Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
36
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС трябва незабавно да се разпадне и всяка държава сама да си решава с кого да дружи. За България най-добре е търговия с Русия и други членки на БРИКС. Ако на власт са хората от АТАКА Южен поток ще пълни държавната касичка с милиони едро всяка година, хората ще имат реален интерес и икономическа полза да произвеждат и изнасят селско стопанска продукция за Русия. За доброто на хората ще се грижат истински политици от АТАКА , а не НАЦИОНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОРИСОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ, СТАНИШЕВ И ДОГАН
133
2
 
66
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
Това е "първа проба". Така се прави - побутваш и следиш за реакция. Ако няма или не е адекватна - натискаш още. Докато си създадеш комфорт на живот по твой "табиет".
132
2
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете поведението на глутница бездомни улични кучета.Лаят и хапят без причинно преминаващи хора.Движат се винаги на големи групи,някой тичат и лаят срещи автомобилите.Това е природата на породата.Как да дресираш такива кучета?Всеки,който има домашен любимец знае колко труд трябва.Как да обясниш на хора дошли от дебрите на Африка и Афганистан хора с примитивно мислене и култура как да се държат в цивилизовано общество?Много са и са освирепели.Само с радикални мерки може да стане.
131
2
 
40
 
! Отговори
дд преди 8 години
Плана за Европа върви с пълна сила късно
130
2
 
68
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
Аз мразя Меркел за това , което направи с Европа!
129
1
 
64
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Големия бизнес, партиите и Баба ви Анджи изглежда забравиха, че "безплатен обяд - няма" ! Щеше им се да вкарат евтина работна ръка, да държат в шах синдикатите и обикновените германци и прочие. Само че нашествениците мислят друго, скоро ще се види окончателно. Чудя се, къде е свободолюбивия и горд германец...Има ли го или вече - не !
128
3
 
74
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Гнусни манипулации-това са лекари, инженери и професори, които са избягали от диктаторския режим в Сирия...
127
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато пришълците заливаха Европа,платените от САЩ НПО и медиите разпространяваха сълзливи клипчета и кадри на жени и деца бягащи от войната,повечето от които фалшифицирани.Включително и по българските медии,също платени от Сорос и хора като него ни заливаха с кадри на "невинните"жертви,на които както каза една американската агентка еврокомисар трябва да помогнем и интегрираме.Около 20%бяха наистина сирийци жени и деца.80%са ислямисти с извратена психика,които ще унищожат ЕС.
126
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, не само бабишкера да се дупи. И Плювньо и тези, дето ги посрещаха с меченца и ги мляскаха по устата. И дружно да погледнат жертвите в очите. Не да дуднат щуротии!
125
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра! Супер! Да си дойдем на думата! Само дъртата чанта да не се прави на изненадана, а да им каже отново добре дошли.
124
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми бабишкера вместо да изразява възмущение да ходи лично да им се надупи,нали тя до вчера им казваше че са добре дошли.
123
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е възмутена, че са я пропуснали в суматохата. Тя за това жертва цяла държава, за да може разни мутанти да и надрапат дъртата марула, ноооо нищо такова не се случи. Мутантите скочили на млади германки. От дърто им се драйфало.
122
1
 
73
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Послушната германска власт, водена от Давола Меркел и купена с доларите на принцовете джихадисти от Саудия, Катар и Бахрейн до последно се опита да замаже насилията на ислямските воини-нашественици над местното, немско и предимно от женски пол население от новогодишната нощ! Като обаче станалото се разду по целия свят по социални мрежи и уебсайтове, от немай къде с половин уста го признаха...обаче сега пък сервираха ново 20! Изнасилвачите-побойници, моля ви се, не били "бежанци"! Ум да ти зайде!
121
1
 
32
 
! Отговори
тя преди 8 години
европейски "ценности"? -СВОБОДНО ДВИЖЕНИЯ НА ХОРА И КАПИТАЛИ! Това е най-голямата глупост за Европа! СТЕНИ, СТЕНИ, ВИСОК Това е спасението!И СТЕНИ ЗА ЕВРОПА!
120
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То сега само започват тия неща...Ами лятото като тръгнат германките по потничета и къси поли ...?!На ти сега мулти-културализъм в действие!И как ще ги накажеш тия дето са пипали, как ще ги намериш измежду хилядите?!Меркел хубаво се прецака, но ще пострада цяла Германия и Европа...
119
0
 
63
 
! Отговори
Роко преди 8 години
Тя баба Меркел още нищо не е видяла!!!За тази *** жената служи главно за задоволяване на нагона,и щом не е покрита с фередже и бурка значи е лека жена!!!Ами как ще накара тази *** да работи,като на тях им е в главите коя германка да осеменят и къде да се взривят като пиратки!!!Такова харакири си направиха немците,че до 5 години ще им се струва,че Хитлер е бил светец!!!
118
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бе, да видиш ти! Германците се оказаха неподготвени за последиците от това безумно нахлуване на маси неандерталци на тяхна територия, точно колкото ние - всяка зима със снега! Оказа се, че имало по-големи *** от нас и по- разградени дворове!нСега се почесват и се чудят как да реагират, да не обидят чужденците:))) Просто не е истина:))) Толкова и са хипнотизирани наистина от политическата коректност и от собствената си вина за нацизма?
117
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В полицейските рапорти нищо не било отразено? Ами че вие сте уплашили собствените си полицаи с тази политкоректност, бе! Тука се иска полицейско присъствие и здрава ръка всеки ден и на всички места, особено там, където се събират повече хора! Ами ако тия бяха решили да правят клането в Париж насред площада в Кьолн в новогодишната нощ?!!! Ами нали ни проглушихте ушите и медиите, как Германия и ЕС се готви с полицейски сили с/у евентуални нападения на НГ?
116
0
 
45
 
! Отговори
Klara преди 8 години
Що така бе , мадам Меркел? Що след 5 дни чак тогава се възмутихте и появихте? Да не би да ви се е приискало и вас да ви пообарват,пооправят ... Изложи се и се излага път след път Меркел. А за останалата част... ето ви сега имигранти и съпричастност. Глупостта ходи по хората.
115
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със своята политика и тази бабичка не вървим към нищо друго освен открит междурелигиозен конфликт. И пак Германия на предна линия. То не бяха достатъчни 2 световни войни, ами и оше да има... *** РАБОТА.