Лавина уби петима чешки скиори в Алпите

Спасителните операции продължават, лавината била висока 5 метра
6 фев 2016 22:19,
8
Лавина уби петима чешки скиори в Алпите
Снимка: архив, Reuters

Петима чешки скиори бяха убити от лавина, затрупала 17 души в Алпите в австрийската провинция Тирол, предадоха ДПА и Ройтерс.

Според местни медии лавината е била широка 2 километра и висока 5 метра. Тя е паднала малко след обяд в района на Ватентал, на около 30 км югоизточно от Инсбрук в Западна Австрия, пише БТА.

Спасителните операции продължават. Местната полиция съобщи, че двама скиори от групата са били ранени.

Друг скиор е видял лавината от разстояние и е предупредил спасителните служби. Спасителните екипи използват специално обучени кучета и на мястото на инцидента обикалят четири хеликоптера, съобщава ДПА.

В целия скиорски район беше обявена тревога трета степен за лавини, по скала с пет степени. Вече беше съобщено за няколко лавини на други места.

Наложи се намесата на спасителните служби, за да помогнат на изпадналите в затруднение скиори.

Неотдавнашните снеговалежи и лекото затопляне може да са довели до нестабилност на снежната покривка в региона, предпочитан от любителите на зимните спортове, отбелязва Франс прес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Реалист до трети преди 8 години
Ей, мозък изтръпнал, да не би Путин да е ходил да бута лавината в Австрия? Толкова ли сте *** или си заработвате парите? Язък за хората.
3
8
 
1
 
! Отговори
(.) преди 8 години
Отново конспирации на кремълското джудже от болшевишка Расия. Тия няма да се спрат докато не унищожат всичко демократично по света и не възстановят СССР. Но няма да им е толкова лесно, защото има НАТО и ЕС, а там е свободата и гражданското мислене.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На "новите европейци" не и е провървяло.Ските станаха доста рисков спорт.И ако тези са обикновенни скъсаняци то Шумата ............ех жалко, можеше да си харчи стотиците милиони с кеф а сега друг ще ги харчи.
1
1
 
6
 
! Отговори
жеко преди 8 години
нелепо, отишли са на почивка и са починали