Русия не планира безкрайна операция в Сирия

Медведев: Не бихме искали никаква конфронтация!
15 фев 2016 16:14, Елка Василева
96
Русия не планира безкрайна операция в Сирия
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Русия решава в Сирия конкретна задача, бранейки националните си интереси, и не планира безкрайна операция в тази страна. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за сп. "Тайм", предаде ТАСС.

"Нямаме планове - и президентът го каза, мои колеги са го казвали и аз искам да кажа още веднъж - за такова безкрайно присъствие в Сирия", подчерта Медведев.

"Естествено бихме желали Сирия да се запази в предишните си граници като единна държава", уточни руският министър-председател.

Още по темата

Той предупреди, че НАТО не бива да започва сухопътна операция в Сирия, за да не стане конфликтът безкраен. "Никаква перманентна война (в Сирия) не трябва да има и Русия не би желала да участва в нищо подобно", каза руският държавник.

"Никъде не съм казвал, че е започнала нова студена война", коментира той интерпретации на словото си на Мюнхенската конференция по сигурността в събота. "Говорих обаче, че решенията на НАТО тласкат към поява на нова студена война", отбеляза Медведев.

Според него властите на балтийските страни усещат "фантомни болки" и използват антируска риторика с политически цели - сплашват гражданите си с уж агресивни планове, каквито имала Москва. Русия обаче "трябва да се развива, да насочва сили и пари в икономиката, затова не искаме никъде никаква конфронтация", увери той.
"Изобщо не бихме искали никаква конфронтация! Не ни трябва. Нито в Балтика, нито в Турция, нито където и да било", заяви Медведев пред "Тайм".

Според руския премиер, ако Турция бе свалила съветски самолет по времето на СССР, би получила най-малкото сериозен ответен удар. А ответните действия на Русия след свалянето на нейния Су-24М през ноември потвърждават, че стремежът на Москва е да води миролюбива политика.

С атаката срещу руския самолет Турция "не се изложи сама, тя изложи целия Северноатлантически алианс" - "и това е много безотговорно", подчерта Дмитрий Медведев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И двете джуджета са ги научили по един и същ начин да маниерничат и да ръкомахат обяснявайки мъдри планове,само не научиха Медведев да танцува
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзА аз съм слушал от един, дето е гледал как ядат баничка, че била много вкусна....:):):)
46
2
 
4
 
! Отговори
неутрaлен преди 8 години
до осмaнлиятaПриятел, 90- те ядрени бойни глaви рaзположени от 80- те г. нa минaлия век в Турция, сa Aмерикaнски, a не турски! Турция дори дa и бъде нaнесен ядрен удaр от Русия нямa дa може дa ги използвa без Щaтско изрично рaзрешение. Aз лично не вярвaм дa го получите, зaщото в Белия дом не желaят дa влизaт във филмa нa рaздорa между две не особено демокрaтични регионaлни сили кaто Турция и РФ.
45
6
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
МЕЧОКА МИ ИЗГЛЕЖДА ПРЕБЛЕДНЯЛ И ПРИТЕСНЕН,ДА НЕ Е ХВАНАЛ НЯКОЙ ГРИП :)
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това руско задкулисие от къде изкопа тези два джужана,нямаше ли някой строен като Башар Асад,зарад тези двамата ООН прави ремент на залата и трибуната за изказвания,не ,че нещо *** кат ги видях да помпат във фитенса и паднах от смях,още ми е смешно
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо в нашите медии не пише нищо за разрушената до основи болница в северна Сирия и десетките невинни жертви на медведевата миротворна операция?
42
3
 
7
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Ястреб ОсманлиятаЯстребе - хич не е страшно - смело напред!!! Тъкмо ще си имаме нов събор и нова ограда от турски пушки, като в Спасо-Преображенски събор в Петербург...
41
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Преди да коментирате каквото и да е първо прочетете какво ще ви кажа...Аз живея в Германия и тука посещавам курс по немски език в нашият клас има четирима сирийци които разказват за живота в Сирия по времето на Асад ами всички казват че е престъпник и е избил хиляди без съд и присъда и продължава да го прави така те твърдят а дали е така един господ знае.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големия ***$ки рев пак се почна!Айде да наддаваме: колко му давате на Ердоганчо в дни като сгази лука? - 10 или 15?
39
4
 
5
 
! Отговори
прастара история преди 8 години
кучетата си лаят, мечката си върви...
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мужиците пак оплеската нещата, уж бомбандираха сирийците да ходят в ЕС и да дестабилизират богатите държави. Пък, стана така, че бойци от ИД се върнаха в Северен Кавказ и започнаха да трепят руското малцинство
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин и Aсaд не могaт дa " победят", нaй- мaлкото зaщото всякa " победa" в aрaбския свят е временнa и aбсолютно непредвидимa дори в крaткосрочен период. Aсaд е пътник, a Путин след годинa, две ще бъде съден зa престъплениятa си срещу Грузия, Укрaйнa и Сирия. Много скъпо ще излезе нa руснaците aвaнтюрaтa нa Путин зa имaгинернaтa му " империя"...
36
4
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Путин няма да се спре пред нищо за да запази монополът на Русия над газовия пазар в Европа. Затова е и толкова важно Асад пудела да остане на власт, за да може да се пресекат опитите на Саудитска Арабия и Катар да карат газ за Европа. Путин терористът е готов да избие всички сирийци до крак, само и само да запази Сирия в руската зона на влияние. *** не се колеба и изби хиляди украинци, които нарича братя, какво остава за едни сирийци!
35
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Ястреб ОсманлиятаЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА :)ПРИМЕРНО , РУСИЯ ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВА СРЕЩУ ТУРЦИЯ ,ОТ 80 МИЛИОНА, ЩЕ ЗАГИНАТ МАКСИМУМ 30 МИЛИОНА И ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ 50 МИЛИОНА :)ТУРЦИЯ СЪЩО ИМА 90 БРОЯ ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ :)И ПАКИСТАН Е ЯДРЕНА СИЛА - САМА СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДА :)ЩЕ РАЗКЪСАТ РАШКИТЕ НА ПАРЧЕТА С ГОЛИ РЪЦЕ И ЗЪБИ :)" АКО ЩЕ СЕ УМИРА, ЩЕ УМРЕМ КАТО МЪЖЕ, ТОВА ЩЕ НАПРАВИМ"Р.Т.ЕРДОГАН2014 Г.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да приеме че утре Путин и Асад победят, какво следва? Кой ще плати сметката? Кой ще даде на Асад 120 млрд$ за възстановяване?
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медведев е изперкaл от aлкохолa, вчерa говореше зa " нaчaлото нa студенa войнa", днескa плюнчи че " нямaл товa предвид"...Товa е рускaтa " политикa"- безгръбнaчнa и подлa, след кaто не искaт ( рaзбирaй не могaт дa си позволят) конфронтaция със Зaпaдa дa се пръждосвaт в сибир и дa не знaят много руските не..гри!
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Режимът в Кремъл свърши парите
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука много хора пишат за Путин ...че бил касап ....че бил диктатор ...и незнам какво си ....реално като погледна Путин е един добър президент за Русия .....и това не се харесва явно на много хора ....Той защитава интересите на Страната си ...това е ....а не като нашия Плевньо! е за тази цел трябва да понамачка малко терористи !
30
8
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Россия е като кралство Забунга, но със сняг и ядрено оръжие! Което е страшно!
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е няма как да искат безкрайна война нали финанси трябват, кой ще плаща. А някои си мислят че Русия сама е по силна от целия свят, жалки душици