Месец след Нова година Кьолн отново кипи

Карнавалът в града разбуди сексуалните посегателства
11 фев 2016 13:30,
54
Месец след Нова година Кьолн отново кипи
Снимка: архив Reuters

Оплакванията за сексуални посегателства по време на карнавала в Кьолн тази година са почти четири пъти повече в сравнение с миналата, съобщи днес полицията в западния германски град, в който бяха извършени масови нападения срещу жени и по време в новогодишната нощ, предаде Франс прес.

Още по темата

От 6 ч. сутринта в четвъртък, първия ден на уличния карнавал, до 6 ч. вчера са били подадени 66 оплаквания за сексуални обиди и посегателства. Миналата година те са били само 18, се казва в полицейско изявление, пише БТА.

Полицията обаче предупреди тези числа да не бъдат тълкувани еднозначно, отбелязва АФП. "Едно от възможните обяснения (за сериозното увеличаване на жалбите) може да е промяна в отношението на жертвите и свидетелите", пише в изявлението. През последните седмици местните власти призоваха всички жертви да подават оплакване или да отидат в полицейски участък.

Асоциации за защита на правата на жените се намесиха в острия дебат за насилието в новогодишната нощ, за да обяснят, че жените, опипани по гърдите или между краката, обикновено не подават жалба.

Новогодишната нощ се превърна в кошмар за стотици жени в Кьолн, припомня АФП. Тогава жени станаха обекти на сексуална агресия в района на централната градска гара от страна на млади мигранти предимно от Северна Африка. Изнасилванията, другите сексуални посегателства и кражбите на мобилни телефони предизвикаха шок в Германия, която дотогава посрещаше със симпатия близо 1,1-те милиона мигранти, пристигнали в страната миналата година.

От четвъртък до сряда, в разгара на карнавалния сезон в повечето западни райони на Германия, другите видове престъпления като цяло са намалели. Полицията разположи значителни сили, за да гарантира сигурността на карнавала - важно събитие в германската популярна култура, което обаче води до консумация на алкохол над нормите, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
знайко е от БХК. Върши си работата. От такива като него виждаме колко долу може да падне човек.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До знайкоЕхх знайко знайко заработваш ли моето момче заработвай след като кълват на пошлите ти коментари :)
10
6
 
19
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Ми явно няма, защото както се казва в един виц - "Арабинът прави 6-тото дете на жена си, а европеецът се жени за мъжа на живота си!"Нищо. Ще ги побарат малко, ще ги понабият, пък дано най-сетне немците схванат с кого си имат работа.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво още чакат немците, Меркел и бежанците вече трябваше да се люлеят по стълбовете.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, аз вече се оборудвах със спрейче. Ще ме опипа, ама после ще има нужда от очен лекар!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A свиневъди се оплакват за недостатъчни евро-субсидии за фураж! Толкова ли не виждат как да си решат сами проблема, а да покажат едно уважение към пришълците.
6
3
 
32
 
! Отговори
Шматко полит имигран преди 8 години
Който е ходил на карнавала или на октобер фест в Мюнхен знае че там освен че се пие се прави и много секс . Хората се напиват и стават големи изпълнения за които мога да кажа че подчти всеки по-възрастен или мореален нашенец ще се втрещи . Това е времето когато е имало дори изнасилени мъже от жени . Аз живея в западна Германия от 1984 г и съм видял много от тези карнавали . Такова държание особенно от новодошли чужденци за първи път виждам ! Т
5
1
 
23
 
! Отговори
do знаико преди 8 години
Викаш, да обарват и изнасилват жените е веселба голяма?
4
2
 
47
 
! Отговори
тя преди 8 години
Няма ли бели мъже в Кьолн , ,които да защитят жените си от хората на Меркел , които тя така любезно покани!
3
1
 
29
 
! Отговори
do 3-знайко преди 8 години
(не)знайко, ти май не правиш разлика между секс и насилие? Или за тебе е едно и също?Иначе по темата вече е казано много. Жалко само, че тия, до които трябваше да пристигне посланието изобщо не са в час. Или просто изпълняват нечие нареждане.
2
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ше кипи. Докато не изгонят камиларите ше кипи...
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не ощастливят мути, тая работа няма да отмине!