Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ

Руският президент си натрупал тайно богатство от няколко години
Обновена: 25 яну 2016 22:47 | 25 яну 2016 22:21, Камелия Цветанова
362
Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ
Снимка: Reuters

Високопоставен представител на американското министерство на финансите твърди, че руският президент Владимир Путин е корумпиран. Тези твърдения Адам Зубин, помощник-секретар в министерството на финансите, отговарящ за борбата с тероризма, прави в програмата Панорама, която ще бъде излъчена по Би Би Си по-късно тази нощ, предаде Франс прес.

Видяхме как Путин обогати приятелите си, близките си съюзници, как маргинализира онези, които не смята за приятели, използвайки държавни средства, казва Зубин в програмата, откъси от която бяха разпространени преди нейното пълно излъчване.

Независимо дали става дума за енергийното богатство на Русия или за други договори за обществени поръчки, Путин ги раздава на онези, които той мисли, че ще му вършат работа в ущърб на другите. Според мен точно това се нарича корупция, допълва Зубин.

Близки на Путин са под удара на санкции, въведени от Вашингтон през 2014 г., но за първи път, според Би Би Си, американската администрация обвинява Путин така експлицитно.

Зубин не пожела да коментира цитиран от Би Би Си таен доклад на ЦРУ, в който се посочва през 2007 г., че богатството на Путин е около 40 милиарда долара.

Зубин обаче подчертава, че руският президент си е натрупал тайно богатство от няколко години.

Той взима държавна заплата от около 110 000 долара на година. Това не отговаря на неговото действително финансово положение. Той има дълъг опит в прикриване на истинското състояние на финансите си, казва Зубин.

Говорител на руския президент, запитан от Би Би Си, по повод тези твърдения, каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин покани еврейте да се върнат в Русия, а пък те му "забиват наж в гърба"...може ли такава неблагодарност !
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Путин е корумпиран !"...Ама, защо обиждат така ченгето ?
23
2
 
15
 
! Отговори
--- преди 8 години
И кой прави това изявление ..... отново евреин- представителя на хамериканската държава
22
1
 
5
 
! Отговори
семков преди 8 години
така е,но имаше и за народа..кризата се върти,както и земята..въпроса е до като я няма,да намажеш..руснаците свършиха много работа за една година и ще понесат по леко удара..вече работят и за бъдещето..с много работа се изисква за си най голчмата държава в света..руснаците пият но и действат..такива са..да вземем само това каква организация се изисква за да ръководиш такава армия..други само пият чакат нещата да се оправят
21
2
 
33
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Браво на САЩ - той беше болен от рак, спин, незаконни деца, имаше 6 двойника и си беше и.... мам'та. Добре, че са тези стожери на мира, иначе сме си загинали завинаги.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно е корумпиран,само,че това е проблем на избирателите му.Сякаш САЩ са поддържали малко корумпирани правителства,включително и нашето .
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изоставате с ,,новината,, че Путин си пази членската карта за КПСС :) Много голям пропуск, но знам, че се движите със закъснение по принцип и до два дни ще се ,,сетите,, да я поднесете на загорелото за плюване стадо.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А доказателства естествено никакви :-DСега остана руската Панорама да направи филм за това колко е корумпиран Обама :-D ама той е твърде глупав за това :-D
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсВъобще не ми пука за Путин,но ако се загледаме в снимката по-горе,се вижда,че има мимика на челото,следователно всяко последващо твое твърдение,ще го приемам за лъжа
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте думата на някой индианец да си изкаже мъката човека
15
2
 
1
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Широка страна моя родная, Много в ней лесов полей и рек...
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корумпиран,не корумпиран,не ме интересува,нали вади американски зъбчета.
13
14
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Може да е корумпиран, но пък е красив.След последната ботоксна процедура направо заприлича на Мария Шарапова- само дето е една глава по-нисък...
12
4
 
28
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
А Обама и глашатаите му бачкат за един комат хляб за благото на човечеството.
11
5
 
22
 
! Отговори
koki56 преди 8 години
проклятието на света америка си е изгубила акъла
10
4
 
33
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Така де, на САЩ много повече им харесваше Елцин, който водеше Русия на прав път.. За нашите продажни палячовци-президенти направо не си заслужава да се хабят приказки.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""...i go hard like Vladimir Putin...
8
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като от САЩ казват, значи е така - Путин е корумпиран и точка!А биха ли ни осведомили политиците в другите страни, включително и нашите какви са?Корумпирани или чисти като момина сълза?!Американците прекаляват с демагогията!
7
6
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
..... всеки път когато си мисля ,че американците удрят поредното дъно с малоумната им пропаганда тези хора успяват да ме изненадат с простотията си!
6
6
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Абе Зубин, ти па си много убав.