведат като хората?Няма и нужда колегите да ги свалят,те сами си падат
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МюслиSled kato sa vi klali i zn.vali kak si se pruknal tuk da pishesh gluposti,ako 10 procenta ot tova deto kazvash beshe vqrno prosto nqmashe da te ima,daje sa vi pazili ot evropeyskite varvari inache,vizantiyci i severnite varvari shteli davi vidqt smetkata
13
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 13Покажи ми ПОЛИТИК и СТРАНА които не са лъгали? Аз вярвам само на експертите и на Физиката.
12
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 60р 15Смешен си. ПРАВИЛАТА в АВИАЦИЯТА ПРИ РАЗСЛЕДВАНЕ СА ЕДНАКВИ ПО СВЕТА И СА "ТИТАНОВИ" защото са платени с ХИЛЯДИ НЕВИННИ ЖИВОТИ. Освен това събраха частите от боята с прахосмукачка за какво? За да бъдат изследвани при необходимост.Моля ако ще спорите правете го ИНТЕЛИГЕНТНО МОЛЯ.
11
10
 
13
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
До 1 Да , квото търсиш намираш ))))))Турците търсиха проблем , намериха си го. Независимо от загубите , хора или пари ,Русия винаги побеждава. А в понеделник бъди сигурен , че на 99% ще лъсне истината, както и за петрола на Ам - Гъл ще лъсне. Турция е известен лъжец, отрича даже Арменския геноцид. Как може да си толкова нагъл ! В Бг имало само присъствие,лъжи до небето. А кръвният данък според ООН е престъпление срещу човечеството. Турция е оплетена с лъжи,опръскана с кръвта на народите от ОИ
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Admi.,na zashto triesh da ne jiveenm v severna koreya,nie sme evropeyci i ako iskate da cenzuzirate neudobnite za vas komentari prosto si zakriyte sayta,drugi saytove za *** gospod e dal,zatova stiga s trieneto,ili shte ostanat samo rusofili
9
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 11Съжалявам Анонимни но ВИНОВНИ СА ТУРЦИТЕФАКТИЕкипажа е тази година носител на приза Аеродартс(руското Топ Гън) за Су-24Ф-16 излитат 1 час и 45 мин преди инцидента и 1 час и 30 мин са в зона за изчакване ПОД РАДАРИТЕ на Руснаците(после инфото дойде от флота къде са били)Су-24 излитат един час преди инцидента и на 30 км от границата чакат цел 30-40 минПървия атакува и чак втория Су-24 е догонен и свален на 4 км в Сирийска територия като са ползвали ракета с ПАСИВНО насочване!
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смях и излагацияефтина руска пропаганда, бог да прости пилота. виновни са неговите шефове
7
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 71. Наистина етническия състав на Сирия е много пъстър и всички особено по крайбрежието всички са премешани защото там е търговията и печалбите. Су-24 е свален на 10км от брега.2. В началото на Руската намеса Лавров ДЕФИНИРА много точно как рашките ще действат -превод от английски - АКО НЯКОЙ КВАКА/КРЕЩИ/ВИКА КАТО ТЕРОРИСТ, ИЗГЛЕЖДА КАТО ТЕРОРИСТ И СЕ БИЕ КАТО ТЕРОРИСТ ТО НИЕ ГО СЧИТАМЕ ЗА ТЕРОРИСТ И ЩЕ МУ СТРОШИМ ГЛАВАТА.Е събитията охарактеризираха Тюрките като терористи.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Специалистите използваха отвертки, чук, бормашина и обикновена прахосмукачка."---лазарен меч ли да използват :)