Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
31
 
! Отговори
До men преди 8 години
Ако наистина е така, германците са обречени да изчезнат. Естественият отбор не прощава. Надявам се да се събудят преди да е прекалено късно!
113
9
 
11
 
! Отговори
Роско преди 8 години
Трябва повече толерантност!
112
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само като видях на какво приличаше площсда пред катедралата след тия араби и нема нужда от коментар. до тука беше германия
111
1
 
51
 
! Отговори
тя преди 8 години
Най-цивилизованите народи са европейските и не трябва да страдат от пришалци натрапили ни се под разни предлози. Не може в собствения си дом да страдаш, това е недопустимо и такива като Меркел трябва да бъдат обесени! Ще ми се прави на" хуманна" за сметка на невинни европейски граждани!
110
0
 
18
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Ne iskam I da slusham za tazi dolna 7829 kuchka.Zaradi neia shte si patim.
109
0
 
50
 
! Отговори
мълчание преди 8 години
съвсем наскоро в Ирак са избити около 35 000 христяни и никой нищо по този въпрос - мълчание.
108
45
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно е нагласено и организирано от опозицията й. Не мога да си представя как 1000 мигранти са решили да нападат жени точно в новогодишната нощ. Може да са всякакви, но толкова добре организирани и правещи безсмислени нападения в такива мащаби ...
107
1
 
45
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тази яловица не вижда ли , че прие в Европа хиляди млади яки мъже без жени и какво ли е очаквала от тях? Били "бежанци"толкова , колкото баба ми е марсианка!
106
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно,да им се прости.Те бягат от воината.нали Меркел яж си попарата.Скоро и в други държави колкото по европейски цености имат повече изнасилства ще има
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето в б.градина го уби негов приятел заради момиче.Отдавна го заловиха.Стига си лъгал.
104
3
 
0
 
! Отговори
До 149 преди 8 години
ИРА са комунисти,ЕТА и баските са комунисти...ти наистина си по-т.ъ.п отколкото ти личи по писаниците.
103
0
 
23
 
! Отговори
Скорошен случай преди 8 години
Прочетете за английското момче, изнасилено посред бял ден в градинка в Англия от двама либийци, които били на обучение там. Тия изверги не пробират жени или мъже!
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интегрииииораййй !
101
2
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Да благодари на чичо си Сам!
100
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СВОБО0ДА ЗА АНДРЕШ БАРАЙВИК !!! И БРАЙВИК -ПРЕЗИДЕНТ НА ЕС-ШДУЬ Е ИЕЦЕХСЕШД !
99
28
 
0
 
! Отговори
До138 преди 8 години
Изобщо не си наясно с тероризма.Доооста от терористичните групировки преди ислямистите си бяха християни и то поддържани и от Москва.Да не ги изброявам всичките,а и едва ли ще мога,но ето ти няколко:ИРА,ЕТА,Червените бригади,РотФронт и други.Ей....доста те ограмотих,вече ще ми плащаш да знаеш:)))
98
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да се извини публично на всички германки и се погрижи за сексуалното удовлетворяване на любимите й бежанци, като ги обслужва сама и/или с нейни толерантни сподвижнички. Като им се изредят 1000 и ще им минат други мисли през главите. А може пък и да им хареса... Знае ли човек?
97
0
 
64
 
! Отговори
Драги гости от Азия преди 8 години
Много моля, дръжте се прилично в България! Тук хората не сме толерантни като на запад. И за пръв път в живота си изказвам благодарност на полицаите ни. Преди няколко месеца лично видях как "респектират" пришълците в един вътрешен двор на 'Мария Луиза". Мисля, че ги разбраха бързо и правилно!
96
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е трябвало да мине покрай катедралата, за да усети реалноста...
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През следващите 100 години руснаците колко работа ги чака ...