Отвориха "черната кутия" на сваления Су-24

Присъстваха британски и китайски експерти
18 дек 2015 13:52, Елка Василева
68
Отвориха "черната кутия" на сваления Су-24
Снимка: архив, Reuters

В Москва в присъствието на журналисти беше отворена „черната кутия“ на сваления бомбардировач Су-24. Анализът и обработката на данните ще започнат утре, а резултатите ще бъдат представени на 21 декември, предаде ТАСС, като цитира представител на руските ВВС.

Руските власти поканиха британски, китайски и индийски дипломати да присъстват на отварянето на черната кутия на сваления миналия месец в Турция руски военен самолет, предаде Асошиейтед прес.

На 24 ноември Турция свали руския бомбардировач Су-24, изпълняващ мисия в Сирия, след като той за 17 секунди наруши турското въздушно пространство. Русия настоява, че самолетът не е навлизал в турското небе.

Още по темата

Инцидентът, при който бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителния екип, обтегна традиционно топлите руско-турски отношения, а Москва веднага наложи икономически санкции на Анкара, отбелязва Асошиейтед прес.

Заместник-командващият руските военновъздушни сили генерал-лейтенант Сергей Дронов каза днес пред журналисти, че Москва е поканила 14 страни да изпратят свои експерти, за да изследват черната кутия на самолета, но само британски и китайски експерти са се съгласили да изследват данните от записващото устройство.

Русия настоява, че информацията от черната кутия ще докаже твърдението на Москва, че бомбардировачът не е нарушавал турското въздушно пространство, пише БТА.

Руска телевизия излъчи днес едночасово предаване на живо от лаборатория, показващо как руски експерти разпечатват, а после отварят част от черната кутия под погледите на британски и китайски експерти.

Президентът Владимир Путин вчера остро разкритикува Турция за свалянето на самолета и заяви, че в момента на практика е невъзможно да бъде преодоляно напрежението с Анкара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: черна кутияРусияСу-24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
17
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Всички коментари в началото на публикуване на заглавията са реалистични но по заповед на някакъв център от КОЗЯК соросополите се включват и тъпогенератора включва на турбо режим Очаквайте потвърждението!!!!!!!!!!!!!!!!
15
34
 
2
 
! Отговори
матрьошка преди 8 години
Разбира се, че резултата ще е неверен от анализа на кутията. Вие е вярвате ли, че това джудже Путин има смелостта да извади истината на открито?! 100 % кутията не е на сваления СУ 24, а на друг прелетял над Сирия без да нарушава границите на Турция! Резултата е ясен от сега според матрьошките няма нарушение, Путин няма смелостта да си признае за нарушението, защото този който плаче за извинение трябва сам да се извини! Имало е покана за експерти от 14 страни, а идват само двама, дали им вярват?
14
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво, отвориха я! И? Какъв е резултатът? Кой е лъгал?
13
15
 
2
 
! Отговори
пишо писпишев преди 8 години
има дипломати от Джибути и Нова Каледония, но не ги обявиха понеже са най-гоуемите експелти!
12
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gledam i vijdam omekvaneto na rusiq a odalechavabeto na turciq te zapochnaha alternativi sas drugi pazari usetiha che koyto te predava kogato si mu priqtel shtete prodadade kogato si mu ne lriqtel ( dokato celiq zapad go sankcionira toy pomogna v opetnqvaneto na turciq sas genocid)
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14, айд сега върви да изкомандваш всички дипломати и експерти да не ходят при "***" с мотива, че нне ти харесват фактите.
10
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Експерти или дипломати са присъствали? Ако са експерти от коя агенция са, ако са дипломати, какво въобще правят там?
9
35
 
8
 
! Отговори
Мен преди 8 години
А къде беше тая кутия 1 месец ? Защото я намериха преди месец още ! 100% вътре вече има данни, каквито искат руснаците да има. КГБ-ейска история.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За хора работещи в КП на ВВС или работили беше ясно от самото начало че има разминаване между координатните системи на РЛС на Русия и Турция.От калките с кото започнаха препирните грешката за професионалисти беше видима.Като работил на РЛС и носил дежурства в КП от показните калки приблизително установих разлика от 5 ,3 градуса на двете координатни системи.Затова руснаците са били уверени че летят Сирия и не са реагирали на нотите на Турция.
7
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се окаже че турците са лъгали през цялото време, ще ми е интересно как ще реагират НАТО и САЩ. Дали отново ще подкрепят по безочлив начин турците.
6
21
 
5
 
! Отговори
зяпнал преди 8 години
A защо индийски дипломати? Индийци ли са писали софтуера? А китайци са я сглобявали?
5
3
 
36
 
! Отговори
позитано 20 преди 8 години
А къде е турския представител в случая? Той е най важен.
4
26
 
6
 
! Отговори
ushanska mu rabota преди 8 години
i sega ushankite shte izmislqt nai lajliviq scenarii OTVORILI PARVO I SLED TOVA IZVIKALI SPECIALISTI OT CQL SVQT za analiz no nikoy ne se navi
3
6
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От самото начало бе ясно че не е нарушил турското пространство ,или че турския изтребител реално е трябвало да прехване и порази целта само за 7 секунди -толкова се предполага че самолета е бил на турска територия..само ми е интересно разни родни *** -дали ще си посипят главите с пепел ,след като побързаха да се радват и да адмирират Турция за сваления самолет!?
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Око за две, зъб чейне. Само тоз език разбират поганците.
1
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще лъсне цялата истина и тур.чолягите ще трябва да се навират в миши дупки извън територията си.