ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия

Условието е операцията да е под американско командване
7 фев 2016 20:30, Анисия Иванова
158
ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия
Снимка: Reuters

Обединените арабски емирства заявиха днес, че са готови да изпратят сухопътни войски в Сирия като част от международната коалиция за борба с "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Държавният министър на външните работи на ОАЕ Ануар Гаргаш съобщи на пресконференция в столицата Абу Даби, че "това беше нашата позиция през цялото време". "Бяхме недоволни от бавният ход на конфронтацията с Даеш", добави той, като използва арабското съкращение за "Ислямска държава".

"Не говорим за хиляди войници, но става дума за сухопътни сили, които ще водят и ще оказват подкрепа. Смятам, че нашата позиция остава същата и ще видим как ще се развият нещата", добави той, цитиран от БТА.

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш.
Миналата седмица Саудитска Арабия заяви, че е готова да участва в сухопътни операции в Сирия, ако международната коалиция срещу "Ислямска държава" вземе решение за това.

Вчера сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че Сирия ще се съпротивлява на всякакво сухопътно навлизане на нейна територия и ще изпрати агресорите обратно в родината им "в ковчези".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе що все за Сирия се натискат и никой не споменава и дума за Ирак?
18
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26 Да от Сурия а избягали над 4 млн и още 10 млн са вътрешни бежанци в резултат на Гражаданската война която режимът на Асад води срещу болшинството от народа . Загинагха 270 000 души за тези 5 години и през цялото време Путин беше за него и Русия не допусна да мине нито една Резолюция на Съвета за сигурност на ООНПрочети още на: dnes.bg/world/2016/02/07/oae-sa-gotovi-da-pratiat-suhopytni-voiski-v-siriia.292214
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще има заря над Каспийско море - кой ли ще рИве?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
neshto za iznasilenite jeni v Irak,Pakestina,Yordaniq,Moroko,Siriya i tn......
15
0
 
26
 
! Отговори
християнин преди 8 години
Хах, ислямски войски под християнско командване? Супер! А ние българите може ли да командваме армията на Турция в такъв случай?
14
2
 
37
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
И по какво ще различат умерената опозиция от идил, като и двете групировки са създадени от едни и същи за една и съща цел. Нещо ми намерисва на инвазия. А от другата страна ще се намесят и турците и после ако сирийците заедно с руснаците защитят територията на сирия, светът ще скочи против тях. Нещо пак са намислили демократите, но това може само да накара Путин да изкара от ръкава си нещо за което тези дори и не подозират, че съществува.
13
0
 
20
 
! Отговори
знаят ли що ги чЕка преди 8 години
Кои бяха тези "юнаци" ,че нещо не мога да се сетя аха един файтон хора и те барабар Петко с мъжете на война .Ей мечока само ще пръdне и тия ще се е хайде няма да го пиша много невъзпитано ще се изпуснат.
12
2
 
23
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ КЛАДЕНЦИТЕ И ЗАЛЕЖИТЕ НА ГАЗ СА МНОГО.ЩОМ СЪСЕДИТЕ СИ ТОЧАТ ЗЪБИТЕ,ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ ИМА ***,АПЕТИТЕ СЕ ИЗОСТРЯТ,НАБЛИЖАВА КРАЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЛАЖАТ.КАТО 2 СВ.ВОЙНА,НА КРАЯ МНОГО БОРЦИ ЗА СВОБОДА СЕ НАВЪДИХА.САМО ЧЕ НЕ СА ПОКАНЕНИ,НЕ ЛИ ИМ СТИГАТ БОГАТСТВАТА НА ОАЕ ТА ИСКАТ ОЩЕ.СТРАШНО ГИ Е ЯД,ЧЕ НЕ ИМ УСПЯ ПОЛИТИКАТА ДА РАЗЦЕПЯТ СИРИЯ.ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ ОТ ЗЛОБА,НАЧЕЛОСЪС САЩ,ЗАЩО НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитър начин да се достави оръжие на терористите. Вие (коалицията) настъпвате, ние отстъпваме, после ние настъпваме, прибираме! Междувременно ние и вие ще стреляме по армията на Асад - вие (коалицията) - по грешка разбира се!
10
1
 
35
 
! Отговори
kiki преди 8 години
Нямат право да влизат в Сирия без резолюция на ООН .Сирия си има легитимно правителство и то се бори с ТЕРОРИСТИТЕ-ТЯХНАТА РОЖБА СЪЗДАДЕНА С ЦЕЛ,АКО НЕ УСПЕЕ ТЕ ДА СЕ НАМЕСЯТ,НО ПАК НА ТЯХНАТА ДА Е. Да ,ама не,ако им се пали ТРЕТА Световна война ,ТОВА ВЕЧЕ Е ДРУГО...Алчността ще погуби света.Язък за невинните жертви на народите.....,това тях не ги интересува,важно е богатството,а не пролятата кръв.'Какво си сторил-братовата ти кръв вика към мене от земята..."Нищо ново ,всички ще горят ...в
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 Нали знаеш че е и чекист , твоят човек
8
3
 
38
 
! Отговори
Терминатор 2 преди 8 години
Паднаха 2 терористични бастиона в северна Латакия - Рабия и Салма - в българските медии нищо. Отново Росен императора говореше за победа над тероризма с толерантност.За зверските кланета на ИД срещу сирийската армия в Дейз ез-Зор пак нямаше новина. Иначе са много силни да плюят срещу комуниста Путин.
7
32
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА ТУРЦИЯ! преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАН !
6
28
 
4
 
! Отговори
ген. ПАТЪН преди 8 години
ЗАПОЧВА МАЩАБНО ВОЕННО НАСТЪПЛЕНИЕ НА ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ СИЛИ ОТ ОБЩНОСТТА !ИСКАХТЕ ВОЙНА ----ЕТО ВИ Я...!СЕГА ШЕ ВИДИТЕ ---"АРАБСКОТО ЕДИНСТВО"...в действие...!
5
4
 
46
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Защо българските медии мълчат за успехите на Сирийската армия, подкрепяна от Русия и Иран, срещу превзетите от зелените терористи градове? Никъде не пишеше, че преди 2 дни правителствената армия отряза логистиката и снабдяването на зелените терористи северно от Алепо. Сега братята им Турци не могат да им помагат с оръжие и жива сила.Защо не пише за успешните операции на южния фронт, връщането на Шейх Мискин, Дера и тн?Защо не пише за връщането под контрол на територии северно от Латакия?
4
2
 
13
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ердогане, мамят те, че ще те подкрепят, не се връзвай, лъжат - в Йемен са я овапцали здравата, че с кюрдите ще се борят - повтарям, ЛЪЖАТ ТЕ - ще те остават сам, че и само кюрдите ще те смачкат, не намесвам САР.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vtoro polovreme na studenata voina
2
23
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЗАПОЧВА СЕ!!!!!!34- държави са в съюз със Сауд.Арабия!ИДВА НОВАТА КОАЛИЦИЯ---ПОКАНЕНА ОТ ОПОЗИЦИЯТА В СИРИЯ !
1
0
 
34
 
! Отговори
Момо преди 8 години
"ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш."Шубе ги е чаршафите. :D