Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
38
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
МЕРКЕЛ Е ПЪТНИК. ТЯ НАПРАВИ ГОЛЯМАТА ПРОСТОТИЯ ДА ПОКАНИ БЕЖАНЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ. ТОВА ЩЕ И СТРУВА ПОЛИТИЧИСКАТА КАРИЕРА ЗАВИНАГИ. КОГАТО ЧОВЕК ИМА ГОЛЯМА ВЛАСТ МИСЛЕНЕТО МУ СТАВА ВУЛГАРНО-НЕРЕЛЕАСТИЧНО КАТО НА НАШ БОКО.
33
2
 
48
 
! Отговори
ДО Меркел преди 8 години
Ще разберете,че толерантната ви политика е много грешна ама ще стане по-трудния начин.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ТОВА МУ СЕ ВИКА INTERRACIAL GANGBANG!!!
31
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел възмутена... Ето това е дебелоочие! Вече не вярвам, че българските политици са най-долните, немските ги затварят с обиколка.
30
3
 
56
 
! Отговори
Брайвик преди 8 години
Меркел да се разходи нощно време сама из Кьолн за да бъде поздравена от мигрантите.
29
3
 
57
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Адолф ако се съживи първо нея ще изгори !
28
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Строиелна фирма набира маистори за строеж на джамии в Германия осигурена квартира
27
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiНе,не са.Политиците са ненормални.Обикновените хора знаят за какво става въпрос.Политиците са на дебели заплати добре охранявани.Сервират им се сърцераздирателни картинки на сополиви сирачета,разкъсани от бомби трупове и пищящи арабки и негърки (много сърцераздирателно могат да пищят от мнима болка и престорен ужас).А другото е поредният безумен социален експеримент оставен на самотек наречен социални помощи и социално подпомагане без оглед на произход и националност щото било расизъм
26
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да се благодари или да съжелява, че не са били достаточно пияни, че да посегнат и на нея.
25
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците пак показват расизъм и нетолерантност.
24
5
 
36
 
! Отговори
Караджов преди 8 години
Вие се смеете, ама баба ви Меркел в новогодишната нощ е укротила 12 чистокръвни арабски жребци в частната си вила в околностите на Берлин. Дерзайте тесногръди ксенофоби!!!
23
2
 
55
 
! Отговори
Баща преди 8 години
Надявам се, че талибаните имат достатъчно инстинкти за да схващат, че в България няма да им върже с такива действия! При първия такъв случай излизам и лично ще изпратя няколко при алах! Или при който поммияр там отиват на оня свят! Надявам се да не съм само аз!
22
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нормално е пред вид,че повечето от бежанците са избягали затворници или терористи.
21
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ни съветваха да интегрираме нашите ромиАиде сега интегрираите ги тезиСкоро започват бабите по селата и грабежите Време е ние да си припомним едни думичкиЧиста и свята !
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MEJDU DRUGOTO TAM E NAI GOLIAMATA SALAFISTKA ORGANIZAZIA W EWROPA KATO PROTESTIRASHITE PROTIW SALAFISTITE BIAHA NARECHENI HULIGANI OT SOROSIDNATA-GERMANSKA PRESA
19
2
 
38
 
! Отговори
незнаещ преди 8 години
Може ли някой да назове мюсюлманин допринесъл по някакъв начин за развитието на човечеството. Било то откривател, композитор, художник, спортист, певец, учен, въобще човек, на който като му споменеш името да знаеш, че е водещ в своята област. Например Бетовен, Моцарт, Щраус, Пикасо, Рембранд, Микеланджело, фон Браун, Менделеев, Ото, Анщайн, Кройф, Пеле, Бубка, Ст. Костадинова и мн. Други
18
1
 
47
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Загрижена била ........тя е виновна за ислямизацията на Европа ! Докато не започнат да се трепят тези амуджи , престъпността ще расте заедно с чувството за безнаказаност ! Като при нашите сирийци .......убийте двама трима от тази група и кажете че докато не се предадат виновните ще продължите и да видим дали няма да се разкрият ! Ама това на хакерден ще стана ...та именно Меркел реве че сме им били длъжни на тия .......Путин трябваше да управлява ЕС ...тогава да видим 1 брадат щеше ли да има !
17
3
 
39
 
! Отговори
българин преди 8 години
Винаги съм твърдял,че откак свят светува,две неща са обект на завоевание-богатството/разбирай и земи/и жените.Сега какво стана?Да са Ви честити *** мюсюлмани.Госпожи и госпожици,сега кой да Ви защити,след като в християнския свят,мъжа беше натикан в ъгъла?***- мюсюлмани не признават права и пр.Те направо брутално изнасилват.Не искахте да раждате от българи,съдбата ще Ви принуди да раждате от ***-мюсюлмани.Нали за вас мъжът беше враг,а?
16
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9 От САЩ и Англия организации на Шорош са публикували клипове , за да ги канят в Европа, дойдоха тук с пари, с телефони на които са получавали указания къде точно да отидат. Здрави и прави мъже, диви и примитивни, дошли тук с една определена цел. Господ да ни пази.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАХАХАХА,МЕРКЕЛ ОБАЖДАЙ СЕ В ДРЕЗДЕН ДА ПОМАГАТ ЧЕ ГО ЗАКЪСАХТЕ С ТИЯ УБАВЦИ.