Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как свърши петролната ера? Развързахте плащанията му от долара ли? Защото навсякъде около мен виждам предмети в чието изработване е участвал петрола - компютър, стол, кабели, пердета, електроника, коли, в кухнята... Да поясни какво точно има в предвид с тази фраза.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича ми на нашия актьор шефа на Мол в сериала Стъклерн дом! Едно към едно в този кадър!)))
3
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само му погледнете физиономията на тоя. Как да не му забиеш един в злобната мутра?Тоя е изтъкан от злоба бре!
2
5
 
32
 
! Отговори
Нки преди 8 години
Кой ги кани тези *** тука? Добре, че са руснаците да го пазят човека. Докъде се докарахме.. Брадли Манинг го побъркаха. *** демокрацията.
1
8
 
49
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Усли, психопате...ти трябваше значи да си обесен с главата надолу, ако говорим за справедливости и адекватно наказание.